Tu te aștepți la o gândire matură din partea unui adolescent?
Neglijența este la fel de vinovată, si este pe aceeași treaptă cu zgârcenia. Lipsa curteniei si amabilitatii, necunoașterea, sunt defecte de caracter ale unui sălbatic. Si dovada este faptul că nu isi da seama de aceste defecte. Cineva trebuie să îi spună asta. Si cel mai bine o poate face o carte pe care i-o poti face cadou.
Carti de felul acesta găsești pe www.viatasisanatate.ro "Iubeste inteligent" este una din ele. Pe același site gasesti librăria din orașul tau la secțiunea "rețea librării". Cartea este bună și pentru tine pentru că te ajută să iti dai seama dacă între voi este dragoste sau doar pasiune. Mergi cu încredere la librărie.
Acum 10 ani, pe cand eram prieten cu sotia mea, am surprins-o cindva cu un frumos buchet de lotusi, mari, imbobociti, de culoare roz, demni de pus intr-o pictura, I-a placut enorm. De atunci nu am mai vazut un asemenea buchet, si mult as fi vrut in acesti ani sa ii mai dau unul. Asta pana acum vreo 2 luni, cand, fiind intr-o perioada fara bani, am dat ultimii leuti ca sa o fac fericita cu un asemenea buchet.
A primi un buchet de flori, o prajiturica, o mica atentie, nu tine de materialism. Face parte din jocul dragostei. Micile atentii te fac sa te simti iubita, daca ele nu sunt intr-o relatie, ceva nu e bine acolo.
E trist insa ca azi baietii nu stiu cit de mult inseamna sa daruiasca o floare, si de aceea nu o prea mai fac, unora li se pare chiar hilar sa daruiasca una iubitelor lor.
E posibil sa nu te iubesca. Cind iubesti, esti atent la nevoile celui iubit, la ce i-ar place sa ii faci, si cand ii faci, te bucuri enorm de bucuria lui. De aceea mi-am permis sa dau ultimi lei, de care noi am fi avut extrem de mare nevoie pe un buchet de flori. Si a fost perfect, atita timp cit sotioara mea nu m-a certat ca si atunci cand dadeam poate ultimii bani pe nimicuri .
Poate ca ar trebui prin prieteni, cunostinte, sa il faci sa inteleaga ce ai vrea de la el, poate e el mai zapacit si nu vede. Sau i-o poti spune direct, cit de mult ti-ar placea, atunci cand vezi un buchet de flori care iti place, sa primesti un asemenea buchet cu flori. Iar daca si dupa aceea se comporta la fel, e clar ca nu prea are de-a face cu dragostea.
Sa fii iubita! O meriti!
De fapt, i-am mai zis subtil cand treceam pe lângă niste floricele adică erau pe lângă un magazin din acelea de ţară si voiam sa rup una de acolo si fac eu "imi rup eu ca tu nu ştii nici sa rupi dar nici să cumperi". Si i-am mai zis odata sa ia si a zis ca nu Ii place sa cumpere flori, de fapt nu ii place sa cuMpere nimic, doar pentru el totul.In fine aseara ne-am si despartit nu neaparat de tot si nici din motivul ca nu imi acorda nicio atenţie, din motivul ca este prea posesiv si neintelegator.De iubit ma iubeste, sunt sigura de asta, tot timpul si-l ocupa doar cu mine, nu si cu alte fete sau baieti, rar cu cativa baieti.Mulumesc de raspuns...
Dupa cum spui, nu e vorba de dragoste aici. Nu trebuie sa ii placa sa cumpere. Nici mie nu imi place sa cumpar flori. Niciodata nu am facut-o in 37 de ani cit am fost singur. Si cred ca niciunui baiat sau barbat nu ii place, pentru ca asta e in natura noastra. Poate mai sunt si exceptii, dar asta e regula. Insa cand vorbesti de dragoste, nu mai vorbesti de a place sau displace. Ii cumpar sotiei pentru ca imi place sa o vad bucuroasa ca le primeste, pentru ca ei ii plac. Faci cand iubesti unele lucruri chiar daca iti sunt indiferente sau chiar le displaci, de dragul celui iubit. Asa cum sotia mea a acceptat sa o am pe Amanta, bicicleta mea, care ii ia din timp, pentru ca imi place sa ma plimb cu ea, si sa o las adesea pe sotie acasa singurica, de aceea i-am si zis Amanta, caci cand sunt cu ea, nu sunt cu sotia cel mai adesea, si cand sunt cu sotia, nu sunt cu ea. Insa sotia mea nu are nimic impotriva sa plec adesea seara cu ea. Dragostea nu e posesiva si neintelegatoare, ci cauta binele celui iubit. Faptul ca iubitul tau sta mai tot timpul cu tine, poate fi doar posesie si nu dragoste, posesia pe care o are un copil pentru jucaria preferata, pe care nu ar da-o nimanui, dar cand s-a plictisit de ea, renunta usor la ea in favoarea alteia. Ai grija sa nu patesti si tu la fel! Poate ca iti iubeste corpul, ii place cum arati, dar cand vine vorba de suflet, e nepasator.
Vezi? Se pare ca am dreptate in ce am spus. Cind iubesti, iti place tot la cel iubit, si cum arata, si cum gindeste, si cum se exprima, si cum traieste fiecare moment. El zice ca esti doar o copila, dar daca te iubea, si chiar asa ar fi fost, nu ar fi spus asta, dimpotriva, ar fi cautat sa acopere aceasta deficienta, si i-ar fi p[lacut de tine in ciuda acestei probleme, poate chiar mai mult, te-ar fi iubit tocmai pentru ca esti copilaroasa. Poate ca te iubeste oarecum, dar sigur n-o face pe deplin, asa cum ar trebui, si de aceea isi permite sa te neglijeze.
Poate ca e el zgarcit sau poate l-ai facut tu. Poate nu stie sa isi exprime sentimentele dar daca tu i-ai spus ca vrei si tu o atentie si el tot nimic inseamna ca iti face cumva in contra. Vorbeste cu el spune-i ca daca vrea sa mai continuati relatia trebuie sa fie mai atent ca o femeie de asta are nevoie nu de strigate si injuraturi iar daca mai continua asa pleaca nu iti irosi timpul tau pretios
Reorienteaza-te! Nimic nu ii da dreptul sa te jigneasca in fel si chip la o cearta. Daca nu te simti iubita si apreciata eu zic sa renunti.
Am incheiat de aseară. Mereu am primit cuvinte urâte, noi in relaţia asta doar ne-am iubit şi atât. In rest cearta aparea la nici 4-5 zile şi el parcă se transforma.Ne-am despartit, m-a blocat, eu nu il mai caut cum am facut-o mereu, astept din partea lui asta!
Asa sa faci. Daca intr-adevar te iubeste, te va cauta el. Nu il mai cauta tu fiindca apoi se invata si va face mereu asa fiindca stie ca orice ar face tu il vei cauta. Si daca nu te va cauta, nu e un capat de tara sa stii. Doare, intr-adevar, dar asta iti arata ca nu ai fost atat de importanta pentru el pe cat ai crezut tu. Ai grija de tine!
E bun răspunsul.
Exista tipuri și tipuri de oameni.Eu sunt ca iubitul tau:simt mult, dar nu știu de ce, nu îmi place sa arat ce simt... Dacă tu nu te simți bine în relatie, dacă el nu e băiatul visurilor tale, atunci eu zic sa o încheiați.O sa găsești tu un baiat care o sa te facă fericita exact asa cum meriti și o sa te răsfețe asa cum îți dorești.