anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am revenit cu o alta intrebare, de data aceasta are legatura cu familia, in mare parte cu tatal meu.Simt o oarecare jena sa povestesc asa ceva, insa o sa`mi calc pe inima si voi incepe. Tatal meu este foarte dur cu familia lui, aici referindu`ma la mine si la mama mea.Are zile cand este foarte de treaba cu noi, adica cu minethinking Au fost cazuri cand nervii(uneori din cauza banilor, datoriilor, etc)au intrecut masura iar atunci s-a "dezlantuit"asupra mamei mele.Asta s-a intamplat din cate stiu si cand nu ma `nascusem eu dar a continuat si dupa.Stiu ca odata s-a intamplat chiar de ziua mea cand cred ca faceam 11 sau 12 ani.Altadata cand era prin mai si veneam de la scoala, cand am intrat in casa am avut"aceasta surpriza"de a`mi vedea mama cum plangea dupa ceea ce se intamplase...Ma rog s-a mai intamplat si intr-o alta vara, siii acum cativa ani intr-o seara thinking Asa, iar cand are aceste urate iesiri se dezlantuieste asupra ei si a mea cu vorbe grele, injura despre tot ce ii vine la gura. Obisnuieste ca sambata si cateodata duminica sa mai beawhistling. In timpul saptamanii rar...Si chiar ma gandesc mereu cand sunt singura, adica mai tot timupl cand sunt ei la munca la actele lui de violenta si nu imi vine in cap decat o imagine in care i-as da`cu ceva dur in cap incat sa cada jos sau sa il omor:-s am ganduri foarte negre care din cauza imaginilor traumatizante pe care le-am trait mereu m-au facut sa ma gandesc serios cum l-as omori daca ar mai da`odata in mama mea, credeti ca gandesc bine?:-s voi ce a`ti face in locul meu?:-s cunoasteti cazuri asemanatoare? a`ti trecut prin asa ceva? cum a`ti depasit momentul? cum a`ti reactionat? credeti ca tatal meu se va schimba vreodata?straight face vreau raspunsuri mature si fara batai de joc. Dau fundita si vot pentru raspunsurile cele mai frumoase si sincere :*!

Răspuns Câştigător
| ElenaErika a răspuns:

Buna. Imi pare rau despre cazul tau. Eu am o prietena care trece exact prin ce treci tu si stiu foarte bine cum e. Intro zi cand eram pe la prietena mea el a venit acasa beat din oras ca fusese cu prietenii. Nu stia ca sunt acolo[ lui ii e rusine de mine si de parintii mei]. si a incveput sa urle pe nevastasa la bucatarie si la un moment dat s-a auzit un zgomot. prietena mea a plecat din camera. La cateva secunde s-a auzit un tipat al preietnei mele si tasu' urla. Am iesit pe hol. Si cand am intrat in bucatarie tacasu se taiase la mana cu cioburile de la o vaza pe care o luase ca sa dea in mama fetei. Ridicase palma la prietena mea. Cand am vazut asta m-am dus la el, l'am luat de camasa, m-am pus cu pumnii pe spatele lui si i-am dat cu un pumn la ****[sti tu]. Ala a cazut jos. Am luat-o pe pr mea la mine si pe mama ei,. L'am sunat pe tata si de acolo tata sa descurcat. Cand i'am povestit mamei nu'i venea sa creada ce am facut, pe cand tata era mandru de mine. Intr'adevar nu trebuia sa ma bag ca nu e familia mea, dar ce puteam sa fac sa o las acolo sa le omoare pe aman2. Eu zic sa ai tupeu. si sa te duci in primul rand la tatal tau cand e treaz sa vorbesti cu el din tot sufletul [chiar sa si plangi sal emotionezi] si sa-i zici sa se gandeasca si la viitorul tau. Lui i'ar place ca barbatul tau sa faca asa cu tine. Esti fiica lui. Ce educatie iti da? Si daca vezi ca nu se poate si nu se poate spune-i mamei tale sa divorteze de el. Ce inseamna aia sa o bata? Intr'adevar e greu sa cresti doar cu un partinte dar decat sa asisti la batai mereu crede'ma ca e mai bine asa. Si tata mai urla din cand in cand da nu da in mama dne fereste sau in mine. Cred ca l'as omori. Cred ca de cand ma stiu o plama sau doua am luat de la tata si aia ca dupa ce ca luasem un 7 sau un 8 la scoala de nervoasa ce eram am mai si urlat pe el si cometam pe acolo. Dar doar atat. Nici vorba de bataie. Eu zic sa iti aperi mama si daca taicatu' nu intelege de vorba buna treci si la alte masuri mai grave.
Imi pare rau de tine :*
Succes?big hug
Si ai grija de tine si de mami tau

