| usernameinvalid7 a întrebat:

Buna tuturorrr! As vrea sa discut cu voi o situație mai delicată din viața mea. N-am cui sa cer ajutor in aceasta privința.
Mama s-a despărțit de tatăl meu care are probleme cu alcoolul în urma cu 10-12 ani, a cunoscut pe altcineva și au stat împreună până mai acum ceva timp când mama a ales să plece fără vreun motiv concret, dar deja se vede că și a găsit pe altcineva...am rămas aici, cu tatăl meu vitreg, care mă tratează fix cum ei n-au făcut-o, are grija de mine, mă ascultă, îmi explică când fac ceva bine nu mă bate sau doamne ferește, plus că mă tine la el fără nici un motiv, sunt un - practic, și nu face diferența între mine și fratele meu care este copilul lui din cealaltă căsătorie. Mama a luat o razna când a auzit că vreau sa rămân aici, mă acuză că aș avea treabă cu omul care mă creste în locul lor, și numai scap, amândoi, atât ea, cât și tatăl meu biologic s-au pus să mă ia la ei, sa mă țină tata până termin modulul după sa mă duc la mama, unde o sa fiu bătută (mă amenința deja) și unde nu o sa am voie sa fiu cu iubitul meu, e mult prea nebuna, și dacă aș sta la tata, un alcolist, o lună cat e înebunesc. Aș vrea totuși să rămân aici în caz de cheamă poliția, vreau să știu ce drepturi sau ce șanse am sa pot rămâne la el..menționez că am 17 ani și 5 luni, nn-am încă 18 dar ce demersuri pot face, nu vreau la nici unul dintre ei.
Mulțumesc și doresc un răspuns urgent!

Răspuns Câştigător
| 1onur a răspuns:

Apasă aicia! https://telefonulcopilului.ro/

Găsești împreună cu ei! 1000 soluții reale! și Adevărate! Sânt adulți, oamenii care se ocupă cu astfel de cazuri! care copii!, minori, abuzați, maltratați, agresați, de părinți alcoolici sau cu orice altceva ce s-ar putea să-ți facă ceva rău Doamne Dumnezeule ferește!

https://telefonulcopilului.ro/

| 1onur a răspuns (pentru 1onur):

Spunele, Adevărul și realitatea, pe care o suporți din partea ambilor părinți biologici! Ce te face săte simți în pericol și foarte rău! https://telefonulcopilului.ro/

| usernameinvalid7 explică (pentru 1onur):

O să fac asta dar cum facem cu faptul că vreau sa rămân la tatăl meu vitreg?

| 1onur a răspuns (pentru usernameinvalid7):

Nu-mi pot asuma! Să-ți pot oferi un astfel de râspuns! Fiindcă nu este de joacă! Dacă este cu Adevărat! ce spui și real!

Sună la ei!

| usernameinvalid7 explică (pentru 1onur):

Am sunat, mă ajută cu diferite demersuri

| 1onur a răspuns (pentru usernameinvalid7):

Bravo!

15 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Du-te la protectia copulului împreună cu tatăl tau vitreg si sa ceară sa te dea in plasament familial la el.

Răspuns utilizator avertizat
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Te poate adopta.

"unde nu o sa am voie sa fiu cu iubitul meu, e mult prea nebuna"
Mama ta nu e nebuna ca iti interzice sa stai cu iubitul cand tu n-ai terminat scoala. Mama ta e un parinte perfect normal care impune limite normale.
Termina scoala si ia BAC-ul, astea ar trebui sa fie preocuparile tale.

| Kufu95 a răspuns:

Trebuie să ai dovezi concrete că el este cel care știe să aibă grijă de tine.

| usernameinvalid7 explică (pentru Kufu95):

Ce trebuie sa fac?

| Kufu95 a răspuns (pentru usernameinvalid7):

Gen o filmare cum ei te amenință și cum îți reproșează lucruri nasoale, acela este un exemplu.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Kufu95):

N-o mai invata prostii.
Nu o trateaza nimeni rau, doar ca vrea sa se iubeasca in voie cu iubitul si parintii nu o lasa. E minora!

| Kufu95 a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Nu mi se pare deloc în regulă cum procedează ei. Dacă are iubit, ce? Așa trebuie să procedeze? Să nu mai aibe dreptul să își trăiască și ea viața? Dacă băiatul acela s-ar fi comportat urât cu ea și ea să fi vrut să se întoarcă la el, da, poate ți-aș fi dat dreptate, dar ea nu spune nimic despre cum se comportă iubitul ei ci despre ce comportament au mama ei și tatăl biologic, nu așa se crește un copil acum pe bune.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Kufu95):

Cand vei avea copiii tai, tu vei decide cum ii cresti.
La fel si parintii fetei, ei decid, nu fostul iubit al mamei, nu minora!
Tu acum ii iei apararea, dar stii doar ce spune ea. Nu cunosti adevarul pe de-a intregul.

| Kufu95 a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Atunci, să răspundă ea cum se comportă iubitul ei și dacă spune că nu o respectă, normal că îți voi da dreptate, până atunci nu văd de ce m-aș întreba ce face ea cu acest băiat.