anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună tuturor! Părinții mei se cam cearta în fiecare seara și mama tot spune ca plecat. Și dacă ei se vor despărți eu ce trebuie sa fac ca să nu se despartă? Iar dacă se despart și a-și rămâne cu tata ar fi rău?

Răspuns Apreciat de Editori
| 10Anonim01 a răspuns:

Părinții tăi sunt cei care vor decide asta, e vorba de sentimentele lor si de toți anii petrecuți împreună. Inteleg ca e o perioadă grea pentru tine si probabil iti e teama de ce o sa se întâmple în viitor, dar sfatul meu este sa vorbesti cu ei despre asta. Spune-le cum te simti, fa-i sa comunice.
Doar ca sa stii, nu e capăt de lume, indiferent de situatie, părinți tai te vor iubi la fel de mult.

| Andreea202 a răspuns:

Știu asta. Dar nu știu dacă mai pot rezolva ceva adică chiar dacă se vor despărți sper sa tina totuși legătură măcar pentru mine. Dar ei nu prea vor sa mai audă unul de altul după ce se despart

| 10Anonim01 a răspuns:

Scumpa mea, toate familiile trec prin momente mai puțin bune, dar trebuie sa intelegi ca atat tu cat si parintii tai nu trebuie sa lăsați aceasta situatie sa degenereze astfel incat sa te afecteze foarte tare atat pe tine cat si pe ei. Încearcă să discuți cu ei, încearcă să vorbești despre asta cu o prietena apropiată, cu cineva in care ai incredere, nu te lasa măcinată psihic.

7 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Ar trebui să anunți dirigintele și psihologul școlii. Ei te vor putea ajuta pe tine și familia ta. Ei ar putea sta de vorbă cu părinții tăi.
Dacă ei nu te ajută, poți apela cu incredere la cei de aici: www.adra.ro

| sofisis a răspuns:

Daca se despart, vei fi intrebat la tribunal cu cine vrei sa ramai. Dar cumva custodia va fi comuna. Ramai cu cine crezi ca ti-e mai bine.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Tu nu ai ce sa faci, nu e vina ta si nici datoria ta sa ii repari.

| Andreea202 a răspuns (pentru supadeceapa):

Da dar ma doare într-un fel

| supadeceapa a răspuns (pentru Andreea202):

E normal, dar esti destul de mare incat sa intelegi ca doi oameni care nu se mai iubesc si isi fac rau reciproc nu au ce sa caute impreuna.

| Lioana a răspuns:

Divortul e ceva normal in ziua de azi, din pacate. Nu trebuie sa-ti faci griji pentru asta. Sunt multi copii care au parintii divortati.
Sa nu crezi ca daca mama ta pleaca te va abandona. Poate te va lua cu ea. Dar instanta judecatorecatoreasca va decide cu cine vei sta tu, dupa ce te vor audia si te vor intreba cu cine vrei sa stai. Cel mai probabil vor decide sa stai o perioada cu mama, o perioada cu tata. Doar daca unul din parinti e alcoolic sau violent, sau imoral se intampla ca instanta sa decida sa stai doar cu celalalt parinte.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Să-i lași să se despartă

| Andreea202 a răspuns (pentru anonim_4396):

Am doar 15 ani și îmi e foarte, foarte greu sa accept acest lucru

| anonim_4396 explică (pentru Andreea202):

Și dacă îți fac viața un calvar atât ție, cât și lor, îți convine?

| Andreea202 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu normal

| Andreea202 a răspuns:

Tata nu consuma alcol.

| Whiterainbow123 a răspuns:

Te înțeleg.