14 răspunsuri:
| irinnnnnaaaaaa a răspuns:

Mda.trista "povestioara".NU cred ca se va schimba.Mama ta de ce nu ia atitudine? de ce il lasa sa o loveasca.straight face Nu e bine ce face tatal tau.Intr`o zi se va trezi singur pentru ca mama ta nu o sa mai suporte si o sa te ia pe tine si o sa mergeti "in lume" numai sa scapati de el.tu nu poti sa il determini sa nu mai bea, pentru ca din cauza bauturii el devine violent.Bautura ii ia mintile,dar sunt absolut sigura ca atunci cand se trezeste din betie el o sa isi aminteasca ce a facut si o sa ii para rau,Dar nu va spune voua ca ii pare rau, si`o spune in subconstiina lui. Spune-i ca te`ai saturat de el pentru ca mereu il vzi beat si acest lucru pe tine te afecteaza m`ai ales cand o vzi pe mama ta suferind, si mai spune-i ca daca mai continua sa bea tu si cu mama ta o sa il lasati.Nu are nici un drept sa se comporte asa cu tine si mama ta! si.nu te gandi sa ii faci ceva tatalui tau, pentru ca asa cum e el el ti-a dat viata impreuna cu mama ta.Tu nu cred ca esti in masura sa rezolvi problema asta.Cred ca mama ta este in masura sa o rezolve. sper ca te-am ajutat catusi de putinbig grin ai grija d tine si de mama ta! dumnezeu e sus si vede astawinking :*Fundita?

| Diana_7551 a răspuns:

Eu nu am nici un motiv sa te mint. O sa fiu foarte sincera cu tine. eu nu am trcut prin asa ceva dar cunosc multe persoane care au trecut si imi sunt prieteni foarte buni si a fost ca si cum as fi simtit chiar pe pielea mea. Imi pare sincer rau pentru tine dar eu cred ca tatal tau nu se va schimba niciodata. Nu te sfatiesc sa faci ceea ce ai in plan, adica sa il omori sau ceva asemanator. Eu te sfatuiesc ca la urmatoarea data cand se mai intampla sa anunti protectia copilului, deoarece nu se poate ca asa ceva sa se mai intample, deoarece vei ramane cu un soc groazvnic toata viata. Sper ca raspunsul meu sa te ajuta sa mergi mai departe si sa treci peste toate aceste lucuri cu bine. Daca mai ai nevoie de ajutor, nu zita sa ma contactezi, diia.bw3i@yahoo.com.

| Geo0_1971 a răspuns:

Cazuri de genul din pacate sunt foarte dese. Ama vut o prietena care a trecut prin aceleasi clipe dureroase prin care treci si tu, chiar mai rau, avea aceleasi ganduri negre ca si tine din cauza imaginilor traumatizante. Cel mai bine ar fi sa renunti la aceste ganduri si sa vorbesti deschis cu el intr-o zi cand e calm, incearca sa vorbesti si cu mama ta si sa gasiti o solutie impotriva acestor acte de violenta. Ma doare inima cand aud ca in unele famili sunt asemenea cazuri violente straight face. Sper ca te-am ajutat. Te pup :*!

| Cosmin_9592 a răspuns:

