| Ramonicaady93 a întrebat:

Buna tuturor! Am un iubit de aproape un an de zile, dar bănuiesc ca este de etnie romă. L-am întrebat așa, mai elegant și mai in gluma, mai in serios, a spus ca da, dar asta numai după ce l-am asigurat ca iubirea mea pentru el nu va dispărea din cauza asta. Bun… zilele trecute l-am întrebat din nou, și mi-a spus un nu categoric. De ce nu spune adevarul? Sau de ce se schimba? Când a spus adevarul de fapt? El mai negru așa, nu este, dar are anumite ticuri verbale cred eu, specifice lor. Vrea sa se căsătorească cu mine, și mi-a luat inclusiv inelul… sa continui sau nu? Va multumesc mult tuturor!

Răspuns Câştigător
| Freya1 a răspuns:

Nu sunt rasista și nu am o problema cu nici o etnie atata vreme când omul respectiv e un om ok,și normal.Dar tot nu pot sa înțeleg cum încă mai sunt oameni ce nu diferențiază etniile și asta mai ales având o relatie cu omul ala.

Nu e necesar sa ai doar un anumit tic verbal. Poti sa trăiești intr-e oameni de etnie spre exemplu și sa deprinzi anumite vorbe.Dar da,poti sa iti dai seama ca e rom după accent (în unele zone,nu peste tot) spre exemplu.
Nu e obligatoriu sa fie mai creol ca să fie de entine,cunosc oameni blonzi ce sunt romi.Dar totuși pot sa aibă anumite trăsături fizice (pot sa fie defecte,calitati,nu e obligatoriu sa fie doar urâți sau doar frumosi).
Plus ca mai e numele de familie,vestimentația sau gusturile la mașini, accesorii, obiecte din casa ce indiferent cât de mult ai opta pentru un stil mai de "rad "tot ai anumite "scapari" în culori, înflorituri, metale prețioase sau mai știu eu ce.
Plus ca poți sa ii vezi familia măcar intr-o poza.E imposibila dacă e rom 1 din ei sa nu arate a rom autentic pe care sa îți fie simplus a îl recunoști.

Părerea mea e ca dacă ai ceva cu etnia respectiva, sau gândul ca ar fi el rom te face sa te îndepărtezi, mai bine nu mai stai în relatia respectiva.

10 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Esti cu el de un an de zile si doar banuiesti ca ar fi rom?
Inseamna ca iti cunosti „foarte bine" iubitul!

| Ramonicaady93 explică (pentru darrio2007):

Adică vorbim de aproximativ un an, și da, eu am încercat sa-l cunosc cât se poate de bine, întrebându-l inclusiv acest lucru. Plus de asta, el este cel care se ferește sa spuna adevarul, se ferește sa se lase "cunoscut" dacă pot sa zic așa. Am fost și la el, am cunoscut-o pe mama și fratele lui, mi s-a părut ca nu sunt, dar el parelaughing)

| darrio2007 a răspuns (pentru Ramonicaady93):

O fi el putin mai brunet. Poate nu este, cine stie!

| Violleta2022 a răspuns:

Ai un iubit de1 an...dar inca nu-l cunosti?
Odata ce spui ca "banuiesti ca-i de etinie roma".

cati anisori ai?

| sierra1 a răspuns:

"un iubit... bănuiesc ca este de etnie romă"

păi nu se vede la lumina zilei?

| dullcat a răspuns:

Buna.Eu cred ca faptul ca l-ai intrebat din nou l-a facut sa reactioneze asa.De ce? Pai, in primul rand, de ce ai simtit tu nevoia sa intrebi din nou? Fiindca initial ai intrebat in gluma, sau fiindca ti-ai dat seama ca asa e si speri sa fie o gluma, asa ca a doua oara ai sperat sa auzi acel,, nu categoric''? Probabil si-a dat seama ca nu erai sigura 100% pe tine cand ai declarat ca,, ca iubirea mea pentru el nu va dispărea din cauza asta''.

Tind sa cred ca el s-a prins de acest lucru si a devenit defensiv.In al doilea rand, familia nu ti-o poti alege, din pacate. Si mai mult ca sigur ii este rusine de aceasta parte a sa. Insa trebuie sa accepti ca exista si familii de etnie roma cat se poate de normale si civilizate, departe de etichetele nasoale pe care si le atrag ceilalti de aceeasi etnie.

Toate astea sunt doar presupuneri, cel mai in regula ar fi sa discuti tu cu el pe subiect, dar pe cat posibil fara un ton acuzator sau pasiv agresiv.Inelul cred ca ar trebui sa mai astepte, mai ales ca tu nu esti decisa. Din punctul meu de vedere, 1 an de relatie e mult prea putin pentru a cunoaste pe cineva si a sari direct la casatorie.

| VoidEternal a răspuns:

Având în vedere că iei decizia de a continua sau nu, strict pe baza etniei, mi se pare destul de clar de ce nu a vrut să-ți spună.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Scuze, dar nu prea te pricepi a citi oameni dacă după un an de zile doar bănuiești și nu ți-ai dat seama cu exactitate.
Ai zis că etnia lui nu va schimba sentimentele tale pentru el dar tot tu întrebi dacă sa continui sau nu. Ești nesigură iar asta nu îți va face bine unei relații pe termen lung.
Hotaraste-te acum căci dacă nu îl accepți totalmente așa cum e, îl vei face sa sufere mai târziu.

| NumănumescBrBr a răspuns:

Ok, de unde să incep. Dragă Ramona, etnia nu ar trebui să fie un factor decisiv într-o relație. Ceea ce contează cu adevărat este cum te tratează iubitul tău, modul în care te face fericita și cum vă înțelegeți unul pe celălalt.

În ceea ce privește schimbarea lui de atitudine față de originea sa etnică, pot exista mai multe explicații. Posibil frica de a fi judecat sau respins.

| AlexandruIonescu86 a răspuns:

Comunicare sinceră e esențială. Discutați deschis despre temeri și încredere. Decizia vă aparține amândurora. Amorul nu ține cont de etnie.

Întrebări similare