| Andreasx a întrebat:

Buna! Urmeaza in 2luni jumate sa facem cununia civila.Cand mergem sa ne programam trebuie sa avem analizele facute sau se fac intre timp pana in ziua casatoriei dar sa nu treaca mai mult de 14 zile de la obtinerea certificatului medical? Putem face programarea cu o luna si ceva inainte? Nu stiu daca am inteles bine din ce am citit pe net si pana ne ducem la starea civila am un pic pe creier stresatlaughing), multumesc tare mult pentru eventualele raspunsuri.

Răspuns Câştigător
| helpforyou a răspuns:

Te programezi in functie de data la care vrei cununia. Si dupa faci si analizele.

Feluicitari si Casa de Piatra!

" Stabilește data cununiei civile

Primul lucru pe care ar trebui să îl stabilești este data cununiei civile. Cel mai bine ar fi să te sfătuiești cu toți cei dragi înainte de a stabili ziua și ora oficierii căsătoriei. De asemenea, trebuie să ții cont și de programul de la Starea Civilă, dar și de ora la care invitații pot ajunge la eveniment.

Cea mai recomandată zi e sâmbăta, însă trebuie să reții că trebuie să depui actele la primărie la exact 10 zile lucrătoare de la data la care planifici să ai cununia, incluzând ziua depunerii și ziua efectivă în care te vei căsători. Cel mai sigur ar fi să suni la Starea Civilă unde vă veți căsători pentru a vă comunica exact data când să mergeți pentru a avea cununia într-o zi anume.
Obține certificatul medical prenupțial și fă-ți analizele de sânge

Odată stabilită ziua evenimentului, trebuie să te ocupi de programările la doctor.

Cel mai bine ar fi să te programezi la medicul de familie fix cu o zi înainte de depunerea actelor pentru cununie deoarece certificatul medical prenupțial este valabil doar 24 de ore - adică nu te mai poți prezenta mai târziu la primărie pentru depunerea actelor.

De asemenea, cununia civilă nu poate avea loc la mai puțin de 10 zile și la mai mult de 14 zile de la emiterea certificatelor prenupțiale (incluzând data eliberării și ziua căsătoriei), așa că va trebui să știi să comunici doctorilor data de eliberare ce ar trebui să fie trecută pe acestea.
Pentru analize ar fi bine să te interesezi dinainte dacă se oferă rezultatele pe loc sau peste câteva zile (sunt necesare analizele de sânge pentru depistarea virusului HIV și a sifilisului și o radiografie pulmonară pentru depistarea tuberculozei)."

https://wedme.ro/ghid-practic-pentru-cununie-civila

5 răspunsuri:
| just4ubr2015 a răspuns:

Nu face acest lucru vei regreta mai tarziu e prea devreme pentru tine si intr-un an vei divorta de el

| Andreasx explică (pentru just4ubr2015):

Nu am nevoie de raspunsuri la misto multam?

| just4ubr2015 a răspuns:

Casa de chirpici si ne vedem intr-un an la divort

| EPoX815 a răspuns:

Intrebare... mai sunt utile targurile de nunti? https://www.iasi4u.ro/......e-poveste/