Asa a fost si tatal meu, dar mama s-a despartit de el.a fost atunci o perioada foarte grea.Dar acum e mai bine.Si eu vroiam sa-l bat pe taicamiu, dar m-am gandit ca m-ar pedepsi mai rau Dumnezeu daca as da in el. Lasa-l in pace totusi e tatal tau.Eu zic sa se desparta maicata de el.Nu cred ca se va indrepta

| alliuffyuffy a răspuns:

Si mie mi se intampla la fel am 12 ani stiu ca e foarte greu dar tu sa nu te speri si cand vorbeste calm cu tine incearca sa ii explici ca pe tine te doare! bafta in continuare

| CamyAngel a răspuns:

Pai mie nu mi se intampala asta da daca asi fii in locul tau sincer cred ca si eu as vrea sal omor(dar este tatal tau, tea crescut, tea ingrijit si tia purtatc de grija de cand erai mica)in cazul in care ar mai da in mama ta ar trebui sa-l duci la doctor poate are probleme cu capu sau ar trebui sa chemi politia ca num cumva ei bine si asta-i adevaru(so vezi pe mama ta intr-o balta de sange)cryingsper ca nu ti-am zis ceva rau asta e parerea measadcrying

| Madaliinaaa a răspuns:

Decii...Am mai intalnit astfel de cazuri.Am discutat despre asta si cu tatal meu.El mi-a spus ca daca un tata este mai violent tu ar trebui sa il iei intr-un loc si sa ii explici ca tu suferi din cauza asta.Incearca sa il faci sa te inteleaga pe tine si pe mama ta.Spune`i ca pe tine te doare sufletul sa ii vezi certandu`se. Spune-i ca il iubesti foarte mult si ca ti-ai dorii sa se schimbe. Sper ca te-am ajutat:* si nu uita~Discuta cu el, fii directa! Pentru ca tot ce ii spui sa ii ajunga la inima!

| Instinkt a răspuns:

Bai,cand eram mic la mine in familie,stateam ascuns dupa usa si plangeam,erau certuri,scandaluri,injuraturi amenintatari cu cutit si cu mai multe,si treaba a continuat pana tata a renuntat la un anumit anturaj si la bautura, noi nu i-am facut nimic, mama l-a ajutat sa treaca pentru ca i-a fost alaturi...cred ca asta e cel mai bine vorbeste cu mama ta sa purtati o discutie serioasa cu el.cand e in toane bune.si o sa vedeti daca se poate rezolva, mult succest, aaa si inca ceva tu cati ani ai?

| Kisseswithclosedeyes08 a răspuns:

Buna. as vrea sa-ti spun ca am trecut si eu prin asta, la mine e asa de des incat nici nu ma mai afecteaza, cand stau mai mult pe acasa ma afecteaza vorbele lui, dar acum am mai crescut si ma mai intimideaza duritatea lui am inceput sa pun piceorul in prag chiar daca asta nu duce tot timpul la ceva bun, partea buna e ca eu nu prea stau pe acasa si ma intalnesc mai rar cu tatal meu pentru ca sunt la scoala dar ma gandesc cu groaza cand va veni vara, singurul sfat pe care ti-l pot da e sa nu mai gandesti asa despre tatal tau, adica sa ai ganduri negre pentru el, pentru oricum s-ar comporta el, e totusi tatal tau...si sa nu uiti ca oricat de rau ar fi a avut un rol important in viata ta tot ce poti sa faci e sa incerci sa-l eviti sa incerci sa nu-l superi pentru ca orice suparare poate declansa comportamentul lui Multa bafta, sper ca ti-am fost de ajutor. :*

| Alex_2905 a răspuns:

