Ideea ca nu te pot cununa niste oameni traind in concubinaj (fiind impreuna fara casatorie) intrucat biserica nu acepta aceasta forma si se considera ca ei si devin un fel de `parinti spirituali` si nu pot fi fara a fi cununati, sau ceva de genul.
Sunt biserici care cer certificat de botez.Toti avem asa ceva, si e la biserica unde am fost botezati.
Plus ca ar fi aiurea sa ii punem sa minta.Ideea e ca nu imi pot lua o pereche de nasi pe vechi, sa fie cu prezenta, iar cei pe nou sa fie cu adevarat nasi, deja suntem prea copii sa facem asta, despre ce vorbim?! Cu toate ca multi dintre cunoscuti asta ne spun sa facem, si ar fi urat.
Cei pe stil vechi respecta vechiul calendar al lui Iuliu Cezar care nu respecta anul astronomic.
Asta arata cat sunt de incuiati la minte.
Si eu sunt pe stil vechi
Da suntem ortodocsi, doar ca urmam un alt calendar bisericesc iar rugaciunile sunt in slavona Diferentele nu sunt prea mari.
Mi se pare normal ca nasi sa fie pe rit vechi
Diferentele sunt la faptul ca voi, cei pe stil vechi aveti o credinta mult mai puternica si sincera, pe cand noi, mai ales generatiile astea de prin 2010 incoace, care nu am mai facut nici religie la scoala, nu prea avem treaba cu Biserica.Eu ma exclud, pentru ca povestea e una lunga, ideea e soacra`mea ma adora pentru ca am reusit sa il fac pe fii`su sa tina post miercurea si vinerea.
Si pana la urma urmei, eu tot nu gasesc nasi
Salut! Cum ai rezolvat pana la urma? Ma confrunt cu aceeași problema si nu stiu ce sa fac…