| Aida55 a întrebat:

tuturor! Am mare nevoie de un sfat. Va rog din suflet sa ma ajutati! sad

De ceva timp, parintii mei tot se cearta si nu mai suport!
Familia mea era una dintre cele mai armonioase si exemplare, insa de cand tatal meu a inceput sa plece serile si sa se intoarca noaptea pe la 2:00 (in fiecare seara) lucrurile s-au schimbat. Mama mea devine tot mai suspicioasa, facandu-si tot felul de scenarii, precum ar avea pe altcineva, insa el o tot contrazice cu faptul ca iese si sa sta cu prietenii sai. Mama mea este suparata, deoarece sotul ei petrece tot mai mult plecat de acasa, iar el este ofensat de "controalele" mamei, zicand ca simte ca nu mai are aer, intimitatea sa.

Tind sa precizez faptul ca desi mama este ferm convinsa ca are pe altcineva, el tot neaga acest lucru. In certurile lor, mentioneaza si despre divort, iar asta ma demoralizeaza total, deoarece nu imi pot imagina o viata de familie dezbinata! crying

Va rog, orice sfat, incurajare este bine-venita! Cum sa procedez? Cine are dreptate? Cum reusesc sa ii unesc iar? sad

Răspuns Câştigător
| manuel72 a răspuns:

Se numeste "criza de 40 de ani" pentru ca se manifesta in jurul acestei varste. Uite aici un link:
http://psihologultau.net/......e-ani.html
Exceptii probabil exista,confirmarile pot veni de oriunde chiar si din familie,cand cineva are o viata bunisoara cu multumiri de sine,cand vede ca e apreciat de consoarta si copii,cand se simte util si indispensabil,dar depinde de la om la om, nu toti barbatii sunt la fel, nu se comporta la fel, au idei diferite, chiar daca in mare toti avem acelasi instinct.Cand relatiile ajung la monotonie,ne e dor sa simtim fluturi in stamac,vrem sa iubim si sa fim iubiti,sa ne plimbam de mana prin oras,sa plecam la sfarsit de saptamana fara o tinta anume,sa fim spontani si fericiti.Dar in societatea de azi,cu stresul si grijile zilei de maine,a viitorului copiilor uitam de noi si de ale noastre, traim cu gandul doar la bani, consumam relatii superficiale, spunem "te iubesc" fara sa avem vreun sentiment adevarat, ne mintim ca totul merge bine, iar cand se intampla sa ne uitam in urma vedem ca am trait degeaba si incepem goana pentru recuperarea timpului pierdut.De multe ori ne trezim prea tarziu din mirajul banilor, ca sa mai avem timp sa traim si sa ne bucuram de viata.

63 răspunsuri:
| Zenithf a răspuns:

De ce nu o scoate si el pe ea undeva, crede ca numai el are nevoie de iesire?
Si pe ea, chiar daca are dreptate, nu o ajuta cu nimica sa-si manifeste asa gelozia.
Si numai tu se pare ca poti in momentul de fata sa vezi aceste lucruri, si poate cumva sa-i indrepti si pe ei si sa dezamorsezi situatia.
Inarmeaza-te cu mult curaj si multa rabdare.

| Trolli a răspuns:

Imi pare rau ca treci prin asta, insa parintii tai sunt maturi, ei doi sunt casatoriti, formeaza un cuplu! Uneori, intr-un cuplu apar discutii, certuri, neintelegeri.
Lasa-i pe ei sa-si rezolve problemele. Tu nu prea ai cum sa-i ajuti, dar, ai putea sa fii alaturi de mama ta (dar si de tatal tau, chiar daca greseste), pentru ca orice s-ar intampla cu relatia lor, tu ramai copilul lor, si sa nu uiti ca ei te iubesc mult!

Poate tatal tau spune adevarul (sta cu prietenii), poate este stresat de la serviciu, poate il macina ceva si simte nevoia sa "evadeze" putin!
Poate mama ta are dreptate, in legatura cu relatia extraconjugala...

Insa, repet! Lasa-i pe ei sa-si rezolve problemele, pentru ca nu tu esti vinovata pentru ce se intampla!

O idee: ai putea ca sambata seara (sau cand poti) sa le pregatesti o cina supriza! Le faci tu ceva de mancare, ceva ce stii tu, cartofi prajiti cu carne fripta, clatite etc. Spune-le cat de mult ii iubesti pe amandoi, apoi lasa-i pe ei sa vorbeasca singuri!

