Poti si sa nu te prezinti, doar sa depui /trimiti postal o intampinare semnata de mana ta (in 2+1 exemplare), in care iti exprimi acordul cu toate cererile cuprinse in actiune, specificand ca esti de acord cu cele solicitate si cu pronuntare in lipsa ta.
La nevoie, daca judecatorul va considera necesar, atunci iti va trimite citatie sa te prezinti si personal.
Nu se intampla nimic. Eu am divortat in 1994 si i-am spus judecatorului sa nu se chinuie sa mai ma cheme ca nu vin. Si nu m-am mai dus. Doar ca divortul s-a incheiat cu "din vina partului", adica a mea si gata.
O tampenie sa bagi divort in fata magistratului, de parca ala e popa care te.a casatorit. Afaceri ca sa scoata bani idiotenia secolului 21, era usor sa semnezi un act la o cafenea cu fosta nevasta si sa il trimiti prin e-mail la un notar treaba rezolvata.
Daca ai avocat nu trebuie sa te prezinti tu neaparat, decat daca se cere expres lucrul acesta, se prezinta avocatul in locul tau si gata mai ales ca un proces civil.
Nu e nimic daca nu te prezinti, e destul doar avocatul, totul deja e hotarat, asa ca nici o problema!