In primul rand, va sfatuiesc sa nu faceti nici un fel de impunatatiri sau modificari la locuinta inchiriata pana nu aveti act de cumparare pe ea, fiindca sunteti chiriasi doar, iar ca orice chirias, maine puteti fi dati afara de acolo, lucru care se intampla frecvent, daca vecinii sunt deranjati si fac plangere la Politie, impotriva voastra, iar propietarul va fi nevoit la un moment dat sa faca ceva, iar datul chiriasilor afara este una din metodele cele mai simple si mai usoare ca sa restabileasa ordinea cu vecinii si sa nu mai atraga Politia.
In ce priveste prorpia-ti familie, pastreaza distanta, maia les daca isi baga coada si nasul in relatia ta, va citsica siav aduce numai suparare si frustare in relatie. Uneori este bine sa tai relatia toxica, chiar si cu famiia, ca sa poti trai linistita si fericita cu propriul sot si copilas.
Nu e exagerat, e necesar.
Eu sunt singur, si ma rup de oamenii care ma incurca in felul asta. Familia isi arata coltii usor-usor, vecinii si prietenii vechi isi baga botul si judeca aiurea, atunci cand vad ca evoluez.
Nimeni nu are nevoie de astfel de oameni.
Rupe legatura cu toti, vorbeste doar cu parintii, daca ei isi tin gura. Daca nu isi tin gura, rupe-o si cu ei, sau ma rog, tine-i mai la distanta.
Nu inteleg de ce, si nu credeam ca oamenii pot fi deranjati de succesul modest al cuiva, dar se pare ca sunt.
Eu de la inceput am trait mai departe de "neamuri", asa au preferat parintii mei.
Vazand acum cum isi baga nasul daca au oportunitatea, probabil voi scapa de toti, in scurt timp.
Am vazut exemple de familii unite, si nu prea imi plac. Ies niste tineri frustrati de acolo, care cand au de facut o alegere, nu au voie sa se gandeasca la ei insisi, trebuie sa primeze parerea pe care ar avea-o a 4-a matusa de pe mama, ca ea le da cate 100e de ziua lor, si na... N-au voie sa o supere, e mai bine sa aleaga ea pentru ei.
E ok sa faci figuri ca ii dai propriului copil buletinul sa facă rata la un electrocasnic cât timp el plătește nu tu?
Sau dacă ii dai sa ii scoți ochii ca vai câte ai făcut pentru el?
E normal ca frate sa o lași numai pe sora ta sa facă drumuri cu mata la spitale sute de km, sa dai și tu o data mașina ta reparata de mama și și at sa faci figuri ca nu ii convine la nevastă-ta?
E ok ca tata sa îți pui copii pe drumuri în loc sa cauți tu un mijloc de transport pentru soția ta?
E normal sa ii jignești ficei casa doar pentru ca nu e cum vrei tu?
E normal ca var/matusa etc sa te uiți chiorâș dacă își îți iei un tv/aragaz...sa ii faci bărbatul nepoatei în toată forma?
Ca vecin sa nu îl lași și pe altul sa aibă acces la apa sau curent ca vezi doamne îți încurcă tie drumul o ora doua?
Nu mai suport oamenii sincer...
Da, nu stiu ce sa zic, nu am fost de fata.
Eu scap repede de oamenii care fac figuri nejustificat.
Dar referitor la prima intrebare, da, e normal sa refuze o rata pe numele ei... Nu e obligata sa te ajute.
Separa-te de ei complet, nu are rost sa tineti legatura, daca mai mult va incurcati.
Cand are nevoie mama ta de spital, trimite-o la cei pe care inca ii ajuta.
Legat de vecini, aveti drepturi clare, stabilite de lege. Partile amiabile nu sunt obligatii. Nu poti intra pe terenul cuiva sa-ti tragi apa sau nu stiu ce, daca acesta nu doreste. Trebuie sa cauti alternative care sa nu ii incalce proprietatea.
Rupe legătura cu absolut toți care nu te susțin si vorbesc numai de rău, nu are rost sa ii mai ții in viața ta, mai mult îți vor face rău cu energia lor negativă. Cu vecinii nu ai ce sa faci, ignoră-i ca si până acum, nu le da satisfacție sa plecați de acolo pentru ca fix asta vor.
Nu exagerezi cu nimic. Vedeți-vă de viața voastră, aveți grijă de voi și de bebe, astea sunt prioritățile. Și ți-o spun din perspectiva unuia care a trecut prin așa ceva.
Cea mai importantă e sănătatea familiei voastre. Tu, soțul și copilul vostru. Și Ierarhia pusă de Dumnezeu și sfaturile biblice sunt cu un motiv. Nu ar trebui să se bage nimeni în familia voastră. Mai ales cu o așa atitudine. Că dacă ar fi venit familiile voastre cu sfaturi și întrebări formulate respectuos și frumos, cred că ar fi fost altceva. Mergeți înainte, păstrând sănătatea familiei voastre, comunicând și iubindu-vă și puneți limite celor din jur.
Fiecare om are probleme, sunt oameni cu probleme mult mai grave in fiecare zi decat noi ne putem imagina. Nu lasa oamenii sa te calce in picioare, nu permite oamenilor chestii de genul, daca ai sansa sa iti aperi cuvantul atunci cand e cald, apara-l. Daca nu, sa stii ca oamenii o sa vorbeasca mereu, in general saracii si cei care au renuntat la visuri, familii si cariere vorbesc mult si prost, nu ii judeca.
Concentreaza-te pe copilul tau si partenerul tau. Munceste in fiecare zi sa ajungi cineva, nu ceva. Oamenii valorosi gândesc diferit si nu apleaca urechea la vorbe, incojoara-te de oameni ambitiosi, corecti si muncitori. Daca in fiecare zi te intalnesti cu 10 milionari la o masa, tu esti urmatoarea care o sa ajunga ca ei. Elimina persoanele toxice cat mai repede si incojoara-te de oameni valorosi, lucrurile astea o sa-i afecteze pe termen lung gandirea copilului daca tot timpul o sa ai oameni toxici in viata ta.
Eu sunt considerat oaia neagra a familiei de la 18 ani pentru ca am gandit diferit, toti erau impotriva mea, ma vorbeau toti si ma jigneau, 4 ani mai tarziu am afacerile mele si castig intr-o luna cat castiga toata familia la un loc, asta fiindca i-am eliminat din start si nu m-au afectat decat in mod pozitiv vorbele si actiunile familiei mele.
Succes si tine minte, daca ai un pistol la cap, exista 1000 de variante diferite din care poti scapa cu viata.
Sunt o persoană mai puțin experimentată, recunosc, nu pot să-mi dau sfaturi mie, da păi altora. Dar tot ce vreau să-ți zic e că ar trebui să te pui pe tine pe primul loc înaintea altora, fără să exagerezi. E viața ta, trăiește-o, fă ceva să o schimbi în bine, dacă tu consideri că dacă rupi legătura cu familia, e mai bine pentru tine, fă-o. Mult succes, faptul că treci prin momente grele, mă motivează și pe mine să trec prin ele.
anonim_4396 întreabă: