La voi nu mai e atat de evidenta o astfel de diferenta daca va potriviti la caracter si mentalitate. Ai putea incerca, vedeti ce iese, pana la urma asta e varsta experientelor.
Lasă inima să dicteze. Spui 17 ani, dar nu și câte luni. Curând vei face majoratul. Deci, problema cu părinții tăi va fi doar de genul, să fi cuminte.
Iar 7 ani, depinde de ce prejudecăți, vise, dorințe ai!
Dar, repet, lasă inima să dicteze și nu te lăsa influențată!
Succes!
Pai abia am 17 ani. Adică 17 fără o luna. Încă nu i am impliniti. Dar pot spune ca sunt de 17. Nu mai este mult pana ii împlinesc. Și pe mine nu m ar deranja asa mult diferența asta. Sincer când am aflat nu m-a șocat, ca să zic asa. Eram chiar liniștită. Doar ca apoi am început sa îmi pun câteva întrebări de genul "ce ar spune ai mei despre asta?", "cum as putea sa le dau aceasta veste?", "cum se vor comporta cu mine după ce vor afla?"... Sunt puțin speriata de gândurile astea având în vedere ca ar fi a doua mea relație.
Strabunicul meu a avut 40 de ani cand s-a casatorit cu strabunica si ea avea 20 de ani. Au trait bine si cu dragoste unul de altul pana la adanci batraneti. Si te rog nu mai pune cuvantul "gen" cand nu trebuie. E o boala asta, astazi. Cuvantul "gen" se pune cand explici ceva de ce fel este. Exemplu: am citit un roman gen capa si spada. Dar asta cu "și gen m-a și sărutat", gen cum? La 17 ani ar fi trebuit sa stii asta.
Da. Mi-am dat seama ca cuvântul asta a devenit o boala în ziua de azi, dar tot îl folosesc cam des. Pur și simplu îl folosesc fără sa îmi dau seama. Și mulțumesc pentru răspuns. Doar ca tot nu știu cum as putea sa îmi pun părinții la curent cu asta
Stai linistita! Nu le spune amanunte parintilor. Intai documenteaza-te asupra lui. Vad ca nu stii mai nimic despre el! Esti cu el si n-ai aflat inca ce varsta are? Eu, in tinerete, cand aveam o prietena, primul lucru pe care-l aflam era unde locuieste si data nasterii ca nu cumva sa treaca ziua ei si sa nu ii fac un cadou. Nu te grabi. Vorba batraneasca este cea mai buna: "Graba strica treaba".
Nu ca nu as ști nimic despre el. Doar ca mi-a scăpat acest pas. Sa aflu exact vârsta lui. În rest știu destul de multe despre el pot spune.
Ok. Nu le spune, inca, parintilor! Te intreaba: "Da. Am un prieten si gata". Inceraca sa te traga de limba: "E baiat bun. E doar prieten. O sa ne cunoastem mai bine in timp". Adica, nu da amanunte.
Ok. Am înțeles! Mulțumesc mult!
Sa nu le spună, nu? Apoi sa mearga distrusa la ei, ca a violat-o sau cine stie ce. Cand vad ce scrii, parca imi dau seama cum a ajuns psd la putere.
Nu stiu cum a ajuns PSD la putere, dar cand vad ca te legi de altii, aiurea, imi dau seama de ce merge rau Romania si multi ca tine cersesc pe strada.
Dar pana acum nu ai mai vorbit cu alti baieti? Ce are el in special de esti asa entuziasmata? Iti zic eu ce, varsta. Iti place mult ca este mai in varsta si pare ca e matur. Dar din pacate tocmai acest act, ca vorbeste cu tine il face foarte iresponsabil si imatur. Sfatul meu este sa incerci si tu o experienta cu el, dar nu pune suflet, incearca sa il consideri inainte de toate un prieten!
Ce naiba, sunt doar 7-8 ani intre voi. Nu parintii tai au o relatie cu el, nici noi, ci tu, asa ca indiferent ce zice unul sau altul, tu fa ce simti, ce crezi ca e bine pentru tine si ce te multumeste. In plus, daca lucrurile nu merg intre voi, nu te obliga nimeni sa ramai in relatia asta. Asa ca...
Din punctul meu de vedere nu e ok si nu din cauza varstei, varsta sa zicem ca ar fi in regula.
Nu este ok faptul ca ala este mai mare decat tine si te ia prea repede. Tu ai inca o gandire de copil, ceea ce este super tinand cont ca ai destul timp sa cresti.
Respectivul are o varsta si o sa vrea multe lucruri de la tine. Daca arati bine s-ar putea doar sa vrea sa fie el primul tau partener sau sa te foloseasca si apoi sa te lase balta asa ca ai grija.
Numai tu stii ce fel de persoana este. Daca a avut multe prietene inainte atunci lasa-l! Vorbeste cu prietenele tale despre el, eventual pune-l sa-ti intalneasca parintii.
Sunt foarte multi baieti ok dar si multi netrebnici.
Eu sunt un baiat si iti spun sa ai grija caci exista foarte multi indivizi care se dau pe langa tine si dupa ce faceti sex cateva luni te lasa balta si pleaca la alta prospatura.
Asta nu inseamna ca el este asa. Fii atenta si o sa vezi cum este de fapt.
Vorbesti cu el de o saptamana si deja iti pui problema de relatie? Chill. Cunoaste-l mai bine, nu te arunca in cap.
Ma bucur ca te gandesti la parintii tai.
E anormal, tu esti copil, el e adult. In plus, orice "barbat" are ca "iubita" un copil, e un ratat, fara prezent si viitor. Cele de varsta lui nici nu se uita la el, asa ca se multumeste cu o fetita naivă (tu).
Dupa ce faceti sex, o sa vezi cum, dintr-o data, nu mai e asa grijuliu. Si ce vei face? Plangi in pernă, aoleu mami, aoleu tati.
Problema ta, dar eu sunt convins ca am dreptate. Sub nicio forma nu e vorba de iubire, e ridicol. Nu crede nici macar o secunda ca esti marea lui iubire. Esti doar usor de fraierit. Asta e adevarul, chiar daca e neplacut. Tu poti sa asculti ce-ti spun, sau poti sa ma ignori, sa te superi, eu tot asa dorm noaptea. Nu uita ca o greseala de genul asta te va urmari toata viata. Ce sa zic, Domnul fie cu tine.
Între părinții tai ce diferența de vârsta este?
Iar răspunsul meu îl vei da tu singura.
Diferenta de varsta nu este mare, doar 7 ani,problema este ca tu esti inca eleva si el probabil a terminat scoala, Nu ai zis nimic de planurile tale, in caz ca vrei sa mergi la facultate, trebuie sa te astepte pana o absolvi, nu este indicat sa te casatoresti pana atunci.Deci varsta nu este o problema in cazul asta, trebuie sa te gandesti la partea profesionala.Parintii tai nu vor zice nimic daca este un baiat serios si stie sa se poarte cu ei.
Nu face pasul.
Nu e vorba de varsta, desi se apropie de o oarecare limita desi lunea gandeste ca varsta nu conteaza, dar nu conteaza dupa ce ambii insivizi au trecut de o anumita varsta.
Tu esti inca copila, iar el a cam intrat in ciata adulta. Si nu o spun cu rautate, dar ce sa faca cu tine? O sa va iubiti dar o sa va chinuiti unul pe altul, mai exact tu ai sa-l chinui pe el pentru ca o sa trebuiasca sa aiba o grija mai "speciala" de tine. Pe langa asta tu ai sa incepi sa iti lasi studiile pentru ca ai ss fii indragostita, exista sansa sa te certi cu parintii din cauza lui, probabil sa va luati o chirie, ceva. Atunci ai sa-ti dai seama ca nu esti pregatita, din "greseala" mai apare si un copil si ti-ai ruinat viata.
Oricat de frumos ar parea, pentru ca este cu adevarat, trebuie sa te gandesti si la consecinte in caz ca ceva nu merge.