Dracul nu este atat de negru pe cat se spune - e o zicala. Si acest lucru este adevarat si-n casatorie.
Fa-ti o prietenea apropiata cu care sa poti discuta de toate si ai sa vezi ca trece si frica si panica. O iei cu prinsul de mana, un sarut si apoi asa mai departe. Eu am discutat cu sotia 3 ani inainte de a ne casatori.
Te casatoresti si poti avea parte de riscuri, probleme in familie care trebuie sa le stii, copilul te da peste cap face prostii, femeia nu e de casa si isi bate joc de tine sau inseala - sau poate fi familia perfecta daca musamalizeaza asa bine incat sa nu iti dai seama ca a facut o gafa sau daca ar fi serioasa ceea ce e aproape imposibil sa prinzi desi sanse ar fi. In schimb daca nu te casatoresti nimeni nu iti baga cutitul in spate si stai linistit la casa ta, daca ai. Altfel chirias.
Pai te ia frica ca stii de fapt ca nu e asa o mare fericire casatoria asa cum crezi tu la prima vedere.
Ca de aia se zice ca, casatoria e un butoi cu rahat cu doar un strat subtire de miere deasupra, nu se zice degeaba de generatii aceasta vorba.
Plus ca tinerii abia asteapta sa se casatoreasca, si aia mai in varsta regreta.
Eu pot să îți ofer doar un singur sfat. Dacă vrei îl iei în considerare și îl urmezi, dacă nu, nu. Sfatul meu este să mergi să discuți cu un psiholog, psihoterapeut, deoarece problema s-ar putea să fie una pe bază emoțională, undeva din trecut, poate copilărie sau chiar de dinainte de naștere. Așa că cel mai bine ar fi să stai de vorbă cu un psiholog, psihoterapeut, deoarece nu ești nebun dacă consulți un psiholog, psihoterapeut. Ba din contră, ești foarte deștept, curajos și deschis pentru a te cunoaște mai bine și a conștientiza că ai o "problemă" ce trebuie discutată și găsită o rezolvare.
Mulțumesc mult pentru sfat!