anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună tuturor! O să vă scriu pe scurt ceea ce mă apasă. Am 21 de ani, în prezent nu lucrez deoarece sunt în anul 2 la o postliceală de asistenți radiologi. Problema mea este relația mea cu mama, care uneori este bună uneori este cam proastă. Mi s-a luat de întrebările ei fără sens. Nu pot sa fac nimic fără să-mi adreseze 100 de întrebări. Am o relație cu un băiat de 2 ani și jumătate, părinții sunt de acord cu el,nu e vreo problema în acest sens. Dar m-am săturat de întrebările mamei. "Unde mergi?"," De ce?"
Știe că doar la iubitul meu merg sau prin oraș cu el. Dacă a fost să plec din oraș,i-am spus. Mereu când vede că mă pregătesc să plec,începe cu banala întrebare " unde mergi?". E dreptul ei să știe chestii legate de mine și de ceea ce fac,dar exagerează.
Să nu mai zic că și la anii ăștia îmi cer voie de la ea să mă lase să dorm la iubitul meu. Probleme nu i-am făcut niciodată, am făcut ce și-a dorit ea și tatăl meu,nu i-am făcut de rușine. La școala am fost exemplu pentru alții. Nu i-am dezamăgit niciodată.
Mă simt sufocată de ea. Mereu când vreau să îi cer ceva, am rețineri. Țin să menționez că este genul de persoană căreia nu îi poți spune ceva să nu-i convină căci imediat se aprinde.
Când îi spun că știe foarte bine unde merg, îmi răspunde ironic :" așa și? eu te întreb și tu trebuie să-mi răspunzi".
Mă simt sufocată de ea și nu știu cum să abordez situația asta care e de ceva timp. Aștept sfaturi. Mulțumesc!

19 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

E un semn (clar) că e timpul să ai propriul tău acoperiș

| Mariaa2201 a răspuns (pentru sierra1):

Pentru asta mai am nevoie de puțin timp. Până să termin școala și să am un loc de muncă. Mai am un an de școală. Acesta este scopul meu și al iubitului meu, să ne mutăm cât mai repede împreună. Dar până atunci, mai am de suportat. Ceea ce, crede-mă începe să mă termine psihic.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

-Unde mergi.
- Știi foarte bine unde merg.
- Așa, și? Eu te întrebi și tu trebuie să îmi răspunzi.
Ce rezultă din acel - trebuie? Este un operator modal de necesitate. Lumea ( iar tu faci parte din lumea ei) are această limitare de necesitate. Așa vede ea lumea. Tu ești o persoană care trebuie să dai răspunsuri, când ea pune întrebări. Aceasta este viziunea el limitată despre tine.
Să o ajutăm să își schimbe viziunea.
D-ta ai provocat deja prin răspunsul tău.
Ai spus așa. Știi foarte bine unde merg. Această afirmație implica asta.
-Știi foarte bine unde merg. Dacă știi, de ce mă întrebi, ca să afli de la mine un fapt pe care îl cunoști deja.
Iar ea.
Indiferent de ceea ce presupui că știu eu sau nu, tu TREBUIE să îmi răspunzi.
Hai să încercăm așa.
- Deci știi deja ce se va întâmpla cu mine după ce plec. Ce vei gândi, dacă refuz să îți răspund? Pur și simplu nu te informez unde plec. Ce vei face atunci? Ce vei gândi despre mine?

Astfel o obligi să iasă din tiparul ei de gândire.

| Mosotti a răspuns:

Pai raspunde-i, ce e mare lucru? Zi unde te duci si gata, ca nu pleci de 101 ori pe zi ca sa raspunzi de 101 ori.
Asta e ea si aia e, n-ai ce-i face, n-ai cum aborda chestia altfel.

| Aditu94 a răspuns:

Mda..problema la voi e lipsa de comunicare, mama ta vrea sa comunice cu tine ca sa stie unde te situezi cu moralul, iar tu esti indiferenta cu ea...deci relatia mama-fica,nu exista, e doar un fel de a fiii. Daca vrei sa scapi de acest stres, stai cu mama ta, discuta cu ea orice e de stiut, nu mai fii ascunsa, ai sa ai si tu la vremea ta un copil ca tine si sa vedem daca o sa iti convina sa pui o sumedenie de intrebarie si sa observi din partea ei indiferenta maxima ..si clar nu o sa iti faca placere..rezolvarea nu e sa fugi de acasa, mai rau ii faci si va crede ca prietenul tau te influenteaza gresit, ceea ce va dori sa o termini cu el, si tot tu o sa fii cea nemultumita. Concuzia este sa nu te mai izmenesti atat ca o printesa, stai de vorba cu parintii tai si epuizeazale intrebarile. Dupa o sa vezi, ca in timp nu vei mai avea probleme de genul.

| Mariaa2201 a răspuns (pentru Aditu94):