Succes.

| Aida55 explică (pentru Trolli):

Mersi mult. Intr-adevar, serviciul tatai este foarte stresant si ar putea fi si acea varianta.

Nu m-am bagat deloc intre ei, am fost tot timpul neutra, deoarece nu stiam ce sa fac. I-am lasat si singuri sa vb, si nu faceam decat sa se certe si sa se jigneasca. sad

Mama s-a gandit sa il urmareasca, ar fi o idee buna?

| Trolli a răspuns (pentru Aida55):

Nu stiu ce sa zic! Cand o femeie este geloasa si suspicioasa, este in stare sa faca orice (sa-l urmareasca).
Daca afla tatal tau ca a fost urmarit cred ca o sa se supere...si de aici alte certuri.
Si daca urmarindu-l pe tatal tau, mama ta afla ca intr-adevar el se vede cu alta femeie? cum crezi ca ar reactiona...

Deja au discutat despre acest lucru si el I-a zis clar: daca ma vei prinde, vom divorta! sad Asta ma face sa nu o mai sustin pe mama cu ideea asta. sad

| Trolli a răspuns (pentru Aida55):

Imi pare rau!

Dar (cred) e mai bine pentru ea sa stie adevarul! O macina si pe ea, se consuma mult! Nu este usor sa stie ca sotul ei vina tarziu acasa, iar ea sa-si faca tot felul de scenarii...pe unde e, cu cine etc!

Incearca sa te linistesti, inteleg ca aceste probleme te macina, insa depinde de ei cum se rezolva!

Mersi frumos pentru raspunsuri, Trolli! Ma simt mai bine in urma incurajarilor! sad

| zurick a răspuns (pentru Aida55):

Sper că nu răspund prea târziu ca să te pot ajuta...
Aida, ești încă convinsă că totul are o soluție, că totul va fi bine și că divorțul va fi evitat.Cu siguranță,o familie dezbinată sună mult mai rău decât o eșuare,dar după o eventuală împăcare totul poate continua și încă
ești la început... Știu ce simți,ai acea teamă de a nu se termina armonia ce era odată și tot odată habar n-ai ce să crezi, cine are dreptate și cine greșește. Dacă totul va continua și va avea loc acel divorț va trebui să fii sub tutela unuia dintre ei.Dar a cui? Este un haos total în mintea ta și toți membrii sunteți afectați chiar dacă tu n-ai nici cea mai mică vină:
-mama ta deoarece este convinsă că nu mai este iubită, că-i este ascuns ceva
-tatăl tău care vrea intimitate, poate nu vrea să o încarce cu problemele lui
-și tu, Aida care ești la mijloc.
Va veni timpul când ambii o să încerce să te convingă că doar unul are dreptate.Fii neutră. Chiar dacă se vor împăca asta nu înseamnă că armonia va reveni.Nu uita aparențele înșeală.

Poți să mă întrebi orice, am fost în situația asta de când mă știu.Am trăit cu false idei,cu adevărul ascuns,depresii etc. Vreau să-ți spun că după divorț totul s-a schimbat,nu m-au mai chinuit cu trecutul și acum am o relație destul de frumoasă cu ambii.
Poate ai nevoie de mai multe încurajări sau de realitate, oricum n-a venit apocalipsa.
Curaj, draga mea! Dacă vrei să vorbim despre ce simți, crezi, sunt aici să te ascult!

| Aida55 explică (pentru zurick):

Niciodata nu e prea tarziu, zurick! happy Da, exact in situatia asta sunt. Ma regasesc intru tot ce ai spus mai sus! Si mersi frumos pentru disponibilitatea ta, promit ca atunci cand voi mai avea nevoie, voi apela la ajutorul tau. Din fericire, parintii mei au avut aseara o discutie mai serioasa, deschisa, iar lucrurile par sa stea mai bine acum. Dar vorba ta, nu stiu pentru cat timp... sad

Mă bucur că după o discuție serioasă s-au mai liniștit apele happy
După prima împăcare am crezut că nu se vor mai înrăutăți lucrurile, evident a fost fals. Bucură-te de prezent, de timpul în care totul este bine, să nu te ia prin surprindere dacă totul va reîncepe.

| Aida55 explică (pentru zurick):

Sunt constienta de acest lucru, de un an tot se cearta si se tot impaca... dar e bine si ca exista aceste impacari, daca nu erau deloc, situatia era mai grava. sad

Si parintii tai sunt divortati, zurick? sad Si nu ti se pare greu?

