Buna,
Personal cred ca faci o confuzie asupra ideii si cuvantului "mama".
Cine te-a crescut si a avut grija de tine, sa nu iti lipseasca nimic, etc, acea persoana este mama ta.
Faptul ca in general aceeasi persoana care te naste are si grija de tine, banuiesc ca iti aduce aceasta gandire.
Gandeste-te ca parintii tai ti-au spus cu toate ca le-a fost banuiesc extrem de greu. In special faptul ca au incercat sa te protejeze de aceste sentimente pe care le ai acum despre tine, viata, etc.
Banuiesc ca le este si mai greu in momentul in care au vazut ca au esuat. Au preferat sa iti spuna ei, decat sa aflii aiurea din alta parte. Pana in ultima clipa au incercat sa te protejeze, parerea mea.
Cred ca aici nu se pune problema de minciuna, ci mai repede de protectie.
Din pacate si acea femeie care te-a nascut se caieste. Insa aici, din punctul meu de vedere, ar trebui facuta o prioritizare. Stiu, eu cam dur spus, dar la final asta este.
Eu, in locul tau, as vorbi cu ai tai, le-as exprima ce simti, i-as asculta si pe ei sa iti spuna ce simt, i-as asigura de toata dragostea si de faptul ca ei vor fi mereu parintii tai, chiar daca nu te-au nascut. Pentru ca te-au iubit, indiferent de cate nazbatii ai facut, mai mult decat persoana care te-a nascut. Si ca nu te-au abandonat... pentru ca puteau sa o faca.
In realitate esti foarte norocoasa. Ca ai o familie care te iubeste atat de mult. Nu o strica.
Vorbeste cu ei separat si apoi vorbeste cu ei apoi, pe rand. Intreaba-i impreuna si apoi separat ce parere ar avea daca ar veni si persoana care te-a nascut (in acest moment ti-as sugera sa nu te referi la ea cu cuvantul "mama") sa va cunoasteti mai bine. Nu numai tu cu ea, ci si ei.
Si ca orice decizie ar fi, poti sa traiesti si linistita si fericita cu ea... Nu ceri un raspuns imediat, ci in cateva zile. Lasa sentimentele sa se risipeasca si sa iti raspunda cum trebuie.
La final sunteti o familie. Si trebuie sa luati aceasta ca o problema de familie. Oricat ar incerca ei sa fie corecti cu tine, tot te vor proteja.
Asa ca, ajungi sa discuti la un mod direct si din inima cu ei. Tocmai pentru ca te iubesc, continua sa te protejeze. Banuiesc ca si ei au suferit aceasta perioada, neputandu-ti sa iti spuna, fara sa suferi.
Este alegerea ta daca perpetuezi aceasta stare de nesiguranta si durere in familie sau o rezolvi in orice fel.
Cred că ar fi bine să îi spui unuia dintre părinții adoptivi ceea ce simți acum, despre regrete, despre faptul că ai mai reflectat și ești dispusă, cu timpul să o accepți lângă tine pe mama biologică.
Roagă-i pe ei să îi transmită toate astea - cu siguranță o vor face în modul cel mai potrivit pentru toți.
Baftă!
Ai aflat ca esti nascuta de alta femeie decat mama ta, pe care ai si cunoscut-o; asta te-a dat peste cap. Cred ca tot ce simti ar trebui sa impartasesti cu cei care-ti sunt aproape, adica cu parintii tai. Gandeste-te ca trec printr-un mare chin: pericolul sa-si piarda fata pe care au crescut-o si educat-o atata timp. De ce am afla noi ce ai in suflet, niste straini de fapt si cei care te cunosc cel mai bine si carora le pasa cel mai mult de soarta ta? Sunt convinsa ca daca noua ai reusit in cateva randuri sa ne explici ce simti, c u ei va fi mult mai usor, pentru ca ei te iubesc si-si doresc ce iti doresti si tu, ce e mai bine pentru tine.
Stand si judecand pragmatic ai doua mame si...un frate, de care nu stiai pana acum si asta nu e chiar rau, nu-i asa?
Iti doresc sa reusesti sa te aduni, sa-ti recapeti linistea si sa ai parte de cele mai grozave sarbatori de iarna.
Buna, Adelina,
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!
Ti-am citit povestea. Nu inteleg care este intrebarea ta? In fine, trebuie sa fii tare! sa fii sanatoasa! asta conteaza! nu ai de ce sa oftezi cat timp ai 2 mame! gandeste-te ce este in inima celor care nu au nicio mama! sau gandeste-te la cei care se lupta pe viata si pe moarte cu fel si fel de boli! asa ca te rog, capu sus! vreau sa stiu ca iti aduci aminte mereu de ce ti-am spus!
si nu uita! Sa ierti, e unul din cele mai puternice lucruri pe care doar putini oameni sunt in stare sa il faca!