Indragostirea (cu riscul de a dezamagi pe unii, dar realitatea stiintifica a dovedit-o! - e o mare parte autosugestie! sau, daca vreti, mai simplu, o proiectie a ceea ce dorim sa aiba Ea. si care partial uneori si este, dau nu inotdeauna!) si care ne "orbeste" = "Lovei is blind" (cauta si melodia "Blinded by the light".). si nu mai vedem realitatea, suntem prea "optimisti", iar asta ne poate costa cat nu face! Daca erai tu bogat si liber, si ea saraca, si frumoasa si gospodina, era mai usor de inteles! Dar in situatia actuala, eu zic sa ai mare grija ce faci, sa nu strici relatia actuala si casnicia, si dupa ce "flama" trece sa nu ramai singur! Iar copilul ala nevinovat va fi foarte afectat! Merita?!
Diana poate oricand sa isi gaseasca pe altcineva, daca tu o scoti din tara, si apoi daca nu te vei ridica la pretentiile ei financiare, ce vei face?! Daca va zice apoi "Sorry, ti-am dat o sansa, de ce nu te-ai putut ridica la inaltimea asteptarilor mele?!" Dragostea trece prin stomac! - nu uita! e o realitate crunta! Eu zic sa nu risti, ca nu merita! Prea repede ati ajuns declaratia "fatala"! Sa nu crezi ca nu te inteleg! am trecut si eu prin asa ceva, si sunt mai copt ceva decat tine! - m-ar durea sa o patesti! - multi care nu m-au ascultat, au cam muscat-o!) E foarte adevarat, ai deja o vechime si o rutina acasa, iar noutatea te-a entuziasmat, dar, cool down man! Daca nu va merge, vei suferi enorm, si daca si sotia isi va gasi pe cineva repede, cum ai gasit-o tu pe Diana, ai sa ramai solo, in orasul ala mare, si nu-ti va fi usor!
( Gandeste-te foarte bine, si mai sfatuieste-te si cu alte persoane, mature, si apoi, mai scrie-ne! De exemplu, ce garantie ai tu ca Diana nu are cativa corespondenti ca tine, si nu cauta cea mai valabila "partida"?! )
Iar tu, alta locatie, alta chirie?! Alt stress?! Ai fost binecuvantat cu sotie si copil, si vrei sa dai cu piciorul?! Intr-un oras asa fain?!
No way, man!
Incearca sa rogi pe cineva din Brasov sa se intereseze la modul cel mai serios despre ea, si, in functie si de ce afli, dar nu doar dintr-o sursa! - decizi apoi!
Dan am avut rabdarea sa citesc mesajul tau. Problema e una destul de simpla, sunt atatea cazuri de relatii virtuale.
Insa gandeste-te! Familia e un lucru unic in lume, iar actuala ta nevasta ti-a oferit acest lucru, crezi ca Diana, partenera de pe mess, o sa fie alaturi de tine? O sa te accepte intr-o familie asa cum o face actuala nevasta?
Dupa casatoriei partenerii se schimba total, unii in bine, altii din rau in mai rau.
Iar la mijloc mai este si un copil, care ar putea suferi din cauza plecarii tale. Daca pana la aceasta varsta nu ai inteles iubirea, si ai ales calea profitului, mergi pe ea, ca altfel o sa te tot indragostesti, azi de una, maine de alta, si o sa regreti ca ai parasit o familie, despre care tu zici ca este stabila, un lucru normal.
Nu da vrabia din mana, pentru aia dupa gard!
Problema draag ramai tu cu sotia ta si cu copil aia o lasi asa de repede? o lasa sa fie fara tata si sa sufere renunta al dana aia ai o sotie si mai ales un copil mik care nu va intelege de ce nu esti langa las-o ep dana asta si contunuati viata draga caci copii sufera mult... sper ca te-am ajutat.
Presupun ca tatl tau a fost langa tine si a fost ok...ai mare grija sa nu-ti para rau.ai grija de copil.acum doar tu stii ce e mai bine pentru tine.succes in alegerea celei mai bune decizii.
