La 12 ani, stai prin casa, eventual iesi sa privesti artificiile. Eu asta faceam la 12 ani. Gandeste-te ca altii sunt suferinzi sau nu au ce pune pe masa! Altii stau in frig, altii nu au ce manca, sunt bolnavi, samd. Te pup, an nou fericit tie si familie tale! Gaseste ceva de facut. Urmareste programul de la televizor, bucura-te de parinti. Fii un copil intelept!
Vorbesti cu prietenii pe net,asculti muzica,te uiti la un film/serial sau clipuri pe internet, desenezi(crede-ma, iti poarta gandul de la orice), te aranjezi, stai pe net.Bafta!
Revelionul este doar o noapte. Asta nu este un motiv real sa plangi. Vor fi o multime de Revelioane care nu vor iesi asa cum ai planuit. Nu este sfarsitul lumii.
Esti inca mica insa cu timpul vei realiza ca Revelionul este doar o noapte ca oricare alta. Uneori nu vei merge la petrecerile la care vei dori si uneori petrecerile nu vor iesi asa cum vei dori, iar alteori vei ajunge sa petreci cu persoane cu care nu vei dori sa petreci. Important este sa apreciezi ceea ce ai. Vor mai fi si alte ocazii. Probabil ca in urmatoarele zile veti avea in vizita alte persoane si va fi frumos. Nu am ce idei sa iti dau pentru ca am venit un pic cam tarziu cu raspunsul, insa pe viitor incearca sa te bucuri de faptul ca esti sanatoasa, ai doi parinti langa tine si din orice, oricat de putin ar fi, poti face ceva frumos.
Eu pana acum petreceam de fiecare data cu prietenii si prietenul. Anul asta l-am facut singura cuc pentru ca prietenul meu lucreaza, prietenii mei lucreaza si sunt plecata din tara. Asa ca am fost complet singura, mi-am luat niste sampanie, mi-am comandat pizza si am jucat jocuri video toata noaptea. Nu am inceput sa imi plang de mila. De fapt, chiar a fost amuzant. Mai ales momentul in care prietenii mei in plina petrecere au decis sa ma sune pe Skype si nu am inteles nimic din ce spuneau. Ei erau toti simandicosi si eu eram in pijamale. Oricum, a fost misto. As fi putut sa stau si sa imi plang de mila, pentru ca teoretic ce am facut eu este extrem de trist. Dar nu am facut-o. Probabil ca si peste ani imi voi aminti de Revelionul asta, tocmai pentru ca a fost atat de trist si amuzant in acelasi timp.
Esti prea rasfatata si pretentioasa, incearca sa ai mai multa pretuire pentru parinti si normalitate. Revelionul e o zi ca oricare alta, faptul ca stai cu ai tai la masa si discutati si va simtiti bine in afmilie este un mod dragut de sarbatorire.
Stii care a fost cel mai urat revelion al meu? Aveam 7 ani si tata s-a imbolnavit grav. Era in Reanimare si mama si bunica au stat in acea noapte cu el la spital. Eu am ramas cu bunicul meu acasa, care era foarte bolnav si pe care trebuia sa il ajut sa mearga la baie, fiindca nu putea singur. Dupa cateva zile tata a murit.
Fetita de 10 ani a unei colege de serviciu a aflat, in urma cu cativa ani, pe 10 ianuarie ca are cancer. Si-a petrecut revelionul la spital, facand chimioterapie, avand in manuta o perfuzie care a inceput pe 31 decembrie la ora 14 si s-a terminat in noaptea de revelion la ora 02. A avut greturi si a varsat de vreo 10 ori in acest interval. Totusi a zis ca a fost un revelion dragut fiindca la 12 noaptea medicul de garda a venit la ea cu o prajiturica si o jucarie din kinder. A murit si ea intre timp, cancerul a fost mai puternic decat toata lupta ei. Din pacate, nu a mai petrecut nici un revelion cu parintii ei acasa.
Intr-un alt an, am gait pe strada, in noaptea de revelion, la 3 dimineata un copilas de 5 ani in papuci de casa si pantaloni de pijama. Era degerat si la spital i-au amputat doua degete la de picior. Il daduse tatal lui, beat, afara din casa, a sa se poata distra in liniste cu invitatii.
Nu iti spun toate astea ca sa te sperii, ci ca sa-ti arat ca esti foarte foarte norocoasa ca ai o familie care te iubeste, care este alaturi de tine, ca aveti sanatate, ca aveti o casa, o masa, mancare si tot ce ai nevoie. Ca tu plangi de nu mai poti in aceasta situatie, desi multi nu au nici a mia de parte din ce ai tu si considera situatia ta ca fiind fericire pura. daca nu apreciezi ce ai, vei pierde cumva, fiindca nemultumitului i se ia darul si e pacat. Sa plangi de nu mai poti cand se va intampla ceva cu adevarat rau, nu cand o sa ai o fita.
Ei, cum a fost? Au fost bune sarmalele? Hai, nu cred c-a fost asa de rau, ai facut tu ceva ca sa iesi din tiparul plictiselii. Asa-i?
Citind toate comentariile voastre mi-am dat seama ca am o familie chiar norocoasă. P.S: Revelionul nu a fost asa de urat pe cat credeam, am stat jumatate de ora la balcon si am privit împreună cu parintii mei artificiile, iar dupa ne-am asezat la masa, am mancat si ne-am uitat la tv. A fost frumos...