Buna!
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia
Asteptam sa te ajutam!
Pt tine problema e simpla, vrei sa pleci, pleci imnchisi usa si te-ai dus. Fratiorul tau ai doua solutii. il iei cu tine sau il lasi mamei tale.
Sau iti sacrifici viata si ramai langa mama ta si o ajui cu fratiorul tau. Acuma sincer, mama are viata ei, tu probabil ai un iubit, gandete-te daca ar veni cineva si s-ar baga peste tine si ti-ar spune ca iubitul tau e cam mult pentru tine, cum te-ai simiti? Dupa cum vad, mama ta are o karma grea legata de barbati. probabil sexul care i-a lipsit in tinerete il recupereaza acum. Nu ai de unde stii cum sta treaba.
Omul cam asa este, cand e prins cu adevarul care il ascunde nu il recunoaste, cand ii aduci dovada se fereste si zice orice doar sa scape de gura celui care il acuza.
Daca e sa o luam legal, tu nu ai voie, la nici o varsta, sa cotrobai prin partea/viata/lucrurile personale ale mamei tale. Ai avut noroc mare ca a fost intelegatoare mama cu tine. Stiu cazuri ca si al tau unde persoana minora a cautat in lucrurile parintilor si s- ales cu dat afara din casa pe bune
Deci mama ta nu mai vrea familie, vrea sa-si faca de cap. Tu pleci. Fratele tau... no asta e bai mare. Poate cand mama se va trezi singura in casa sa-i vina mintea la loc. pana atunci umatoarele 3 luni gandeste-te ce faci cu toti 3. Bafta si Success
Înțeleg, şi da, ştiu că am greşit când i-am umblat prin lucruri. Poate mi se pare mie, dar cred că îi iei apărarea mult. Oricum, nu trebuie să sufăr eu din cauză că au luat-o pe ea valurile tinereții la 42 de ani, şi că nu şi-a trăit viața cum a vrut. Oricum, mulțumesc pentru răspuns.
Nu uita un lucru, mama e mama ta si nu vei avea alta.
Incearca sa gandesti si din perspectiva ei, sa o intelegi macar un pic. crezi ca de avea o casnicie, ori relatii bune, mai ajungea in acest stadiu? probabil considera ca barbatii nu o mai merita si ii foloseste doar. ti se pare un lucru foarte ciudat, urat, deoarece este mama ta, dar sa stii ca se intampla asta foarte des in randul fetelor/femeilor… chiar si mie mi s-ar parea, m-as enerva. iti sugerez, atunci cand sunteti singure, sa ii spui ca simti sa ai o discutie foarte serioasa cu ea, dar intr-un mod calm. iti faci o lista cu ceea ce vrei sa ii spui si aprofundezi pe moment, o faci sa inteleaga, dar tine minte, pe un ton calm si ori de cate ori vrea sa vorbeasca peste tine, o rogi sa te lase sa continui. dar daca nu iti surade ideea si consideri ca nu o sa functioneze, atunci scrie-i o scrisoare, dar asigura-te ca este singura atunci cand o citeste. scrie acolo tot ce ai pe suflet, cu lacrimi, fara… incearca sa nu o critici, ci doar sa ii spui cum te simti in momentul de fata. spune-i ca iti doresti sa intaresti relatia cu ea, sa te poti baza pe mama ta ori de cate ori se poate. orice problema are si o rezolvare, insa trebuie rabdare… spune-i ca o iubesti si ca o poti sustine in tot ceea ce face ea, chiar daca nu iti place. are si mama ta viata ei… poate nu stie cum sa fie mama, de fapt, ajut-o. nu am incercat absolut deloc sa motivez comportamentul ei, insa, da dovada de inteligenta, lasa de la tine, incearca sa faci tot ce poti acum pentru a nu avea regrete pe viitor. dar daca vezi ca nu se poate, tot ce ai de facut este sa iti vezi de viitorul tau, caci te vei pierde in ritmul asta… si plecatul la 18 ani, nu ti-l sugerez, este foarte greu. unde stai? ai bani? cum te descurci? singurele variante sunt facultatea, ori sa te angajezi undeva, dar nicidecum sa pleci de acasa fara sa te asiguri ca ai macar minimul. in felul acesta, daca reusesti sa te pui pe picioare, iti vei ajuta si fratele, dar pana sa faci asta, neintentionat din partea ta, o sa sufere si el si trebuie sa accepti lucrul acesta. cel mai important lucru acum este sa te impaci cu mama ta, sa incerci, daca nu, vezi-ti de tine si dupa de fratele tau. mama este mama, dar daca nu esti fericita, nu trebuie sa fii obligata sa ramai sau sa induri.