| IoanaDelia1997 a întrebat:

Buna tuturor utilizatorilor TPU laughing))
Am o problema pe care nu stiu foarte bine cum sa o gestionez si m-as bucura sa aflu si parerea voastra.
Sunt impreuna cu un tip de aproximativ 4 ani si noi ne intelegeam foarte bine. De aproximativ un an lucrurile scartaiau intre noi, adica simteam cum el nu ma alinta, nu ma face sa ma simt frumoasa, nu ma trateaza mai dragastos cum as dori. Vorbind cu el, a zis ca se va schimba, dar nu a facut-o.
Vreau sa mentionez ca el mereu a fost un tip fara prea multe perspective si am vrut sa il ambitionez sa se inscrie la facultate. Acum cateva saptamani mi-a marturisit ca nu a sustinut examenul de bacalaureat si l-am putut ierta, desi in trecut ma mai mintise in legatura cu virginitatea lui, el fiind virgin de fapt. Ma mintea constant spunand ca isi cauta o facultate si chestii cand de fapt el nu avea bacul dat. Ce m-a frapat a fost ceea ce mi-a marturisit acum o saptamana: mi-a spus ca el are doar 8 clase, la 24 de ani. Simt ca m-a mintit mult prea mult si atata timp nu a indreptat lucrurile ca sa imi arate ca uite, desi am avut problemele mele, usor-usor ma stradui sa le rezolv. Nu am mai vorbit cu el de cand am aflat totul...
Astept parerea voastra, sfaturi, orice. Multumesc frumos happy
O zi minunata tuturor.

17 răspunsuri:
| Liviu a răspuns:

Ma abtin sa nu te jignesc.Te-a mintit tocmai pentru ca l-ai judeca in pana mea...Fosta mea a rupt relatia cu mine si nu a vrut sa continuue pentru ca nu am facultate, iar ea o sa devina medic.Gandire de toata jena. Facultatea nu tine de foame, normal ca te ajunge in stare sa minti cu chestiile de genu cand gasesti doar oameni de nimic care vor doar facultati.Nu e de ajuns la angajare cand ti se pune conditia asta? mai nou studiile au devenit principiu dupa care ne facem familii sau cum? deci nu inteleg, de cand conteaza in o familie, sau in o relatie facultatea? Frate, deci ori eu am luat-o razna, ori numai gandesc, ori generatiile astea sunt batute in cap.Deci eu inca ma chinui sa aflu ce e in capu femeilor si al barbatilor care pun conditia asta cu facultatea, sau se folosesc de scuza asta.Nici de la fosta nu am inteles, nu a fost in stare sa imi explice, poate se trezeste cineva mai cu mot de aici sa imi spuna si mie adevaru sa nu mor prost happy

| Freya1 a răspuns:

Daca la inceput te-a mintit ca a mai avut iubite si partenere de sex e tipic unora pentru ca le e jena.Asta nu este asa mare tragedie pentru ca daca tu ai cat de cat simtul observatiei iti dai seama si faci diferenta intre un barbat virgin sau unul ce a avut zeci de relatii sau cel putin una serioasa.
Iar de faptul cu cele 8 clase, mda...probabil nu vroia sa te piarda.Stia ca tu ai scoala mai multa, ca tu pui foarte mult pret pe asta si atunci sa nu va despartiti a mintit.Nu are scuza pentru minciuni asta e clar, dar te-ai gandit vreodata ca s-ar putea sa fi tu problema? Ca din cauza ta se teme sa spuna adevarul?
Sa sti ca e trist daca iubitul tau trebuie sa minta si sa se dea cine nu e ca tu sa il placi.Te-ai gandit ca poate vrea sa evolueze dar treptat si cum vrea el, sau ca il presezi sa faca niste lucuri pe care nu si le doreste? Tu il iubesti pe el sau pe ce ar putea el sa faca, sau cum ar putea aparea el in lumea?

| OldSoul a răspuns:

Nu stiu ce sa zic, intr-un fel, faptul ca ti-a ascuns acest "detaliu" cu 8 clase este deranjant.
Aia cu virginitatea, sa zic ca as intelege, daca a ajuns sa fie virgin la 20 de ani, probabil se simtea si el prost, cu atat mai mult daca tu erai deja experimentata.
Acum, situatia ta e destul de naspa.

