anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna tutror.La anul rmeaza sa fac nunta.Eu sunt ortodocsa pe stil nou, logodnicul meu e pe stil vechi.Cununia religioasa o sa o facem pe stil vechi.
Mi s-a spus ceva de o mirungere inainte de cununie, asta conteaza mai putin, orice ar fi, tot asa o sa facem cununia.Ideea este ca noi am fi vrut o pereche de nasi pe stil nou.Biserica pe stil vechi spune ca trebuie neaparat sa avem si o pereche de nasi pe stil vechi, ca altfel nu se poate face cununia.Intr-un final am renuntat la perechea de nasi pe stil din diverse motive, dar problema minora e ca inca nu am gasit nasi pe stil vechi, iar problema principala este: care e treaba cu regulile astea ale bisericii, pana la urma, pentru ca toti untem ortodocsi?

Poate stie cineva sa ma lamureasca.

9 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Ideea ca nu te pot cununa niste oameni traind in concubinaj (fiind impreuna fara casatorie) intrucat biserica nu acepta aceasta forma si se considera ca ei si devin un fel de `parinti spirituali` si nu pot fi fara a fi cununati, sau ceva de genul.

| Mytsaa a răspuns (pentru Adry05):

Sunt casatoriti de 11 ani.Nu asta era ideea.Ideea era ca nu inteleg de ce se fac diferentele astea intre religii..pentru ca suntem ortodocsi toti, chiar daca unui au ramas pe stil vechi si sunt mai credincioi iar noi suntem pe stil nou, si abia dam pe la Biserica.

| Adry05 a răspuns (pentru Mytsaa):

A, aparent n-am inteles eu bine. De asta nu stiu ce sa zic.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Sa le zica aia popii ca sunt pe stil vechi... ce ii verifica careva?

| Mytsaa a răspuns (pentru suntserios):

Sunt biserici care cer certificat de botez.Toti avem asa ceva, si e la biserica unde am fost botezati.
Plus ca ar fi aiurea sa ii punem sa minta.Ideea e ca nu imi pot lua o pereche de nasi pe vechi, sa fie cu prezenta, iar cei pe nou sa fie cu adevarat nasi, deja suntem prea copii sa facem asta, despre ce vorbim?! Cu toate ca multi dintre cunoscuti asta ne spun sa facem, si ar fi urat.

| xerxes1 a răspuns:

Cei pe stil vechi respecta vechiul calendar al lui Iuliu Cezar care nu respecta anul astronomic.
Asta arata cat sunt de incuiati la minte.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si eu sunt pe stil vechi happy
Da suntem ortodocsi, doar ca urmam un alt calendar bisericesc iar rugaciunile sunt in slavona happy Diferentele nu sunt prea mari.
Mi se pare normal ca nasi sa fie pe rit vechi

| Mytsaa a răspuns (pentru anonim_4396):

Diferentele sunt la faptul ca voi, cei pe stil vechi aveti o credinta mult mai puternica si sincera, pe cand noi, mai ales generatiile astea de prin 2010 incoace, care nu am mai facut nici religie la scoala, nu prea avem treaba cu Biserica.Eu ma exclud, pentru ca povestea e una lunga, ideea e soacra`mea ma adora pentru ca am reusit sa il fac pe fii`su sa tina post miercurea si vinerea.

Si pana la urma urmei, eu tot nu gasesc nasi sad

| Pregunta1244 a răspuns:

Salut! Cum ai rezolvat pana la urma? Ma confrunt cu aceeași problema si nu stiu ce sa fac…