Buna Pai in primul rand ar trebui sa te gandesti cum era acel "Eu " si cat de mult ai incercat tu sa te intorci la el? cat de mult efort ai depus? Cu siguranta, trebuie sa te intrebi, dar de ce s-a ajuns aici? Pentru ca undeva, candva s-a produs o ruptura. Practic, nu te poti trezi intr-o dimineata si sa ai o stare naspa pentru o perioada mai lunga de timp. Adica, este normal sa avem si zile bune si zile proaste, dar asta nu e o regula. Fiecare traieste dupa cum isi asterne. Incearca sa te gandesti la ce s-a intamplat in ultima perioada, ce te-a facut sa ajungi la starea in care esti acum, la ce probleme ai intampinat, daca te-ai certat cu prietenii si nu ai putut trece peste... Gandeste-te la astea si asterne pe hartie. De unde a inceput totul pana in prezent. Iar apoi daca arunci o privire per ansamblu, o sa gasesti singur solutia. Tu esti singurul care te poate ajuta Daca vrei sa mai vorbim mai multe, da-mi un mesaj. Succes in viata!
Esti la fel ca mine asta datorita societatii de rahat in care suntem, unica speranta care te poate pune fericit e sa te gandesti la ceva ce vrei sa fii in viitor sau ce iti place sa faci cel mai mult asa eliminand starea depresiva. Ultimul recurs ca sa treci peste greutatea asta e un psiholog. Nimeni nu te poate face fericit chiar daca vrei sa fie bine in zadar, lumea mai zice sa faci aia sa nu te gandesti la lucruri rele dar nu are rost ca acel gand negativ va ramane acolo undeva.
Am trecut si eu prin ceva asemanator acum cateva luni, o sa treaca de la sine Eu am 16 ani (sunt fata) si putine erau zilele in care eram cu adevarat linistita si fericita, de multe ori eram trista chiar fara motiv si aveam o stare proasta. Trebuie sa ai o gandire pozitiva, nu cum ai spus tu, ca va fi tot timpul asa Viata are si parti bune si parti rele, trebuie sa stii sa profiti de fiecare situatie din viata ta. Nu prea ai cum sa te intorci la viata ta normala, sa fi acelasi tu, insa asta nu va dura pentru totdeauna o sa vezi ca o sa vina o zi, f curand, cand vei putea zambi si te vei putea bucura de tot ce te inconjoara>
Be strong now, because things will get better. It might be stormy now, but it can't rain forever!
Incearca sa faci ceva nou, de exemplu ia-ti rucsacu in spate si pleaca la mare singur. asa poate vei cunoaste oameni noi. te-ai gandit ca esti asa si din cauza prietenilor pe care ii ai? nu simti nevoia de schimbari din toate punctele de vedere?
Faza cu „Eu am impresia ca va fi tot timpul asa." este doar impresia ta, doar gandul tau, care este si acesta venit intr-o perioada grea, in care nu gandesti logic.
Acum e momentul tau sa te schimbi, sa devi o altfel de persoana, nu acelasi „tu" de mai-nainte. Poate nu vrei aceasta schmbare, dar ea tot se va infaptui. Acum e momentul in care mintea ta se dezvolta intr-un mod mai serios, acum gandirea ta devine una matura. Nu te speria de faptul ca pe moment esti mai negativ, o sa-ti treaca.
Ca sa scapi si tu de faza asta trista, du-te distreazate si fi cat de optimist poti.
Sper ca te-am ajutat intr-un fel, desi raspunsul pe care ti l-am dat e asa de aiurit .
Nu te poti intoarce, ai crescut. Si da, multe persoane au starile astea in adolescenta... e aproape normal, nu trebuie sa te ingrijorezi gaseste-ti un hobby, fa sport, citeste, iubeste... sunt cei mai frumosi ani si trec atat de repede! daca nu exista o motivatie reala, concreta, de exemplu necazuri familiale, boala sau alte nenorociri, si e doar o stare inexplicabila, cauta in tine puterea sa o depasesti! poti apela la consiliere chiar. Si mananca ciocolata, e o adevarata endorphine machine
Incearca sa iti gasesti alte activitati care sa iti umple timpul in mod placut. De exemplu te poti inscrie la ceva activitate sportiva care ar fi un mijloc placut de a cunoaste alti tineri de varsta ta. Sau poate un cerc de pictura sau sculptura. Oricum gandeste-te ca de acum inainte trebuie sa devii mult mai responsabil, mai matur si ca nu mai poti sa fii acelasi copil, pustan de 15 ani cum erai inainte. Incearca si sa deschizi cateva carti de genul de care iti plac. Multa bafta pe viitor!
Incearca sa faci lucruri care nu le-ai facut inainte, lucruri noi, senzatii noi. Ocupate de lucrurile vesele, lucrurile care iti plac.
Nu te mai gandi la lucrurile triste si mai degraba la lucrurile care te inveseles si iti place sa le faci.