Da și părinții mei sunt divorțați, dacă nu, eram la fel ca alții care nu știu să aprecieze membrii familiei lor.A fost greu mult timp, dar acum nu mai este.Mă săturasem să mă ascund doar ca poate să nu-i mai aud înjurând...O judecam pe mama pentru că aveam impresia falsă că ea este vinovata.Neștiind că nervos a trântit primul sau al doilea meu brad de crăciun, că a avut zeci de amante, că una dintre ele o suna mereu pe mama și-i spunea ''Uite plânge copila mea după tatăl ei ''.N-aveam voie să
mă joc cu ea pentru că mama mea nu dorea să sufăr ca și ea...
Plânsete peste plânsete. Apoi mi-a fost explicat un pic din adevăr.De aia îți
spuneam că aparențele înșeală.Să nu-i judeci pentru că n-ai de unde să știi care este adevărul.Acum totul este satisfăcător. Tata are iubită și încearcă să trimită bani (deși a fost de multe ori un măgar), mama ne are pe noi...
NU, nu-mi pare rău.Decât să-i văd pe ambii din nou începând povestea dură pe care nu pot să ți-o povestesc toată mai bine îi văd separat și fericiți.De aia strig ''Nu-i vreau pe ambii în aceași țară''(tata e în Anglia)
Acum vorbesc deschis cu el la telefon, totul nu-i roz da nu-i la fel cum era. DIVORȚUL nu-i un eșec în cazul meu fără el turbam.

| neutrino a răspuns:

Intotdeaua adevarul este pe undeva pe la mijloc. Incearca si intelege-i pe fiecare in parte, nu ai acum de unde sti ceea ce se intampla cu adevarat cu parintii tai.

| Aida55 explică (pentru neutrino):

Da, asa este! Dar ma gandesc ca poate o sa regret mai tarziu ca nu am intervenit deloc in aplanarea conflictului lor. sad Ti-am zis, nu vreau un divort, nu pot accepta pur si simplu. straight face

| neutrino a răspuns (pentru Aida55):

Poti incerca sa vorbesti cu ei si sa vada marea ta grija si iubire fata de ei.

Mersi frumos pentru raspuns! Apreciez enorm timpul acordat! happy

| neutrino a răspuns (pentru Aida55):

Cu placere si-ti doresc sa gasesti starea de liniste de care ai nevoie. O seara buna!

Multumesc! O seara binecuvantata! happy

| SkyPilot a răspuns:

Aida, daca problema asta mai este de actualitate (si presupun ca este dupa intrebarile pe care le-ai pus mai recent) si daca crezi ca te-as putea ajuta, trimite-mi un mesaj pe privat. Eu nu te pot contacta pe privat pentru ca nu sunt senior si nu am dreptul sa trimit mesaje. Sunt barbat, casatorit, cu copii, probabil cam de varsta tatalui tau. Daca stii ce sa intrebi, ai putea afla cam cum gandim noi.
Pentru ca intrebi cine are dreptate, de obicei dreptatea este undeva la mijloc. Trebuie ascultate ambele parti. Tatal tau nu are neaparat pe altcineva, dar ii lipseste acasa ceva ce isi doreste.

| Aida55 explică (pentru SkyPilot):

Cu ce ocazie aceasta disponibilitate? Multumesc mult! Chiar apreciez ca exista oameni ce doresc sa ajuta. observ ca mi-ai urmarit si activitatea pe TPU.

| SkyPilot a răspuns (pentru Aida55):

Mi-a aparut intrebarea ta pe cand cautam ceva fara legatura si m-a rascolit un pic. Poti sa stai linistita, nu iti cer niciodata vreo informatie prin care sa te pot identifica, nu cer poze, sau sa ne intalnim sau orice altceva. De altfel ti-am spus din start care este situatia mea. In plus locuiesc in capatul celalalt al lumii fata de tine (Canada la Pacific). Dar ai foarte mare dreptate sa fii reticenta si ar trebui chiar sa iti faci un obicei din asta. Internetul este un instrument extraordinar la indemana escrocilor.
"Urmarit" este un pic exagerat, toate intrebarile pe care le-ai pus sunt adunate in profilul tau si am vazut ca ai intrebat mai recent cate ceva care poate fi legat de subiectul acestei intrebari.

| Deaad a răspuns:

