Vai..vezi tu, prietena ta e intr-o situatie cam grava. Ea nu are o relatie normala cu acel barbat. Daca el o iubeste si au o relatie frumoasa, nu ar trebui sa se comporte asa cu ea, adica sa fim seriosi, e ca si cum o tine in lesa, iar asta nici o femeie nu ar trebui sa accepte, mai ales sa intervina el intre voi, mi se pare patetic. Sa va indeparteze mai ales, mi se pare inacceptabil.Tu esti singura martora la toate astea, daca acum face asa tipul respectiv, gandeste-te cum o sa faca cu ea dar s-ar intampla sa se casatoreasca.ce cosmar, ar fi si violent cu ea, te asigur. Relatia dintre ei e una toxica pentru prietena ta, ea poate nu realizeaza asta pentru ca se gandeste ca se iubesc insa se inseala amarnic, la un moment dat ea o sa se trezeasca la realitate si o sa ii para extrem de rau, oricum a irosit destul de mult timp si a pus in pericol relatia voastra de prietenie. Ala nu e barbat care incearca sa te indeparteze de prieteni, sa te izoleze, si sa fie si gardian, e viata ta, faci ce vrei, fiecare are nevoie de timpul sau. Esti singura ei scapare de la o greseala imensa, ajut-o cat nu e inca prea tarziu. Am trecut si eu prin asa ceva cu o prietena. Daca vrei sa vorbim mai multe scrie-mi in privat!
Mai tirziu o sa se casatoreasca, o sa inceapa sa o mai arda din cind in cind peste ochi... nu o sa va vedeti cu lunile/anii... Nu sint genul pesimist, dar din cum ai descris tu situatia mi se pare o cauza 60% pierduta. Macar are bani/e superdotat talimbul ala?
Te-ai gandit probabil la faptul ca ea poate il aduce mereu cu ea este pentru ca el ai cere asta?
Sunt unii baieti care sunt extrem de gelosi dar si prosti in acelasi timp, nu au incredere in persoana de langa ei, chiar daca au fost asa de mult impreuna.
Si faptul ca e imatur arata ca ea fiind o fata puternica, o obliga sau o santajeaza cu ceva, o are cu ceva la mana, nu stiu sa explic mai bine.
E ca si cum are ceva de care ea are nevoie, dar nu gaseste la el, insa spera sa gaseasca.
Uneori in timp oamenii se mai schimba, azi te dai mare si faci tot felul de tampenii sa impresionezi, iar peste cativa ani, ajungi sa fi de rasu tuturor, nu zic asta de prietena ta, zic in general.
Nu stiu cum este la facultate, nu a fost sa fie, dar atunci cand aveti liber, un fel de weekend de la facultate ca sambata si duminica, sau nu stiu cum este acolo,
Suno, ca banuiesc ca ai numarul ei si intreab-o daca este singura si daca este singura atunci intreab-o daca chiar il iubeste pe ala, sau sta cu el doar fiindca este ceva putred la mijloc.
Iar daca e ala langa ea, sa stranute si atunci vei sti ca asculta si ala si sa ai grija ce-i zici.
Oricum, eu ti-as sugera, sa-i spui la telefon, mesa, mail, unde o gasesti tu mai rapid, sa iesiti odata amandoua, fara presupusul ei iubit, pentru ca stiu cum e ca cineva sa-ti invadeze spatiul si sa nu mai ai loc sa respiri.
Sau du-te tu la ea unde sta si ia-o de mana si duo undeva in parc, plimbativa, fa-o sa vina chiar daca nu vrea si daca zice si ala sa vina cu voi, spune-i ca nu are voie, ca doar voi doua mergeti.
Acum nu sunt sigur, daca are un fel de problema cu el de il aduce peste tot, sau daca chiar asa vrea ea.
Mi-e teama sa nu fi ajuns si ea un fel de "badass" sa faca doar ce zice iubitu, ca de, unii impun reguli in relatie, sa nu faci aia, sa nu duci aia, sa nu pleci acolo, sa nu te duci cu aia, etc.
Sunt multe feluri de persoane.
Incearca sa vorbesti cu ea cand e singura si nu e si ala prin preajma, vorbiti despre relatia lor, ca e prea prea exagerata de apropriata si ce ai place la ala.
PS. : Eu am 21 si niciodata nu am facut asa cu o fata, pentru ca nu vreau sa stric intimitatea altora, fiecare are nevoie de intimitate, spatiu personal, trebuie acordat mereu, ca altfel, se duce de rapa tot.
Cam asta e.
Unele fete se indragostesc destul de tare...Nu vor sa iasa din cuvantul barbatului, ea il iubeste sincer dar el dupa cate mi-ai spus tu...se cam foloseste de ea ca sa scape de incurcaturi..eu zic sa o sustii desi ea face multe greseli fiindca sa departat de tine. Daca tii la prietenia asta continua, fii puternica indiferent de situatie.Atat am avut de spus sper ca team ajutat.Numai BINE!
Trebuie sa ai o discutie cu ea sa ii spui ca iti este dor de clipele petrecute cu ea impreuna si roag-o sa iasa cu tine la un suc si spune-i sa iti povesteasca ce a schimbat-o atit de mult. Poate ca iubitul ei o sechestreaza sau o ameninta de aceea ea se comporta asa de fata cu tine...
E frumoas din partea ta ca esti atat de ingrijorata pentru prietena ta...Te sfatuiesc sa discuti cu ea si sa vezi ca are... Daca o sa ai ocazia!
Effy35 întreabă: