anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna tuturor, nici nu stiu cu ce sa incep, sunt baiat si am 24 de ani si sunt genul mai singuratic nu ies in cluburi, distracti,prieteni nu mai am pentru ca ma cautau doar cand aveau nevoie,dar de o saptamana mi-am gasit o prietena,dar problema este ca ea cat era cu mine mai vorbea cu fostul pentru ca nu putea scapa de el si i-am spus ori eu ori el si s-a despartit de el, fostul a si lovit-o, ai au fost doi ani impreuna ea nu la mai iubit pentru ca a devenit posesiv si foarte geloc.si problema este ca eu ma tot gandesc ca poate se mai intalneste cu el pentru ca am vazut si ieri ca au vorbit pe fb,ea cand se intalnea cu el imi zicea si isi inchidea telefonul,si astazi a mers la lucru si are telefonul inchis mi-a spus ca merge cateva ore in loc la o colega si iar are telefonul inchis si ma gandesc ca poate sau intalnit, ea a spus ca la lucru nu are voie cu telefonul dar putea sa sil puna pe silent,si ii mai dadeam mesaje altadata sau o sunam si nu-mi raspunde doar dupa cateva ore si imi spunea ca a mers la dentist sau nu mai stiu ce, si ma chinuie toate asta si ma gandesc la tot felul si nu mai manc nu mai am chef de nimica, ieri cand am fost la ea am facut si dragoste, nu stiu ce sa fac va rog frumos sa ma ajutati isi bate joc de mine habar n-am sau problema este la mine?

12 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Da, problema este la tine: te-ai îndrăgostit!
Vorbește cu ea deschis și ai mai multă încredere în tine indiferent de situație, hai că poți.
Pa, pa.

| BiuL a răspuns:

Si eu am 24 de ani si iti spun sincer ca nu as suporta un tip ca tine! Dupa o saptamana o verifici si esti paranoic? Dupa jumatate de an ce faci? O inchizi in casa? O relatie fara incredere nu exista. Poate isi inchide telefonul sa scape de tine ca o sufoci.Gaseste-ti si tu prieteni, un hobby, un job, apuca-te de un sport, fa ceva util si atunci nu o sa mai ai timp de scenarii d-astea.

| Boy91 a răspuns (pentru BiuL):

Am vorbit cu ea,si numi garanteaza ca nu o sa ma vorbeasca cu el,ea in timp ce era cu mine incerca sa se desparta de el,ei au vorbit si despre casatorie si nas vrea ca dupa catva timp sa-mi spuna gata ca sa impacat cu el,si ea si in momentu de fata vorbeste cu el zice ca sa-l faca sa sufere,dupa ce a lovit-o tot vorbeste cu el, i-am spus sa se rupa de trecut si de tot ce tine de el daca vrea sa fim fericiti, si i-am spus sa ma caute cand a terminato de finitiv cu el si daca o sa mai vreau sa o sa fiu disponibil vorbim pana atunci nu mai are rost, si astazi a venit la mine la lucru sa vorbim si am intrebat-o ce are de gand si a spus ca nu stie, tot eu sunt de vina?

| anonimg a răspuns:

Sfatul meu este renunti la relatia aceasta in care ai fi fost scutit de multa suferinta daca nu ai fi intrat.renunta la tot ce ai investit in relatia aceasta. Nu fata este de vina, ci tu. Daca te vei purta oricat de putin aspru cu ea, caracterul tau va avea de suferit. Intotdeauna trebuie sa lasam libertatea oamenilor sa fie cu cine isi doresc ei, fara a fi constransi intr-un fel sau altul. Tu lasa-i libertatea sa fie cu baiatul acela, si nu o mai cauta.
Vina este a ta, deoarece noi nu trebuie sa intram in relatii proaspat incheiate. Este nevoie de timp pentru ca sa cineva sa uite trecunul neplacut al unei relatii; si consider ca timpul acesta trebuie sa fie de cel putin un an. Ranile nu se vindeca usor; nici un soldat nu placa iarasi pe front daca nu este vindecat. Tot asa si aici: este nevoie de timp pentru a se vindeca ranile unei relatii neplacute.
Si inca un lucru: numai daca esti pregatit din toate punctele de vedere pentru casatorie, numai in felul acesta iti poti face o relatie cu cineva; altfel, iti vei face rau unei relatii fara ca aceasta sa aiba o tinta -si tinta este casatoria.
Mai mult decat atat, relatia cu Dumnezeu este mai importanta -este primordiala- decat relatia cu oamenii. Numai daca omul se teme de El si pazeste poruncile Lui, va fi fericit.

| frostxtq a răspuns:

Te minte si iti ascunde lucruri cu nerusinare. Ar fi bine sa ii spui ce simti si sa ii arati ca stii ce face. Te ia de prost si tu stai si speri la o minune.
Daca nu poate fara fostul, sa plece la el.

| e1xtz a răspuns:

Prevad ca ai sa suferi in urma acestei ''relatii''.
Fatuca nu a incheiat-o definitiv cu trecutul, si asta te va implica indirect si pe tine.

| Nonameagain a răspuns:

Nu e bine ca esti gelos. Asa nu poti gindi limpede.
Sint doua variante. Ori are dreptate, ori te inseala.
Lasa gelozia si incearca sa gindesti la rece faptele si vorbele ei. La serviciu, nu au cum sa se intilneasca. Presupun. Dar daca nu poti altfel, cauta sa o urmaresti fara sa stie atunci cind merge la o prietena sau in alte locuri posibil de intilnire. Orice ar fi, cit de rau, macar te lamuresti.

| Boy91 a răspuns (pentru Nonameagain):

Cum am spus ca a fost azi la lucru abia acuma la ora 16 m-a sunat si ea a iesit la ora 14 a zis ca i s-a inchis telefonul si ca s-a intalnit cu verisoara ei si sau dus pana in oras asta ii minciuna

| Nonameagain a răspuns (pentru Boy91):

Daca poti, miine cu un pretext de a o duce undeva (mall, film, etc) asteapt-o la iesirea de la serviciu. Dar ca o surpriza, nu-i spune dinainte. Atunci vezi ce "program" are. Daca iar merge la dentist sau in alta parte, ofera-te sa o insotesti. Daca accepta, e bine. Daca e nervoasa, vrea sa fie singura, e bai. Las-o singura si mergi pe urmele ei. Ma rog pentru tine sa fie bine.

| KodrutZ a răspuns (pentru Boy91):

Cred ca cel mai de bun simt ar fi sa iei legatura cu fostul si sa discuti cu el. Balta are destul peste. Daca asta vrea sa se joace cu doua popice, macar sa nu pici tu de fraier. Vezi ca gelozia nu face bine la stomac.winking

| PriMka a răspuns:

Tu singur uite dupa comportarea ei cu tine(cind sunteti impreuna) si vorbeste cu ea pe acesta tema nu tine in secret fata de ea

| Boy91 a răspuns (pentru PriMka):

Am vorbit cu ea da nu stie ce vrea, a spus ca tine la mine, si a spus ca nu o lovit-o degeaba ca afacuto pentru mine si i-am spus aratami ca pentru mine, normal ca nu cred daca tot vorbeste cu el, is constient ca am exagerat si ca am pus prea repede suflet.