Învaţa să nu-ţi pese.Eu te înţeleg pentru că si la mine in familie este haos total si nu e vorba doar de părinţi.
Dar, dupa ani am realizat ca nu merită să mă consum atît pe certurile lor.Aşa si cu tine.Traieşte-ţi viaţa si lasă problemele adulţilor sa fie în continuare problemele adulţilor.Nu le transforma in problemele tale.
ÎN cazul meu,pot sa fiu sigur că daca mama avea unde să stea,divorţau.Aşa,şi? Ce dacă divorţau? O sa vezi ca peste mai mult timp daca continuă aşa,nu o să-ţi mai pese.Iar dacă divorţează,va fi intradevăr greu la inceput,vei sta vu un singur părinte dar te poti vedea saptămînal cu celălalt.Dar nu cred că se ajunge la divorţ in cazu tău.Pur si simplu,sunt certuri ca in orice familie. Daca vezi ca se ajunge la violenţă fizică sau/şi verbală,atunci e şi treaba ta si poţi vorbi cu ei.
Insă dacă re deranjează atît de mult, din nou, poţi vorbi cu ei.
Sfatul meu, nu îi lua in seamă! Certurile vin şi pleacă, nu le da importanţă decît artunci

| Aida55 explică (pentru Deaad):

Nu le am deloc cu ignoranta. Niciodata nu le-am avut. Intotdeauna mi-a pasat, am pus la suflet si m-am consumat. Stiu ca nu este deloc util sa fii asa, dar pur si simplu nu imi iese sa fiu indiferenta. sad

Asa e si in cazul meu, nici mama nu are unde sa stea. Este din toate punctele de vedere la mana sotului ei... Tatal meu a fost o fire foarte geloasa si din cauza acestui lucru.

Nu s-a ajuns la violenta fizica, dar la verbala, da, din pacate!
Si eu sper la fel sa nu se ajunga la divort.

Mersi mult pentru sfaturi, o sa tin cont de ele! happy

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna, Aida,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai daca crezi ca nu o sa divorteze daca se dovedeste ca o insela zii mamei tale sa l urmareasca

| Aida55 explică (pentru anonim_4396):

Deja si-a propus asta, dar o sa fie cam dificil, avand in vedere ca el merge peste tot doar cu masina, iar mama... nu are carnet si nu stie sa conduca. :/ Cam imposibil, nu?

| doreal a răspuns:

Off sad, ce naspa e sa ai o mama care e suspicioasa in legatura cu tatal tau. E si mai naspa cand tu auzi toate cuvintele, care le „schimba„ intre ei sad. Nu poti sa tii nici cu mama ta nici cu tatal tau, ii iubesti pe amandoi, asa suntem toti copiii. Doar ca trebuie sa vezi putin si realitatea, ca tatal tau are vina si pentru o femeie e urat sa fie inselata. Gandeste-te daca un iubit te-ar fi insealat, ai fi rezistat? Mai ales ca te au si pe tine, copilul lor. Nu poti sa ii unesti, daca ei nu vor, decat o viata plina de scandal, mai bine una linistita separat. Stiu ce vorbesc ca si eu sunt o situatie foarte naspa, poti sa vezi din intrebarile mele. Dar hei, viata continua, roaga-te la Dumnezeu sa faca El ce stie, nu te baga tu peste voia lui, daca El vrea sa ii impace sa o faca daca nu, nu. Nu iti poti imagina o viata de familie dezbinata, dar nici una legata si sa se certe in continuu, pana sa spui „Dar astia ce naiba fac pana la urma? se impaca ori se cearta„, daca vrei sa ii unesti, asta doar de ei depinde. Dar tu trebuie sa ii iubesti pe amandoi, de aceea lasa-i in pace, daca ei se cearta mergi in camera ta, asta e si vina lor ca se cearta de fata cu tine.

| Aida55 explică (pentru doreal):

Mersi mult de tot pentru raspuns! Ai dreptate, Dumnezeu o sa le rezolve pe toate. happy De aceea am avut, am si o sa am mereu incredere in El ca imi va tine familia unita!

| doreal a răspuns (pentru Aida55):

Foarte bine ca esti optimista :*.

| Aida55 explică (pentru doreal):

Macar optimista sa fiu in astfel de situatii...

| manuel72 a răspuns:

