Atunci e bine să ai o discuție cu mama ta (atunci când consideri tu că momentul e prielnic) și să-i explici toate astea.
Să-i spui că nu e normal și nu te poate ține "prizonieră" la vârsta asta. Să-i spui că dacă nu înțelege lucrul ăsta, la un moment dat vei pleca de acasă.
E foarte posibil ca o reacție de genul ăsta din partea ta, să-i dea de gândit și să-i deschidă ochii și mintea.
La nicio vârstă nu ar fi fost normal ca ea să aibă aceste ieșuri. Poate are un început de demență. Nu este ok deloc. Încearcă sa o duci undeva pentru a vedea de unde are ieșirile astea.
Nu e deloc normal.
Dar la 26 de ani, de ce mai ești cu mănica și n-ai viața ta?
La vârsta asta ar trebui să ieși la cumpărături cu soțul.
Care îl cară în cărucior pe ăla mic.
Nu să te bruscheze mămica pe stradă că n-ai fost cuminte. Asta e pentru cu vreo 10 ani în urmă. Adică pe la 15-16 ani (poate chiar mai puțin).
Pentru ca îmi controlează viata tot timpul, n am libertate deloc.
Dragă Mihaela, orice copil când împlinește o vârstă (și nu mai e copil), pleacă de la părinți și își face viața lui.
Nu te mai crește mămica la 26 de ani.
Nu-ți poți "strica" viața la modul ăsta.
Sunt niște chestii atât de evidente că nici nu știu cum să ți le explic...
De ce nu te-ai dus la ora 14 cu ea?
Oricum,asta nu ii scuza comportamentul în public ostil,maica-ta are probleme de comportament, posibil sa aibă probleme psihice, în felul acesta se face de ras singura, dar te face și pe tine. Ar fi ok sa discuți cu ea sa nu aibă astfel de ieșiri impulsive în public, rade lumea de voi, va faceți de ras. Dacă a-ți stabilit o ora la care sa mergeți la cumpărături, ar fi ok și tu măcar sa respecți acest lucru, în asa fel în viitor sa nu se mai repete aceleași scenarii cringe pe strada.
Era doar un exemplu de normalitate.
Nu-i spun eu ce să facă.
I-am spus doar că nu e normală situația în care e.
Hai să nu începem iar să ne contrazicem.
Îți știu ideile.
Dar nu excepțiile dau normalitatea. Ci cum consideră peste 80% din populație.
Dacă ea simțea că totul e normal și ok, n-ar fi scris asta aici.
Eu chiar nu am cu cine sa vorbesc, iar aici este singurul loc unde primesc sfaturi.
Eu la 19 am plecat de acasă, nici la 26 nu-i târziu, dacă pleci scapi de griji.
Dar tu îți dorești o viață normală?
Vrei să te căsătorești și să ai copii la un moment dat? Sau nu vrei asta, așa cum spunea un user mai sus?
E destul de important să știi cum vrei să fie viața ta în continuare...
Nu e normal, dar pentru ele probabil este. De asta tot îmi spun să nu le mai scot pe mama și bunica la plimbare. Mai bine tata, de regulă tații, unchii, bunicii nu prea te fac de râs
Îți iei un job, strangi niste bani, (chiar și pe ascuns dacă altfel nu poți) te muți in chirie, indiferent ce crede mama. O să-i treacă. Și dacă nu, problema e clar la ea. E mersul firesc al lucrurilor, când începi să gândești cu creierul tau, pentru tine, apar diferențele de opinie care duc la certuri. Ea până la ce vârstă a stat la părinți? Dar trebuie sa vrei și tu să scapi de statutul de victimă. Uneori inerția e mare și e mai ușor să te complaci in frustrare.
La o anumită vârstă e absolut necesar sa nu mai LOCUIEȘTI cu părinții. N-a zis nimeni sa arzi toate podurile către ei, să nu lași loc de buna ziua.
Ce zici de un psihoterapeut? Trebuie sa discuți aceste lucruri cu cineva.
There you go.
Fruntea sus, adună-ți curajul și fă-ți ordine în viață.
Senzația pe care o ai când ești tu pe regulile tale, pe picioarele tale și te descurci, este inegalabila.
Au trecut 11 ani de când am plecat de la ai mei și e cea mai buna decizie pe care am luat-o în viața mea.
Eu nu cred că e nimic absolut necesar pe lumea asta. Mai ales legat de niște chestii pe care le impune societatea ca fiind normale.
De ce nu ar "trebui" dacă e ceea ce își dorește?
E un raspuns și o părere la un caz concret.
Nu am făcut "filosofia" relațiilor la modul general.
Tu de ce ai reacțiile astea de parcă ești gardianul exprimărilor non-conforme cu modul tău de abordare.
N-a spus nimeni că ideile tale nu sunt corecte.
Dar de ce te-ai aștepta să le accepte chiar toată lumea?
"era departe de masa" - nu era departe doar de masa; era şi de scaune, şi de casa in general.
Apropo, oare Klaus la ce varsta o fi plecat de acasa, stii cumva? Dar Ciolos?
"Stai, la o anumită vârstă trebuie sa rupi legăturile cu familia? Nu mai trebuie să îți scoți părinții, bunicii, pisicii etc la plimbări, excursii whatever?"
Man, cum să rupi legăturile cu familia?
Doar e familia ta, până la final.
Și ești obligat să-ți respecți familia.
DAR.
Și membrii familiei sunt obligați să te respecte.
Nici un membru al familiei nu trebuie să te considere un fel de sclav personal al lui.