| Iul08 a întrebat:

Ce parere aveti despre mutatul cu socrii?
Chiar daca sunt apartamente diferite. Exemplul meu este o casa bifamiliara adica 2 apartamente. Dar tot vor fi vecini tot cred ca toata ziua ar bate la usa etc etc.
Cine a trecut printr-o experienta de genul?
Nu stiu cum sa fac inteleg si avantajele, dar imi doresc sa fim separati de tot.

6 răspunsuri:
| mbncf a răspuns:

O alegere proastă, chiar foarte. Fiind tineri și mutându-vă împreună, aveți nevoie de timp să vă acomodați cu acest lucru, aveți nevoie de intimitate. Indiferent de cât de bine te-ai înțelege cu socrii acum, tot o să apară discuții mai târziu. O să fie tot felul de certuri și contraziceri de la modul în care gătești, faci curățenie, cumpărături, de programul tău, de modul în care îți crești copiii și multe altele. Cel mai bine e să ai un cămin aparte pentru familia pe care vrei să ți-o întemeiezi.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Este greu sa locuiesti cu parintii, ai oricui ar fi ei, dar daca asta il face mai fericit pe partenerul tau, atunci poti face acest sacrificiu.

suntserios
| suntserios a răspuns:

O idee prosta locuitul cu parintii / socrii.

mereu vor fi diferente de opinii, divergente samd, indiferent de cat de apropiati sunteti intre voi

| ioanaKevlar a răspuns:

Nu mi se pare o decizie buna.
Chiar daca sunteti in relatii bune, intotdeauna vor aparea discutii pe diferite teme, unele dintre ele chiar banale. Banuiesc ca vorbesti de o casa de tip duplex, ceea ce inseamna ca aveti un perete comun. Nici macar nu te vei putea uita la un film sau sa asculti muzica in camera cu perete comun dupa ora 9 seara de exemplu, caci sigur vor aparea discutii ca dai televizorul/laptopul tare seara, cand e ora de culcare. Sau daca vreodata te certi cu sotul tau, lucru absolut firesc in majoritatea casniciilor, nici nu veti putea sa discutati din cauza ca mama lui va asculta probabil orice discutie care pare sa il deranjeze pe fiul ei suficient incat acesta sa ridice tonul. Cine stie, poate chiar ine si iti bate la usa dupa 5 minute, intrebandu-te cu ce l-ai suparat.
Repet, chestiile astea si multe altele se pot intampla chiar daca acum sunteti in relatii foarte bune. Mamele de obicei se baga atunci cand au ocazia, pentru ca e vorba de puii lor la mijloc.

Exceptie facand cazul in care mamele si-au crescut fiii/fiicele suficient de bine incat sa aiba incredere ca se vor descurca sa isi rezolve singuri problemele din casnicie.

Eu am locuit cu soacra cativa ani. Daca inainte afirmam ca nu toate relatiile soacra-nora sunt sortite esecului atunci cand locuiesc impreuna... Acum nu mai sunt de aceeasi parere. Oricat de mult iti dai silinta sa fie bine, sa faci curat, sa aduci bani in casa, sa gatesti, ba chiar sa ii cumperi si cadouri din cand in cand... tot nu va fi multumita.

| danay72 a răspuns:

Doar tu cu partenerul tău poți decide cum e mai bine.Vezi care sunt avantajele și dezavantajele și în funcție de asta poți decide.Depinde mult de ce fel de relație aveți, cat se baga în viață voastră și cum privește partenerul tău acest lucru.Un proverb spune ca cel prevăzător vede nenorocirea și se ascunde, adică anticipezi situațiile și iei masuri înainte.

| Violleta2022 a răspuns:

Nici eu nu sunt de acord cu mutatul langa socrii.
Cu cat mai departe, cu atat mai bine!