Atata timp cat mama ta ii va sta cu rasuflarea in ceafa nu va face altceva decat sa inrautateasca situatia, e adevarat ca barbatii mai au unele scapari si mai sunt "tentati" sa probeze noutati, dar scandalurile si amenintarile nu vor aduce lucrurile asa cum au fost.In cazurile astea se arunca vorbe grele, jigniri si amenintari care ii invrajbeste pe soti si-i face razbunatori.Nimanui nu-i place sa fie controlat,urmarit si suspectat. Daca tatal tau ar avea o "alta" zici ca s-ar intoarce acasa doar pentru a dormi cateva ceasuri si sa asculte reprosurile mamei tale? In cazul in care ar fi adevarat, mama ta cu cerurile ei, il impinge sistematic spre cealalta, totul are o limita, el se va plange de problemele de acasa iar ea il va "consola" fiind constienta ca ea e cauza neintelegerilor din familia voastra.deci mama ta ar trebui s-o lase mai moale cu gura, sa evadati din "monotonia" asta, mergeti pe undeva, macar la un gratar la iarba verde, sa petreceti o zi diferita de celelate.Se spune ca femeile stiu cum sa-si pastreze barbatii, dar mama ta e o exceptie.

| Trolli a răspuns (pentru manuel72):

Adica sa-l lase sa se duca la cealalta?!
Pune-te in locul ei! Daca sotia ta s-ar duce la altul? Tu o vei lasa, pentru ca oricum la tine vine? wow!

| Aida55 explică (pentru manuel72):

Da, ai dreptate! Voii incerca sa propun cat mai multe iesiri in familie. Multumesc mult pentru sfat! sad

| manuel72 a răspuns (pentru Trolli):

Se pare ca esti fata,altfel ai sti cum gandeste un barbat,asa ca am sa-ti explic "babeste" caci se pare ca esti inca micuta,nu ai familia ta si crezi ca tot ce zboara se mananca. Daca barbatul evadeaza dim mediul familiar e un semn ca ceva nu merge,se stie bine ca sexul leaga o relatie de cuplu,dar dupa cativa ani cu totii ne saturam de ceea ce avem in patul nostru si vrem sa ne fie confirmata masculinitatea,evident nu mai exista acea atractie de la inceput iar tentatiile sunt la tot pasul. Daca femeia sta cu gura pe barbat,il verifica, il cauta prin buzunare, in telefon face pe detectivul si mai ales il acuza pe baza unor banuieli, barbatul se va indeparta, actiunea femeii va avea un efect contrar deoarece barbatul va demonstra ca nu primeste ordine de la nimeni si cu cat ea va incerca sa-l ingradeasca cu atat el se va razvrati mai mult.Cat despre sotia mea, daca ar vrea sa se duca la altul crezi ca eu o pot opri cu certuri? E evident ca trebuie lasata sa faca o comparatie, dar tu fiind o copila, n-ai de unde sa stii cum gandesc oamenii mari.Eu zic sa dai un copy-paste la ceea ce ti-am scris, iar cand vei avea un sot cand si cand sa citesti randurile astea inainte de a face scandal ca a intarziat 5 minute de la serviciu.

Daca un barbat ar gandi matur, nu ar evada, ci ar incerca sa rezolve probleme in alt mod!
Daca sotia se satura, si ea poate evada oricand, vrea altceva, vrea atentie, vrea sa incerce ceva nou etc, dar nu ar insela daca art gandi matur!

Copy-paste nu o sa dau pentru ca nu sunt de acord cu adulterul.
Multumesc oricum, pentru raspuns!

Nu esti de acord deocamdata cu adulterul, dar va veni timpul cand vei fi.

Nu cred ca imi voi schimba parerea! Si nu sunt copila. happy

Daca nu esti copila ar trebui sa stii ca am dreptate in ceea ce spun, mai ales despre evadarea din cotidian si monotonie, deoarece e greu sa schimbi gandirea partenerului, iar daca faci o mica eroare de exprimare risti sa trezesti suspiciuni si sa ridici semne de intrebare.

Cata dreptate ai, Manuel! Chiar nu stiam de gandirea asta, ceea ce m-a ajutat mai mult sa inteleg baietii/barbatii, chiar daca uneori imi este imposibil. Spre exemplu, pentru ce ai nevoie de o alta femeie? Ca sa va fie confirmata masculinitatea? In ce sens? Doar toate suntem la fel. Ce are amanta si nu are sotia? :/ Daca ai putea sa ma luminezi privitor la acest subiect, as aprecia enorm. happy

| manuel72 a răspuns (pentru Aida55):

