| DyanaMarya1234 a întrebat:

Vreau sa va cer un sfat. Este despre timiditate. Nu ma pot integra in colectiv si nu sunt prea indrazneata, desi acasa, cu familia mea si cu cunoscutii sunt foarte indrazneata. Faza e ca nu ma simt in largul meu in alte locuri decat acasa. Sunt iubita si simpatizata de toti colegii mei. Cand eram mica eram destul de indrazneata si sociabila. In parc, ma duceam la toti si-i intrebam daca vor sa fie prieteni cu mine. Cred ca este si de la faptul ca sunt singura la parinti si ca odata o fata m-a refuzat. Ajutati-ma va rog!

3 răspunsuri:
| SkyPilot a răspuns:

Timiditatea se poate invinge prin exercitiu. Trebuie sa ai incredere in tine. Deja primul pas l-ai facut daca tu crezi ca esti iubita si simpatizata. Stai mai mult in grupurile de colegi, incearca din ce in ce mai mult sa iti exprimi si tu parerea, contribuie la activitatile lor. Mergi cu pasi mici, ai sa fii surprinsa dupa cateva luni cat de departe ai ajuns.

| BlackChocolate a răspuns:

Asa eram si eu in clasa mea. Pur si simplu numa puteam integra la inceput si aveam impresia ca toata lumea are ceva cu mine. Tocmai in ultimii ani de generala/liceu gaseam pe cineva care era pe aceeasi unda cu mine. Mentionez ca si eu sunt singura la parinti. Chestia cu singuratatea m-a facut mai puternica si sa imi dau seama ca chiar e ok asa. Pare greu la inceput dar te vei obisnui. Eu zic sa ai rabdare pentru ca nu toti suntem la fel si nu ne putem intelege toti ca fratii. Este doar o chestiune de timp si de descoperire(atat de sine cat si a celorlalti).

| BlackChocolate a răspuns (pentru BlackChocolate):

Important este sa ai incredere in tine si sa consteintizezi ca esti o persoana speciala chiar daca nimeni nu ti-o spune/arata zilnic.