E atat de frumos sa visezi! Si de multe ori ni se pare ca ce este dincolo de gard este mai frumos, mai bun si ne ispiteste fara masura.
Nu stiu daca sentimentul pe care il simti poate fi numit iubire, cred ca mai degraba e vorba de atractie. Atat! Ai langa tine o femeie deosebita, care incearca sa treaca peste "nebunia" ta. Dar ce e cu adevarat in sufletul ei, stii? Am spus si eu cu multi ani in urma "daca te va face fericit, voi fi si eu fericita", dar nu a fost asa. O parte din sufletul meu s-a spart in mii de bucati...
Te rog un singur lucru: empatizeaza. Daca sotia ta s-ar fi "indragostit" virtual de un altul, cum ai fi reactionat? Cat de mare ti-ar fi fost bucuria si cat de intelegator ai fi fost? E greu, nu-i asa?
De obicei nu judec oamenii, ci incerc sa le inteleg comportamentul si ii accept asa cum sunt. De fapt, in spatele acestei decizii, sunt multe lucruri nespuse...
Oricat si oricine ti-ar spune tie sau Dianei ca nu e bine si ca sa va bagati mintile in cap tot nu veti face astav-ati indragostit sau nu; e doar curiozitate sau atractie fizica; dorinta de nou; nu stiu dar merita incercatnu trebuie sa generalizam.Este adevarat ca de relatii virtuale am tot auzit si cele mai multe nu au mers dar nu trebuie sa te lasi influentat de astaEste posibil sa mearga deci incearca pentru ca daca ar fi sa renunti acum vei regreta toata viata.Stai de vorba cu Diana si spune-i ca o iubesti si ca trebuie sa luptati cu timpul mai ales ca este vorba de cateva luniSotia ta a procedat corect; nu putem oamenii sa ne iubeasca mult noroc si fiti tari
Pana nu va cunoaste-ti si in viata de zi cu zi, nu ai cum sa stii prea multe chiar si pozele trimise pot fi foarte inselatoare, chiar si tot ce ea ti-a spus referitor la cateva "secrete" de ale ei, sau mai stiu eu ce, cum de pana acum in tot brasovu nu a gasit p cineva pe placul ei, iti spun eu de ce : fiindca toti freaca duda acolo, stau de pomana... d`astea, pe tine te-a vazut in anglia, cu bani[chiar daca acum s-a intamplat sa ai probleme financiar...] mai multe chestii
Sfat: Analizeaza de 1000 de ori situatia, stiind ca intre tine si actuala sotie este o fetita [sa iti traiasca] de 6 anisori.
Nu te da in limba dupa toate!
PS: Daca erai singur, altele erau datele problemei
Iti lasi copilul si nevasta pentru cine stie ce c****, nu vreau s-o jignesc, poate nu merita. insa mor cand vad oameni in toata firea care nu gandesc, care se lasa influentati de prostii, care lasa totce au construit alaturi de o persoana, pentru cine? Posibil o fata frustrata care a avut mii de prieteni si care ajunsa la 27 de ani vede ca nu mai are nicio sansa sa o ia cineva. si gaseste un om casatorit pe care il imbrobodeste si il face sa fie mort dupa ea si sa-si lase familia pentru una ca ea. asta e, poate n-am dreptate. ai reusit sa ma enervezi, dupa ce ca eram intr-o dispozitie proasta, mi-ai mai demonstrat si tu inca o data ca barbatii nu au decat un neuron singuratic in capsor.sorry@
Cred ca te a luat valul. nu te lasa dus de o [barca in care nu ai urcat ci doar te ai agatat. e bine sa ti infringi aceste stari sa ti distragi singur atentia de la acestasimpla intimplare si sa iti continui viata alaturi de ce care iti este sotie si alaturi de copil pentru ca e mai bine. Sar putea peste 6 luni sa gasesti o alta persoana si sa te indragostesti de ea si. etc etc, fii barbat si coboara cu picioarele pe pamint. pentru ca acea pers poate vrea doar sa te pacaleasca. esti asa sigur de sentimente? faci fff rau. lasa mess si petrece mai mult timp cu sotia si copilu. comunica mai mult si rez eventualele probleme daca sunt. astept eventuale vesti de la tine ca esti cu fam si nu ai facut un pas gresit [mediteaza mai mult]
Eu zic sa ramai la familia ta. Gandeste-te ca ai si o fetita.