Vezi tu,odata cu inaintarea in varsta barbatul nu mai e sigur de capacitatile sale de seductie,de potenta sa,avand mereu alaturi aceeasi femeie,sexul fiind monoton, superficial si frivol, uneori chiar absent, el cauta in alta parte aceste confirmari, evident in societatea de azi e usor sa gasesti pe cineva care sa te accepte chiar si cu obligatii.Deci,gasesti o femeie,te face sa te simti important, te alinta iti ofera atentia care iti lipseste acasa, poate e chiar mai disponibila in pat si de aici la a-ti trada consoarta e doar un pas mic. Evident e doar o chestie pasagera, un moft de care barbatul se va plictisi repede, mai ales cand dintr-un motiv sau altul nu va mai trece pe la "amanta" si vor incepe reprosurile ca o neglijeaza.De obicei cand se ajunge la reprosuri, relatia se indreapta spre un sfarsit iminent, dar daca barbatul are acasa o sotie posesiva si cicalitoare, acesta va fi aruncat practic in bratele amantei.Barbatilor cand vrei sa le impui un lucru cu forta fii sigura ca vor face contrariul, deci, daca vreti sa pastrati integritatea familiei, nu-l constrangeti la promisiuni si nu-l ingraditi, va face si mai rau.

Inteleg acum! Si de aceasta "confirmare" are nevoie orice barbat? Nu exista si exceptii?

Tatal meu are varsta de 39 de ani si acum inteleg mai bine motivul tuturor iesirilor sale. Totul se explica acum...wow! Chiar nu stiam de aceasta etapa a vietii.
Dar, ca la orice criza, exista si consecinte, iar in acest caz ce dauneaza vietii de familie. Pana cand se manifesta aceasta si... exista vreun remediu sau pur si simplu apare si dispare singura dupa un anumit timp? Multumesc mult pentru toate informatiile. Nici nu iti imaginezi cat imi sunt de utile! Si imi cer scuze daca ti-am pus multe intrebari, poate ai ceva mai bun de facut, insa curiozitatea este mare, iar la varsta mea, vreau sa aflu cat mai multe lucruri. big grin

Sincer apare in jurul varstei de 40 de ani cam de la 37 de ani in sus, totul depinde de cum percepem tot ceea ce ne inconjoara, sunt cei care se resemneaza si-si inneaca amarul in alcool si sunt cei ce nu se dau batuti si vor sa-si dovedeasca ca inca sunt tineri.Cum apare, exact asa dispare aceasta criza.

Am inteles! Multumesc mult pentru toate informatiile, Manuel! O zi buna! happy

Asemenea si tie.

Se numeste "criza de 40 de ani" pentru ca se manifesta in jurul acestei varste. Uite aici un link:
http://psihologultau.net/......e-ani.html
Exceptii probabil exista,confirmarile pot veni de oriunde chiar si din familie,cand cineva are o viata bunisoara cu multumiri de sine,cand vede ca e apreciat de consoarta si copii,cand se simte util si indispensabil,dar depinde de la om la om, nu toti barbatii sunt la fel, nu se comporta la fel, au idei diferite, chiar daca in mare toti avem acelasi instinct.Cand relatiile ajung la monotonie,ne e dor sa simtim fluturi in stamac,vrem sa iubim si sa fim iubiti,sa ne plimbam de mana prin oras,sa plecam la sfarsit de saptamana fara o tinta anume,sa fim spontani si fericiti.Dar in societatea de azi,cu stresul si grijile zilei de maine,a viitorului copiilor uitam de noi si de ale noastre, traim cu gandul doar la bani, consumam relatii superficiale, spunem "te iubesc" fara sa avem vreun sentiment adevarat, ne mintim ca totul merge bine, iar cand se intampla sa ne uitam in urma vedem ca am trait degeaba si incepem goana pentru recuperarea timpului pierdut.De multe ori ne trezim prea tarziu din mirajul banilor, ca sa mai avem timp sa traim si sa ne bucuram de viata.

| petrescuionut a răspuns:

Si la mine este la fel tata acum este cu o alta femeie dar munceste cu mama la aceeasi firma in Spania sad se certau mereu poate chiar are uitate daca vb el mereu la telefon sau scrie mesaje eu dintr-un mesaj am vz ca tata o insela pe mama sad nu am sa uit aia in viata mea, ia-l pe tatal tau la masa si pe mama ta si vb cu ei intreaba-l tata o mai iubesi pe mama si pe mama ta la fel si vb cu el spune-i ca daca va lasa o sa fii distrusa astea.

| Aida55 explică (pentru petrescuionut):

A fost un eveniment nefericit, care mi-a confirmat ca are pe altcineva. A dorit sa isi ia un telefon mai performant si asa a si facut. A mutat cartela in cel nou, iar telefonul vechi urma sa il lase de rezerva in caz ca isi pierde cineva telefonul din familie. Suspicios era ca tatal meu lua cu el ambele telefoane: si cel vechi si cel nou, ceea ce era ciudat, pe moment ce doar unul avea cartela. Si intr-o zi si-a uitat telefonul acasa, iar mama a descoperit ca si pe celalalt avea o cartela, de care nu stia nimeni, insa nu avea mesaje si nici vreun numar de telefon. Cand l-am intrebat ce e cu ea, ne-a raspuns ca la a fost oferta pe eMAG si ca la comandarea telefonului nou, a primit si cartela cadou cu internet gratis. Ciudat, nu?

