| Anonima2o2o a întrebat:

Bună tuturor! Am nevoie de un sfat. Am aproape 21 de ani. De un an sunt căsătorită. Soțul meu este mai mare decât mine cu 15 ani, vârsta nu este o problema. De fel el este o fire mai autoritara nu ii place când este contrazis sau când eu am dreptate, el trebuie sa aibă dreptate mereu, dacă îl contrazic sau ii spun ca ceva este greșit spune ca nu îl respect, ca femeia trebuie sa tacă fiindcă este femeie. Îl iubesc mult și știu ca și el ma iubește, nu ma înșală sunt sigura de asta. Problema este ca după ce ne-am căsătorit el s-a schimbat total fata de mine. Se enervează din orice pe mine, îmi vorbește urat, ma jignește, ba chiar ma lovește când este băut și i se pare câte ceva. Acum o săptămână a băut si când a venit de la munca m-a lovit și mi-a spus ca ma arunca de la etaj ca să ma sperie, m-a jignit foarte urat și mi-a spus sa îmi iau bagajele și sa plec. A doua zi a spus ca a făcut-o la bautură ca era foarte obosit și nervos de la munca și ca ii pare rău. De atunci se comporta foarte frumos. Problema este ca eu fiind supărată le-am spus părinților mei și fraților iar aceștia mi-au spus sa aleg între ei și el. Nu știu ce sa fac, eu il iubesc foarte mult dar câteodată ma face sa cred ca nu o sa se schimbe. Nu pot alege între soțul meu și mama și frații mei, nu știu ce sa fac. Ei spun ca sunt într-o relație toxica. Lui nu prea ii convine când vorbesc cu familia mea la telefon și m-am distanțat foarte mult de ei din cauza asta. Sora lui spune sa îl las ca nu ma merita și ca îmi irosesc viata. Dar ce sa fac? Nu pot sa dorm și sa mănânc de câteva zile cu gândul ca trebuie sa ma despart de el fiindcă îl iubesc dar familia mea spune ca asa este cel mai bine pentru mine pentru ca el nu îmi aduce nimic bun doar lacrimi, eu am vrut sa divorțez în urma cu câteva luni fiindcă m-a bătut foarte tare la bautură dar l-am iertat fiindcă plângea într-una ca nu poate sa trăiască fără mine și căzuse în depresie. Nu știu ce sa fac, ma gândesc ca viata mea nu are sens fără el, ma gândesc ca o sa suferim amândoi după aceasta despărțire.

35 răspunsuri:
| Anonima2o2o explică (pentru Dyagymmieredulce90):

Bună. Am văzut ca m-ai contactat și în privat, dar nu îți pot răspunde la mesaje fiindcă site-ul nu îmi permite, nu știu de ce.

| Dismally a răspuns:

Pai e simplu in cazul tau - ori pleci imdeiat si definitiv ori te obisnuiesti cu bataia pentru ca de asta vei avea parte din plin pe viitor. Un animal ramane tot animal oricat de mult l-ai iubi tu si oricate scuze i-ai gasi, nu se va schimba niciodata, inca din contra, comportamentul lui va deveni din ce in ce mai rau.

| Michaeel a răspuns:

Nu merita sa stai langa un asa barbat.Inteleg ca il iubesti si ca esti dependenta de el, au fost mii de cazuri in care au fost femeile batute la betie si au ales sa stea ca na, femeia trebuie sa sufere orice viciu al barbatului, si s-a ajuns vai si amar de ele.Nu tot timpul cei pe care ii iubim sunt si cei cu care trebuie sa fim, esti inca foarte tanara si cel mai probabil este o iubire trecatoare.Un barbat care considera ca ''femeia trebuie sa taca doar pentru ca este femeie'' si mai ales daca pune mana pe bautura si este agresiv nu se numeste barbat.Asculta de parinti tau, parintii niciodata nu iti vor vrea raul si in ei trebuie sa ai cea mai mare incredere.Nu ierta bataia si nici betia, daca eram in locul tau il paraseam de la faza cu femeia si tacerea.Dat fiind ca ai doar 21 de ani iti poti reface viata,inteleg ca il iubesti si ca viata nu are niciun sens fara el dar trebuie sa fii chiar toanta sa stai cu asa om(iarta-ma daca te-am jignit). Paraseste-l si gaseste pe cineva care te respecta pentru ca intr-o relatie in care partenerii nu se respecta raciproc nimic nu merge, si nici care da in baute si batute. Daca tu tolerezi asta, atunci sa te astepti ca el sa te loveasca din nou, oamenii nu se schimba asa usor, mai ales un barbat. Sper sa faci algerea potrivita si sa ai parte de fericire.

| Andreeush a răspuns:

Draga mea, din momentul în care a început să te lovească nu se va opri pe viitor, chiar dacă el îți va spune că nu o va mai face iar faptul că el "plange" în fața ta pentru a nu îl lăsa nu este decât șantaj emoțional, el nu se va schimba.
Un om care te iubește nu se comportă în asemenea hal, nu te jignește, nu te umilește, nu te lovește, nu te amenință etc.
Sfatul meu ar fi să pleci de lângă el, să îl lași definitiv și să divorțezi cât mai repede.
Gândește-te că dacă nu faci acum ceva pe viitor va fi mai rau. Dacă rămâi cu el și va apărea un copil lucrurile se vor complica, n doar tu vei suferi ci și copilul.
Cum poți iubi un asemenea "om"? Ești prea tânără să te chinui în acest hal.

| AnastasiaSt a răspuns:

Dacă o sa aveti un copil, o sa l traumatizezi pe viata daca o sa trăiască lângă un asemenea tata! Gândește te....se merita? Nu mai bine renunți de pe acum? Esti tânără, refa ti viata cu altcineva!