Ai inteles gresit toata problema. Eu mereu am fost deschisa cu ea. Mereu ii povestesc problemele de care ma lovesc. Ca sa intelegi mai bine situatia,o sa-ti spun ce nu am vrut sa spun nimanui. Relatia mea cu ea s-a schimbat de cand cu patima alcoolului. Intelegi?
Am fost mereu deschisa fata de ea. Am avut curaj sa ii spun ceea ce sora mea mai mare nu a avut,la varsta mea. I-am spus tot ce ar trebui sa-i spuna o fiica mamei sale,fara sa am secrete fata de ea. Dar cand vad ca nu primesc o vorba buna,si mi se cere in continuu socoteala, cum ar trebui sa fiu? Ceea ce sustii tu, ca sunt indiferenta fata de ea, e total gresit. Din contra, am zis, mereu am fost deschisa cu ea si nu am omis sa ii ofer raspunsuri. Dar deja de mai bine de 2 ani, imi stie perfect mersul, aceleasi intrebari nesfarsite ma sufoca. Si eu sa raspund vesnic aceeasi chestie.
Discut cu ea orice, dar mi s-a luat de aceleasi intrebari.
Si nu ma cred vreo printesa laughing tin sa-ti precizez asta.
Problema asta e de cand am implinit 18 ani, si am inceput sa am si eu putina libertate.
Mama mea cu mine nu a fost niciodata deschisa. Nu mi-a zis ceea ce o mama ii spune fiicei sale. Am fost crescuta de ea si invatata de mine happy.
Iar noi ne-am indepartat de cand e cu alcoolul. De aceea am retineri in a-i spune unele chestii care ma deranjeaza, caci reactiile ei nu sunt tocmai frumoase.

| Cristina5728 a răspuns (pentru Aditu94):

Auzi da până la urma e majora de ce sa decidă părinții ei în locul ei? realizati frate ce scrieți înainte ca unii prea sunteți bătuți în cap

| omuletulofficial a răspuns:

Subscriu celui de mai sus, ai nevoie de intimitatea si de casa ta, apartamentul tau, de asta e bine sa lucrezi ceva, sa iti castigi independenta.
Altfel esti cand esti tu cu tine doar happy

| Mariaa2201 a răspuns (pentru omuletulofficial):

Am înțeles ideea,și vă dau dreptate. Dar cum spuneam mai sus,timpul nu îmi permite un loc de muncă,ținând cont că am școala de după-masa pana seara. Nu îmi pot permite să lipsesc de la cursuri,căci învăt să lucrez cu oameni,cu aparaturi, și daca îmbin școala cu munca, risc să râman cu multe in urma la scoala, ceea ce nu se repeta.
Nu imi este usor deloc, dar incerc sa mai rapd si sa suport inca un an pana ce sa termin scoala, dar pe zi ce trece, chestia asta cu maicamea ma termina psihic.

| 3824060673 a răspuns:

Ai încercat metoda cinei între fiică și mamă într'un loc care oferă comfort pro activ pentru cele mai importante două feluri de a percepe binele ale omului și nume; văzul, și auzul. dacă știi și ce preferințe aromatice are și la ce temperatură i se calmează memoria chiar ai șanse să asiști la o degustare însoțite de un dialog cu rezultat pozitiv pe timp lung. De durată. Succes!

| Lovelyrockgirl a răspuns:

Asa sunt mamele, asa este si a mea.
Am invatat sa o ignor.

| Cristina5728 a răspuns:

Draga mea îți spun sincer fără sa fac mișto de tine că e de râsul dracului la vârsta ta sa mai stai cu părinții și sa te mai și comande pe deasupra de parca ai avea 10 ani
Păi eu anul ăsta fac 17 și de abia aștept sa ma mut singura și tu stai la vârsta ta sa te comande maică-ta ca unde mergi?
Doamne ferește eu as fi plecat din clipa în care eram majora, aș pleca și acum dacă s-ar putea darmite la vârsta ta îi râdeam în nas
Ești majora și răspunzi de tine deci nu ar trebui sa te comande mama ta, nu zic ca nu ești singurul caz, cunosc băieți chiar care la 25 de ani stau cu mămica și tăticul ce așteaptă nu știu
Se numește comoditate deoarece e scump sa plătești singur facturile și sa te întreține singur, nu?
Dar dacă vrei se poate nu e nimic imposibil, loc de munca la 18+ gasesti imediat

| Cristina5728 a răspuns (pentru Cristina5728):

Sa te întreții*

| Mariaa2201 a răspuns (pentru Cristina5728):

Dat fiind faptul căci urmez o școală, nu-mi permite să am un loc de muncă. E solicitantă, cu program de după-masa până seara. Dacă eram la liceu îmi permiteam să am un loc de muncă. În situația de față, nu am cum. Lucrez cu oameni, cu aparaturi și timpul nu îmi permite să fentez școala.

| Catrice a răspuns (pentru Mariaa2201):

Și? Ai dimineața liber, poți lucra part time.

| Mariaa2201 a răspuns (pentru Catrice):

Am căutat, dar fără rezultat. In zona nu angajeaza decat cu norma intreaga. Plus ca in urmatoarele saptamani am instruire pracitca.

| Mariaa2201 a răspuns (pentru Mariaa2201):

Practica*

| Cristina5728 a răspuns (pentru Mariaa2201):

Pai ești la facultate sau?

| Mariaa2201 a răspuns (pentru Cristina5728):

Postliceală