Oricum, mama il iubeste enorm, insa tata in timpul certurilor, la nervi presupun, a spus si cuvinte grele precum s-a plictisit de ea, ca il dispera cu ale sale intrebari unde e, ce a facut etc...

Stiu ca o sa raspunzi ca divortul e cea mai buna solutie, insa eu nu pot accepta asta. Tot sper ca e doar o inchipuirea mamei sau, in cel mai rau caz, o aventura a tatei si ca lucrurile vor reveni la normal. sad

| Fiorella18 a răspuns:

Indiferent cine are dreptate sau ce se va intampla si ce decizie vor lua parintii tai, tu trebuie sa te linistesti, stiu ca e greu prin ce treci, dar asta nu trebuie sa te darame. O suparare prea mare te poate imbolnavi. Poti incerca sa vorbesti separat cu fiecare din ei, mai ales cu tatal tau si sa I arati cat rau face prin actiunile sale. Poate I se vor deschide ochii si va renunta la ceea ce face. Ramai tare, parintii tai, chiar daca se vor desparti, trebuie sa te resemnezi si sa ii iubesti pe fiecare dintre ei ca si pana acum. Sunt sigura ca si ei te iubesc, asa ca nu dispera.

| Aida55 explică (pentru Fiorella18):

Mersi pentru incurajari! Tatal meu e o fire ambitioasa si orice I-ai spune tot pe al lui o tine si niciodata nu recunoaste cand greseste, deci cuvintele mele ar fi in zadar. sad Tot neaga faptul ca el este vinovat. Relatia lor cu mine nu e diferita. doar ca nu support sa ii vad certandu-se. sad

| Fiorella18 a răspuns (pentru Aida55):

Chiar daca nu te baga in seama si este normal sa nu recunoasca daca o inseala pe mama ta, totusi cuvintele tale il vor rascoli. Intotdeauna cuvintele copiilor nostri au mare valoare si impact asupra noastra, chiar daca nu pare. Spune-i cat te face sa suferi ideea ca el ar insela-o pe mama ta. Poate asta il va trezi.cel putin, ii va da de gandit.

Da, ai dreptate! Insa mi-e teama ca incepand sa ii reprosez sau sa il critic, ar putea sa se departeze si de mine. Deoarece nu sunt total sigura ca este asa, adica imi este prea greu sa cred. In viziunea oricarui copil, parintii reprezinta modelele lor de viata. Familia mea reprezenta un model, repet, insa de un an, tatal meu a inceput sa plece nu stiu unde si aproape in fiecare seara sa se intoarca pe la 3:00. La inceput cand il intrebai zicea ca a fost ba cu probleme de serviciu, ba la un prieten, ba ca pe drum s-a intalnit cu cineva si ca a stat de vorba... pana cand a ramas in pana de idei (presupun) si cand il intrebi iti raspunde foarte iritat cu faptul ca el nu este obligat sa dea cuiva explicatii. Nu a semnat sa stea inchis in casa. Eu ce sa inteleg din asta? sad

Pana acum am fost neutra, nu am facut decat sa ascult, si nu sa intervin... si chiar nu stiu cu cine sa tine. sad

| Fiorella18 a răspuns (pentru Aida55):