Ma alecsatonguenu e bine ce gandesti tuk pana la urma e tatal taubatting eyelashes, nu am trecut prin asta, e parerea mea si ai mei se mai ceartatongue incearca sa afli cauza certurilor si afla cum poti sa le inchei.Si orice ai face ai grija la ce zici sa nu zici ceva gresit sa agraveze situatia gandeste intotdeauna pozitiv.Eu nu i-am lasat p ai mei sa dea in mine deloc.Cu tati am mai avut si eu probleme, da am trecut aman 2 peste asta
si daca vr sa treci peste aceste certuri nepoftite,incearca sa te linistesti(papa ceva banane, ciocolata) sunt linistitoare si incearca sa te duci la prieteni sa te distrezi si ai sa vezi ca uiti de totwinking sper ca ti-am fost de folos daca t-i s-a parut folositor rasp meu, si mai vrei altele ma gasesti aici > messi_mitza13 < sincer bafta:*!

| SunshineGirl a răspuns:

Crede`ma ca si pe mine m`au marcat f multe certuri si comportamente ale parintilor mei.La inceput la fel simteam, ca si tine.Aceleasi ganduri.Apoi cand situatia revenea la normal,regretam tot ce am gandit raw despre ei. Sfatul meu este sa te concentrezi spre alte activitati,stiu ca este ft greu, dar macar incearca. Discuta cu mama ta despre ce se petrece, eventual si cu tatal tau.La mine a functionat, i-am spus intr-o seara tot ce am pe suflet si de atunci ne intelegem ca fratii.
Tu nu poti face nimic, esti un copil.Chiar daca ai crescut, pentru parinti vei ramane mereu un copil chiar si la 90 de ani.Roaga`te la Dumnezeu sa va fie bine si incearca,cum am mai spus,sa discuti cu ei [i`ai separat,pentru ca impreuna va fi mai greu sa-i faci sa te asculte pana la capat fara sa te/se contrazica.]Mult succes, fii tare! Toate au o rezolvare pana la urma, tot raul spre bine!

| katy a răspuns:

Cel mai bine e sa vb cu mama ta sa bage divort,are si ea dreptul al un trai fericit, sa faca partaj si apoi tu stai cu ea si poate chiar sa isi refaca viata sa fiti amandoua fericite, el oricum o sa sufere de singuratate si va cauta sa se poarte frumos cu voi

| Cory_1336 a răspuns:

Si eu am trecut prin asa ceva poate chiar mai rau.si eu aveam momente cand imi doream să-i dau cu ceva in cap sa-l omor dar ma gandeam apoi ce se va intampla dupa.ar fi multe de spusdar nu cred ca tatal tau se va schimba

| andrasstefan a răspuns:

Dacxa mama ta ar pune piciorul in prag ar divorta rapid de el si siar continua viata.draga mea sa iti fie tie in primul rind invatatura de minte si sa vezi ce face dragostea prosteasca dintr-un om adeca mama ta.ea sa inhamat la caruta asta desi stia ca nu e bine,si acum se intreaba ce o fi fost in mintea ei. daca si putea discuta ar trebui sa discut cu mama ta,insa daca ea refuza categoric apoi nici macar bunul Dumnezeu nu are ce sa-i faca. tine minte fata draga, invata, daca ai banuti de buzunar punetii deoparte caci atunci cind vei mai creste vei avea nevoie de ei.credema,greseala ta fatala ar fi sa te trezesti maritata la 26 de ani cu doi copii in spate si fara nici un ban in contul tau.vei ramine fara nici un ajutor, si fara bani unde fugi? daca pui 10 lei lunar deoparte intr-un an inseamna 120 de lei. daca poti pune deoaprte 20 de lei ar insemna 240 de lei.cind vei termina liceul.,vei avea pe ce sa pui mina in caz de urgenta. fetelor, trezitiva la realitate deoarece oricare dintre voi puteti fi next victim. daca ajungeti sa iubiti fara cap atunci mai bine taiatil, mai de folos va este fara el.nu va lasati batjocorite si calcate in picioare de un dobitoc doar pentru ca il iubiti si ca nu puteti trai fara el.inseamna ca sunteti, ma iertati, foarte proaste.mama ta ar trebui sa divorteze. ma gasesti si pe mess: just_me_forever11