Gandeste-te bine la ce vei face.
In viata asta te vei trezi cu intrebarea ( din partea fetitei tale)
Tati, ce ce m-ai parasit, pe mine si pe mami? Ce-i spui : M-am indragostit pe messenger... ( scuza-ma ca te jignesc, esti INCONSTIENT)
Da, te inteleg perfect, insa daca e dragostea prea mare nu inteleg cum cineva poate sa va judece, eu iti pot spune doar sa faci ceea ce crezi ca este mai bine atat pentru familia ta cat si pentru viitoarea relatie, cred ca esti foarte matur incat sa iei o decizie.Ca sa nu suferiti va trebuie decat rabdare si optimism.Bafta!
In dragoste ai nevoie si de ratiune! Tu te-ai aruncat precum aracetul pe coala de hartie (ca sa ma folosesc de nickul tau)! Iei decizii fara sa o cunosti personal! In plus te gandesti la tine si la ea (cum sa suferim mai putin). Dar la cea de langa tine care te intelege care se bucura de realizarile tale, care ti-a fost alaturi intr-o tara straina, te gandesti? La fetita, care va intreba de tine, unde esti? Nu iti cladi fericirea pe nefericirea altora!
Mda, e grava problema, gandeste-te ca copilul tau o sa aiba cel mai mult de suferit.Gandeste-te intai la fetita dupa accea la acea femeie pe care ai cunoscut-o pe net, unu din parinti o s-o crasca nu amandoi, eu nu l-as separa pe puiul meu de tatal lui pentru nimic n lume. Ai grija ca cu noua ta "iubire" sa nu pierzi ce ai mai drag si anume familia.
Omule.ramai la familia ta. esti pre tamp ca sa realizezi singur ca ceea ce ai e greu de obtinut, sau vrei sa ti-o spunem noi. Ai un copil si ala nu l-ai facut pentru ca nu crei in iubire. Esti casatorit si asta nu e pentru ca ai zus nu in fata altarului. Nu mai fi idiot. Ramai la ceea ce ai.
Exprimarea mea a fost nu tocmai exacta: venirea mea in romania nu ar fi definitiva...ci doar sa ne confruntam fizic sa ne putem cunoaste si in persoana. ce ramane de facut dupa o sa stabilim impreuna. va multumesc pentru raspunsuri!
Sotia ta este o doamna si nu merita unul ca tine.cu riscul de a jigni, te intreb cine a fost alaturi de tine in momentele grele din viata? prietena ta virtuala? crezi ca aia e o femeie mai buna decat cea pe care o ai langa tine indiferent de situatie? si inca ceva.sa stii ca nimic nu este ceea pe pare, pe mess. mi-e mila de sotia ta, ca a putut sta cu unul ca tine, care e in stare sa renunte la familie pentru prima necunoscuta care ii iese in cale.si nici in cale ca e cale lunga. tu stii ce te asteapta in romania? si cu situatia financiara grea pe care zici ca ai tu iti permiti sa iei de la gura copiilor banii si sa pleci in delegatii dupa pitipoance? cum te-ai fi simtit daca sotia ta te-ar i lasat asa din senin pentru altul? cred ca tu ai fi facut o criza de isterie.deci gandeste-te ca ai o sotie jos palaria.si tocmai pentru asta baga-ti mintile in cap, ca greu mai gasesti femeie ca a ta. mie daca imi facea barbatul meu asa ceva, ii amenajam un dormitor in strada.asa ca nu mai cauta pasiuni fierbinti, ca nu mai esti adolescent. poarta-te frumos cu sotia si multumeste-i ca e langa tine si in momentele cand tu esti dobitoc.si nu-i mai da aleia nici un semn de viata, ca nu merita. o femeie care desparte o familie unita asa cum era a ta pana la eveniment, o asemenea femeie nu merita atentie. oi fi fost eu putin nesimtita cu comentariul meu, dar trebuia sa te astepti si la ceva de genul asta.