Cel mai probabil daca ti-ar fi spus adevarul de la inceput, nu l-ai fi acceptat, si odata inceput cu minciuna a fost nevoit sa o continue tot asa, dar intr-un final adevarul a iesit la suprafata.
Intr-un fel, trebuie sa te gandesti daca te-a facut sa te simti bine in tot acest timp.

| Dalmore a răspuns:

Iti dai seama ca a mintit pentru ca i-a fost rusine cu treburile astea.
Macar munceste? Daca sta si degeaba e grava treaba.
Eu una n-am sa inteleg niciodata de ce va multumiti cu putin. Oamenii nu se schimba. Daca intri intr-o relatie cu mentalitatea aia,, o sa se schimbe pentru mine'', deja nu mai are sens.
Ori il iei asa cum e, ori cauta ceva mai bun.

| Yurisa a răspuns:

Consider ca ar treebui sa discuti cu el si sa afli motivele pentru care te-a mintit. Eu cred ca te iubeste dar ii este frica sa nu fie judecat pentru faptul ca are doar 8 clase. Lumea se uita de sus de tine cand vede ca nu esti om cu scoala terminata, facultate etc. Nu prea vad de ce, dar cred ca daca esti om cu bun simt, stii ce inseamna respect si esti cinstit, nu vad problema.
Tu il cunosti mai bine pe prietenul tau, eu zic sa il incurajezi sa faca o profesionala, iesi cu o meserie si in functie de meserie, se castiga bine.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Yurisa):

"si sa afli motivele pentru care te-a mințit". - Hai că-i bună asta. E retorică, da? E sarcastică... Oare chiar așa pe față ne mințim? Și cu audiență cu publicul? Rămân blocat așa câte odată când mai citesc unele inepții fantastice straight face Parcă am intrat în "căruța cu proști", într-o comedie tristă, seacă, o comedie care s-ar vrea parodie la starea jalnică de ignoranță și naivitate de pretutindeni. Jalnic... cât se poate de serios, e jale. Nici nu mă mai obosesc să îmi mai dau cu părerea și despre restul postului. Prostia, naivitatea și ignoranța sunt la refuz. Trăim într-o lume de vis.

| Yurisa a răspuns (pentru anonim_4396):

Bună! Poți să spui într-o propoziție ce ai vrut să transmiți?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Yurisa):

Intr-o singura propozitie cu siguranta nu, eventual intr-o fraza lunga si instigantoare, "plictisiotare" pentru mentalitati rigide si naive. Am sa ma abtin. Ar fi trebuit sa intelegi din prima, in caz contrar e doar problema ta. App... asta cu sarcasmul nu te prinde. Si uite-asa cred ca s-a cam dus si ultimul meu post ramas pe ziua de azi... Noapte buna.

| Yurisa a răspuns (pentru anonim_4396):

Acum inteleg de ce esti "utilizator avertizat" laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Classic Românesc"... până la ultimul detaliu. Parcă sunteți toate trase la indigo straight face Trist... trist tare și frustrant.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ți-au trebuit 4 ani că să afli că n-a făcut liceul?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dacã avea macar 12 clase era dragastos nu bãdãran. Nu te meritã.

| Doja a răspuns:

Daca a vazut realmente ca incerci sa-l sustii, te-a mintit pentru ca nu vroia sa te dezamageasca. E o abordare gresita, dar cel mai probabil a facut-o pentru ca tine la tine. Daca lucrul asta e adevarat, atunci fiecare zi in care te-a mintit l-a macinat, ceea ce l-a bagat intr-o spirala de depresie si l-a demotivat mai tare sa faca ceva.

Are nevoie de un "reset".

| anonima1203as a răspuns:

Deci cel mai ok este sa vorbesti cu el
nu este bine ca, te minte intr-o relatie esti sincer
gandeste te la ce vrei sa faci poti lua o pauza sau poti merge inainte fa ce iti spune inima o zi frumoasa!
(ps arata-i ca esti suparata si vezi reactia lui funda?)☺

| PersonajFictiv a răspuns (pentru anonima1203as):

"arata-i ca esti suparata si vezi reactia lui" =manipulare ieftina.
Se supara ca sa obtina ceva, de ce nu i-ai zis sa planga doar ca sa obtina ceva? ca faceti asta majoritatea si apoi va mirati ca sunteti facute in toate felurile(zic de majoritatea, nu de toate).
Cand ai o problema o discuti ca sa o rezolvi, nu te pui in pozitia de victima ca sa castigi mai usor, e scarbos.

| IoanaDelia1997 explică (pentru PersonajFictiv):

Nu mai am 13 ani ca sa fac astalaughing))) Parerea ta despre situatie care este?happy

| Yurisa a răspuns (pentru IoanaDelia1997):

Nu mai ai 13, ai 14 sau cum?