Tu nu vrei sa crezi posibilitatea asta pentru ca il iubesti prea mult pe tatal tau si ai face orice sa ii gasesti scuze, sa nu vezi adevarul daca se poate (pentru ca e dureros). Te inteleg, insa, un om care se comporta astfel e limpede ca ascunde ceva. Daca nu ar fi avut nimic de ascuns I-ar fi spus mamei tale sa vina sa il vada in locul in care se intalneste cu prietenii cand vrea ea, pentru ca nici un barbat nu provoaca scandaluri la nesfarsit doar pentru ca vrea sa se vada cu prietenii sau sa fie singur noaptea. Si in plus, cine si-ar pierde jumatate din noapte in fiecare noapte doar ca sa fie cu prietenii? Ar putea sa se vada cu ei ziua, la fel de bine. Nu as vrea sa te ranesc dar asta e cea mai sigura posibilitate, aceea ca ascunde ceva, orice ar fi. Mai ales ca devine iritat si se apara la nesfarsit. Cineva care nu ar avea nimic de ascuns ar da cartile pe fata. Unde e cu cine, la orice ora. Apoi ar fi lasat in pace. Mama ta are dreptate sa fie ranita si suparata. Din cate observ nici ea nu prea vrea sa accepte adevarul in totalitate, ii da sanse sa o convinga. Daca eram eu in locul ei, de mult ii desfiintam orice scuza. Nu trebuie sa ii prezinti situatia tatalui tau ca si cum il critici, ci foloseste cuvantul 'daca'. daca e adevarat...m-ar durea foarte mult...arata-i ce e in sufletul tau, nu are de ce sa se ofenseze cand comportamentul lui nu e ok. Nu trebuie sa iti fie teama ca se va supara. Ii va trece. Si poate il va si ajuta.

Da, ai dreptate...cu totul, Fiorella! sad

| BeHappy26 a răspuns:

Parerea mea este ca mama ta are dreptate, pentru ca mai sunt cazuri in care barbatii pleaca de acasa si vin tarziu...iar de obicei.din astfel de cazuri... rezulta ca au pe altcineva. Eu spun ca si fericirea mamei tale conteaza aici, fiindca si tu, dar si ea este una dintre victimele situatiei. Eu spun ca ar trebui sa luati tu cu mama ta o decizie impreuna.

| Aida55 explică (pentru BeHappy26):

Stiu ca are dreptate. Nu vreau sa fiu in pielea ei absolut deloc. Dar nu cred ca divortul este o idee buna. Cel putin, nu ma pot impaca cu aceasta idee. sad

Dar si sa inchida ochii este, de asemenea, o idee proasta. Chiar nu stiu ce sa fac. sad Si poate gasesc aici un raspuns. sad

Răspuns utilizator avertizat
| andreeaaqswdefr a răspuns:

Aida,înainte de a încerca să îi vindeci pe alții,trebuie să te vindeci mai întâi pe tine.Bun, îți iubești ambii părinți și nu vrei ca ei doi să se despartă, însă dacă certurile lor te fac să suferi, dar mai ales îi fac să sufere pe ei înșiși, atunci va veni o zi când veți cunoaște cu toții adevărul și doar adevărul vă va putea elibera:aceasta este singura cale.

| Aida55 explică (pentru andreeaaqswdefr):

Asa este! Timpul le rezolva pe toate! happy

| StoicaDiana2001 a răspuns:

Pai spune-le ca nu e nevoie sa divorteze si sa se certe deoarece era o familie foarte unita si chiar nu e cazul ...mai spune-le ca pe tine te ingrijoreaza aceste lucruri si ca te fac nefericita...propunei tatalui tau sa vina mai devreme acasa pentru a nu mai exista suspiciuni

Iti urez noroc si sper sa se remedieze situatia!

| Aida55 explică (pentru StoicaDiana2001):

Am observat ca tine mult la mine si cand i-am propus sa plece si sa promita ca vine mai devreme de 11:00, a fost de accord. Acum nu stiu daca se va tine de cuvant. sad

Multumesc mult pentru sustinere!

| Ioana_Andra_1997 a răspuns:

Ok.....planul meu presupune multa munca si atentie
Faci o invitatie de botez sau nunta falsa din partea unor persoane pe care stii ca nu le ar putea refuza si pe invitatie scrie adresa unui restaurant mai fitos, fa o rezervare si le oferi o seara in care sa vorbeasca si poate tatal tau va vedea ca decat sa "iasa cu prietenii"mai bine petrece o noapte cu mama ta

| Ioana_Andra_1997 a răspuns:

Ti am mai dat un sfat dar mi-a venit o idee excelenta
Intr o seara cand tatal tau se intoarce tine o pe mama ta treaza si pregateste le in bucatarie ceva romantic.un pahar de vin eu stiu ..am citit asta pe net, inventeaza ceva ca ambii sa ajunga in bucatarie, si spune le ca iti e cam somn si ii lasi singuri si poate isi vor exprima toate sentimentele vor avea curajul sa o faca unul in fata celuilalt
Sper sa mearga
Pentru ai mei ar merge 100%