Spui ca nu concepi viata fara Diana. Dar fara fetita ta ai putea trai? Macar o singura noapte? De ce nu incerci sa pui in balanta toate posturile prin care ai putea trece. Afirmi ca starea financiara putin mai precara va da acum stari depresive, atat tie, cat si amantei tale virtuale. Si este doar un inceput... Gandeste putin inainte, in viitor si raspunde-ti singur la intrebarea: ce s-ar intampla daca ati ajunge sa fiti impreuna, doar voi doi si iubirea voastra, dar tu nu ai putea-o sustine material? Internetul s-ar putea sa-i ofere alte oportunitati. Se pare ca este deja obisnuita. Nu contest neaparat ca Diana te iubeste. Dar iti propun un exercitiu de gandire si te sfatuiesc sa iti dai seama singur cine te iubeste cel mai mult dintre cele doua femei din viata ta. Cea care iti doreste fericirea cu orice pret, chiar daca nu va fi sa fie in bratele ei, sau cea care, cu un egoism destul de vizibil, iti cere sa fii fericit doar alaturi de ea, rupandu-te in primul rand fizic de copil? Eu cred ca atunci cand iubesti pe cineva, ii doresti tot binele din lume. Si nu neaparat ar trebui ca acel bine al persoanei sa fie langa tine, pentru a-ti satisface nu stiu ce ego de moment. Ti-am pus mai mult intrebari. Te sfatuiesc sa iti raspunzi singur la ele, dar cu multa maturitate si discernamant, asa cum i-ar sta bine unui tata. Ce ai sfatui-o pe fetita ta, daca ar fi mare si ar trece printr-o astfel de experienta. Si mai apare o problema: sotia ta, din iubire, te-a si iertat deja. Dar fetita? Cum o vei mau putea privi in ochi, peste ani, cand va fi o frumoasa domnisoara si se va indragosti? Ce sfaturi despre acest sentiment ai mai avea tu dreptul sa-i dai? Gandeste de doua ori si actioneaza abia dupa aceea. Bucura-te de viata pe care ti-a daruit-o Dumnezeu pana in acest moment. Multi te-ar invidia pentru ceea ce ai tu langa tine si nu mai vrei sa vezi. Putini copii in ziua de azi mai au privilegiul de a-si vedea parintii imbatranind impreuna. Incearca deci si daruieste-i si tu fetei tale acest minunat dar.
Buna, o sa iti raspund printr-un exemplu: o matusa de-a mea a avut o familie cat se poate de super, dar intr-o buna zi a aflat ca sotul ei este intr-o secta din asta de yoghini si vezi doamne a deranjato, ma rog mai tarziu a cunoscut tot asa pe cineva pe net si a bagat divort, tipul pe care l-a cunoscut era si el insurat avea 2 copii si a divortat si el ca sa fie matusa mea. Bun toate bune la inceput dupa aceea el a devenit gelos extrem de gelos, si acum ea regreta ca a facut pasul asta, dar sa se intoarca inapoi ii este rusine, asa ca eu zic sa te gandesti bine. apropo si eu sunt din brasov
Bai baiatule te-ai uitat la pra multe filme! oricum de unde sti ca diana aia e frumoasa? daca eu stramba probabil ca dupa aceea o sa iti dai seama ca te-ai certat degeaba cu sotia!? IMI FINE FACI CE VREI SALUTARI TRECI SI PE LA MINE PE PAGINA CU DRAG ROXY
Bun, bun, bine(!) am citit tot, şi am tras două concluzii: - prima, că tu nu te-ai căsătorit din iubire, dar totusi ai o fetiţă, care să vă trăiască!
