| Crina5j432 a întrebat:

Bună tuturor, am nevoie de un sfat nu știu cum sa fac. De 3 luni și ceva am plecat din România acum fiind în altă țară la prietenul meu deoarece el mai are anul acesta de școală și nu am acceptat sa stam la distanță tot acest timp. Stam în aceeași casă cu părinții lui plătind jumătate din chirie noi și jumătate ei. De cand am ajuns aici nu m-am putut acomoda nici un sfert în aceasta casa, în țară părinții lui nu au fost de acord ca eu sa vin aici deoarece afirmau ca nu aveau loc de munca stabil și abia se întrețin pe ei. Abia după două săptămâni mi-a găsit el un loc de munca, le-a zis părinților ca el cauta o casa sa stam noi dar mama lui auzind asta a zis sa stam în cealaltă camera în aceeași casa cu ei sa nu ne mutam sa râdă cei din zona asta. După un timp am fost nevoita sa schimb locul de muncă deoarece nu lucram zilnic și nu mă puteam întreține cu banii pe care i-am luat. Acum lucrez la un restaurant, loc unde nu mi-a plăcut în general sa lucrez deoarece aici se plătește puțin, plec dimineața ma intorc două ore acasă și iar sunt aici pana târziu. Patronul m-a întrebat cât vreau sa stau astfel încât sa știe ce și cum și pe câte luni să-mi facă contractul de muncă, inițial nu am știut și imediat după i-am zis ca stau până în luna iulie să termine prietenul meu școala și sa plecam amândoi de aici. Problema este ca nu ma simt mai deloc bine aici, prietenul meu s-a distanțat față de mine de când locuim amandoi și stau forțată la acest loc de muncă deoarece i-am dat cuvântul ca stau pana în iulie și eu de fapt nu mă simt în stare sa rămân, pe deasupra mai e și patronul tatalui prietenului meu.Sunt între 2 pereți, unul prietenul meu, locul de muncă și doi familia mea de acasă. În acest loc nici acasă nu ma simt în largul meu, nu am cine știe ce relație apropiata cu părinții lui ei având și altfel de obicei și comportament față de cel din familia mea, chiar opusul. Sa accept distanța plecând acasă sau să rămân aici neavând pe nimeni, nici prieteni doar serviciu și acasă?!

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Freya1 a răspuns:

Dacă îți iubesti iubitul vorbeste cu el despre ce te frământă și ajungeți la o concluzie.Sunt cred ca 5 luni de stat acolo, dar daca voi va înțelegeți si va iubiti pot sa treaca repede.Dar daca la voi relația scartaie mai bine nu te mai chinui si pleci acasa.
În familia altuia niciodata nu va fi ca si in a ta asta e clar, dar trebuie sa ne adaptăm in societate ca asta e viata.In plus, daca platesti jumatate din chirie ar trebui sa faci tu tot posibilul sa te simti ca la tine, pentru ca si tu dai bani si tu ai drepturi si asta ar trebui discutat in casa.

3 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Pleaca inapoi unde ti.e bine

| Violleta2022 a răspuns:

Decizia asta trebuei sa o iei tu singura, depinzand de preferintele tale.
Vrei sa ramai cu iubitul, atunci suferi, accepti conditiile si stai acolo.
Vrei sa faci altceva si sa nu te mai simti constransa, te intorci acasa si ai toata libertatea din lume.

| Nemessys a răspuns:

Eu sunt de parere sa-i mai dai o ultima sansa iubitului tau. Tu ce zici. la cum se comporta cu tine, chiar merita sa stai acolo si sa te chinui pentru ce? Pentru cineva care nu te apreciaza.
Iti faci rau singura si in unele momente din viata, mai trebuie sa fii si egoista pentru binele tau. Da, o sa fii putin rea daca pleci de la locul de munca din moment ce tu i-ai promis angajatorului ca stai pana in iulie, sau o sa te judece parintii prietenului tau, dar hai sa fim seriosi, daca tu pui punct relatiei, chiar iti mai pasa ce o sa creada ei despre tine? Nu! Deja o sa faca parte din trecut si viata merge inainte.