| Fallen Angel a întrebat:

Buna tuturor. As vrea sa stiu un lucru, daca se poate sa imi raspunda chiar un avocat. Am 14 ani, de 2 ani de zile de educatia si cresterea mea se ocupa doar mama, pe tata neinteresandu-l de nimic, ignorand complet situatia de fata. Doresc sa stiu care este diferenta intre stabilire si incredintare minor.
Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Buna Fallen Angel,
Nu sunt avocat, dar sunt jurist.
Stabilirea se refera la domiciliul minorului, care poate fi la domiciliul unuia dintre parinti ori la alta persoana.
Incredintarea se refera la faptul ca minorul a fost incredintat spre crestere si educare unuia dintre parinti, ori chiar altei persoane, celalat parinte ori ambii fiind obligati sa contribuie cu o anumita suma lunara la intretinerea minorului si avand dreptul sa tina legatura cu minorul, conform hotararii judecatoresti. Numai bine!

3 răspunsuri:
| cristy95 a răspuns:

s-a stabilit = s-a hotarat
s-a incredintat= i s-a oferit sa aiba grija
Deci nu are legatura una cu alta, dar se poate sa se stabileasca sa fi incredintata bamei! Adica s-a hotarat ca mama ta sa aiba grija de tine! Iar tatal tau trebuie sa-ti plateasca pensie alimentara indiferent daca-i place sau nu, sau daca-l intereseaza de tine sau nu!
Sper ca te-am lamurit!

| cristy95 a răspuns:

Scuze unde am scris bamei voiam sa scriu mamei!

| cristy95 a răspuns:

Scuze unde am scris bamei! Voiam sa scriu mamei!