- a doua, femeia ta de asta ţi-a respectat decizia/opţiunea, fiindcă cunoaşte bine situaţia, presupun că, deodată ce te lasă să-ţi "împlineşti visul" sau să te vadă şi fericit(cu o alta ), d-aci ar proveni bunătatea ei.
Acum numai rămâne să-ţi zic ceea ce, colegii au făcut-o, că o familie se construieşte greu(mai ales în zilele noastre) sau să "Nu dai vrabia din mână pe cioara de pe gard", ş. a. m. d,,, nişte adevăruri, ce le vei percepe (dacă pe moment nu) în timp, după ce te vei confrunta şi cu problemele de aşa natură,,, lăsând presupusul la o parte, şi la modul cel mai serios încerc să îţi spun că, eşti în urmă un "pic"(scuze.), cu ceea ce se virează în ţară, la ora actuală şi nu mă refer doar la femei, ci în general; aşadar,"femeia" de regulă, are graiul dulce, până îşi atinge un anume scop, că după - nu se ştie, motive se vor ivi, de "ele" nu te scapi, de unde provin multe legate de noi(persoanele)...cu alte cuv. "Nu tot ce zboară se mănâncă"... iar Diana dacă şi-l atingea(scopul), şi cu cineva, ce nu avea responsabilităţi în calitate de familist, era şi mai OK!
În rest, analizează şi cântăreşte, atât avantajele cât şi dezavantajele unei "noi relaţii", după care să "tragi" şi linia, în privinţa deciziei corecte.
Să auzim numai de bine!
Sotia ta dovedeste ca este inteleapta si te si iubeste. Pe de alta parte, tu esti un prost care mai si da "vrabia din mina, pe cioara de pe gard". Si cum in final spui ca "simti cum se degradeaza relatia", iata ca vii singur cu confirmarea celor pe care le afirmam mai sus. E clar ca tipa nu te iubeste, a fost doar o scinteie de moment care deja incepe sa paleasca. Mai vorbim peste citeva luni daca nu ma crezi si ai sa vezi atunci cum o sa-mi dai dreptate.
Hai sa ti zic si eu ceva. Parerea mea e sa nu renunti la familie, eu un moft...Acelasi lucru mi s-a intamplat si mie. dupa 7 luni de mess si telefoane, eu fiind casatorita, ne-am intalnit intr un final.am stat o noapte, in care a fost f frumos, dar dupa acea noapte de dragoste nu mai e asa, mi-am dat seama ca sotul e totul pentru mine, iar cu acea persoana nu a fost ceva special, asa cum imi doream. Deci gandeste-te bine, iubirea viirtuala nu-i aceeasi cu cea face to face. Bafta.
Imagineaza-te peste ani:"fetita ta a ajuns o minunata tanara femeie, cu o multime de vise si sperante.Si-a gasit sotul caruia i-a daruit tot ce-i mai bun si mai sfant din ea ca femeie. Dupa un timp, acesta ii frange inima, o "arunca" la gunoi pentru ca el si-a gasit o alta.Tot ce au cladit impreuna e distrus de un iresponsabil."Cum te-ar durea inima ta de tata pentru fiica ta, ce ai zice de atitudinea ginerelui tau? L-ai putea aproba, ai putea macar sa spui ca e de inteles? Cat despre aceasta femeie:a dat dovada de imoralitate din clipa cand a aflat ca esti insurat si si-a permis sa flirteze in continuare. Ce iubire poate fii din partea ei, cand n-o intereseaza ca te rupe de ce ai mai sfant:familia ta? Asta e pur EGOISM! Dragostea adevarata e chiar langa tine, orbule:sotia ta care isi inabusa propria durere, lasandu-ti tie libertatea sa fii "fericit"! Chiar crezi ca vei fii mai fericit decat esti alaturi de sotia si fetita ta? Nu-ti pune hormonii mai presus de adevaratele valori! E un pret prea scump pe care-l vor plati TOTI cei implicati.Ai un diamant in mana, nu-l schimba pe un cristal ce straluceste mai tare...