In primul rand, fiindca ti-ai precizat varsta, as dori sa-ti adresez un "multi ani inainte!"
Acum intrebarile:
1. Tu trebuie sa-i spui ca nu vrei sa faci cutare lucru, tu trebuie sa te opui si sa o ignori, cu toate ca este mama ta, consider ca esti la o varsta destul de mare pentru a putea sa-ti impui ceva, iar mama ta nu trebuie sa te "manipuleze"
2. Cum am spus, esti la o varsta mare, esti pe picioarele tale, poti raspunde singura de actiunile tale, deci parintii tai nu trebuie sa mai stea sa te puna sa le faci "rezumat" la ceea ce faci tu zilnic. Trebuie sa le explici parintilor ca esti la varsta la care poti face ce vrei(bineinteles, in limita legilor) si poti raspunde si singura de actiunile tale. Incearca sa le explici calm, nu sa te rastesti la ei, ca e mai rau asa in opinia mea. Nu stiu daca te-am ajutat cu ceva, probabil lucrurile astea le stiai si tu, deci cred ca ma cam incadrez in cei care "scriu de dragul de a scrie" pentru ca altceva nu iti pot raspunde. Asa ca ii las si pe ceilalti utilizatori sa-si spuna opinia! Succes!
Spune-i tare si raspicat ca nu mai suporti si fii tare, nu mai ceda indiferent ce ar zice sau ar face!
1) Dca maicata se comporta asa cu tine iasi spune in fata ce as avea pe suflet. Si parintii mei sunt despartiti dar mama nu face asa. Si ce daca plange lacrimi de crocodili... las-o sa planga ca is revine stai calm. ca doar nu esti sclavu ei! Deci spune-i in fata TOT ce ai pe suflet, fara sa ai retineri.
2) Auzi ai 26 de ani in *** (scuzati limbaju) zii sa te lase in pace si sa isi vada de batranetea ei. daca ea nu si-a trait veata asta inseamna ca nici tu nu ai voie? Si ce o intereseaza pe maicata tu poate ai facut dragose. si ea te intreaba zii ca i-ai dat in cur puna dimineata si gta. zi adevaru vrea adevar zii adevar.
Cum?! 26 de ani?! summer are dreptate ar trebui sa nu te mai lasi manipulata de propi tai parintii
Draga mea mama nu cred ca te manipuleaza si totusi nu inteleg de ce nu vb cu mama ta ca si cum ai vb cu o prietena Te rog asta nu inteleg De ce te feresti de mama ta / Copii nu sunt sluga parintilor dar gandeste-te cd vei avea un necaz unde te duci nu la mama Cine poate sa-ti dea un sfat din inima daca nu mama Este adevarat cateodata mama mai greseste sufoca un copil cu dragostea ei dar voi nu intelegeti este IUBIRE SINCERA fara nici un fel de interes Adica asa ar trebui sa fie Mamele nu isi dau seama ca acel copil nu mai este copil - acum estte mare de aceea mamele gresesc dar tu nu trebuie sa te superi trebuie sa o intelegi Gandeste-te ca vei fi si tu mama si vei gandi la fel si cum ai sa te simti cd copilul tau va face ca tine Eu cred ca daca incerci sa vb cu ea vei rezolva Comunicati daca nu exista comunicare nu este bine Iti dau un sfat nu te lua dupa lume nimeni nu te iubeste decat Dumnezeu si parintii tai - nu uita niciodata asta Te pup si Dumnezeu sa va lumineze mintea si sa aduca pace si iubire intre voi
Mama ta probabil se comporta asa pentru ca iti simte lista si vrea sa stie ce te apasa, cum e viata ta, etc. Ceea ce nu vrei sa afle, nu ii spune. Cum sa faci asta? Provoac-o la o discutie deschisa strict despre acest subiect: spune-i ce anume te deranjeaza, spune-i ca fiecare om are partea lui de intimitate si ca anumite lucruri nu vor ajunge la urechile ei oricat si-ar dori. Vorbeste cu ea cu calm si cu fermitate in asa fel incat sa nu o ranesti, insa sa o convingi. Si incearca sa petreci mai mult timp cu ea, gandeste-te ca poate iti simte lipsa si de aceea doreste sa comunice cu tine si sa afle atatea.
Ai 26 de ani si maica-ta te manipuleaza? E destul de grav spune-i ce te de anjeaza, si daca ni-i convine raspunde-i sau la orice spune-i NU. Ai o varsta la care altii isi conduc singuri viata, parintii nu-i mai manipluaza de la 18 ani.