| Stefania a întrebat:

Vreau sa morsad! Nu ma mai inteleg cu mama, iar acum 5 minute m-am certat cu tata, adica l-am intrebat ce are cu mine? Si el a inceput sa ma injure, sa ma faca in toate felurile si mi-a zis ca mama il intereseaza cel mai mult si ca eu sunt pe locul doi si ca eu nu sunt buna de nimic si ca sunt nu mai stiu eu ce. si ca nu-l intereseaza de mine.Si ori ce fac mama urla la mine ma face nebuna "handicapata", stiu ce insemna, in plus eu nici nu sunt, ma comport ca ori ce copil.Nu stiu ce au cu minecrying...am note bune (nu de parca m-as lauda), dar totusi nici asa nu e bine. Oare ce au cu mine? Ce parere aveti? Am 12 ani :-

Răspuns Câştigător
| Georgel26 a răspuns:

Buna Andreea! Imi pare rau ca te aflii in situatia asta mai ales la o varsta la care ar trebui sa inceapa o comunicare directa cu parintii din toate punctele de vedere.Intai si intai analizeaza toate momentele de dinaintea incidentului.Se poate sa iti fi scapat ceva sau se poate ca mamaei tale sa-i fi picat rau ceva ce ai facut tu si nu ai realizat. E foarte delicata problema asta si ar trebui sa discuti cu cineva, un prieten apropiat care e acolo langa tine, sa te ajute.Incearca si sa comunici cu ai tai sa vezi care e sursa problemei, insa fii cat se poate de calma pentru ca vei adrava situatia daca vei ajunge sa te cobori la comportamentul lor imatur(nu pot spune altfel.scuze dar nu mi se pare corect sa te injure in haul asta). Sau o alta chestie ar putea fi ca nu se inteleg intre ei si dau amandoi vina pe tine, chiar daca tatal tau zice ce zice.De multe ori se intampla ca un copil sa fie oaia neagra.Aahh.si sa nu te mai aud cu expresia. M-a ingrozit momentul in care statea linistit si citeam pe monitor si am vazut cum ai inceput intrebarea:"Buna! Vreau sa mor!". Daca ajungi sa gandesti asa, nu vei face nimic si nu cred ca poti realiza ce ar implica un asemenea gest(probabil ca nici eu nu realizez). Deci renunta in a mai folosi expresia asta, pentru ca e total absurda.altceva chioar nu-mi vine in mine decat atat.nu merita asa ceva, sa-ti distrugi viata pentru un motiv ca asta. Vor veni altele si mai grele iar daca acum nu incepi sa devii puternica sa sa treci peste, atunci iti va fi mult mai greu.Chiar sper ca ai inteles ce am vrut sa spun si sper ca te-am ajutat.Ai grija de tine si nu lasa probleme de genul acestora sa-ti conduca viata. Exista probleme mult mai grele decat acestea de care nici nu ai habar si nici nu as dori niciodata nimanui sa aibawinking

16 răspunsuri:
| Smile94 a răspuns:

Te rog fi tare si nu recurge la gesturi extreme; cand esti singura vorbeste cu unul din parinti si spune ce simti.Acum inveselestete, daca poti si gandeste-te ca ai toata viata inainte

| Sოﺁℓε a răspuns:

@markelyno dar tu pentru ce ai fost facut? cred ca tu ai fost copilu facut pentru alocatie nu ea! nu te lua de cineva fara sa o cunosti doar ca sa te dai tu mare destept cum nu esti. degeaba iti ceri scuze daca ai scris o prostie. in lumea virtuala esti mare dar in lumea reala nu valorezi nici cat o gaina. esti o rusine si pentru ele!
acum sa revenim andreea nu pune orice maruntis la suflet.nu se merita! esti adolescenta, este perioada a vieti unde ai cele mai multe probleme, toate problemele se invart in jurul tau scapi de una si dai de alta.
ignora si incearca sa vorbesti frumos, ei doar binele iti vor desi noi copii, ai credem prosti si ei vor sa ne proteje, sa ne ajute sa ne dezvoltam mentalitatea sa intelegem ca viata nu este roz, si nu va fi niciodata.

| Anonim_8545 a răspuns:

Poate se cearta din cauza neajunsurilor si sunt nervosi si isi descarca nervii pe tine. Fale pe plac lor, sau incearca sa faceti ceva impreuna, maine cand ar trebui sa fiti toti acasa, descarca un film bun, sau jucati-va carti, remi, sah, etc. Explica-le dar cu frumosu ce simti tu, ce nu iti place.

P. S. Sa nu mai spui niciodata ca vrei sa mori, gandeste-te ca altii ar da orice ca sa traiasca!

| Letmehelpyou a răspuns:

Hey, stai linistita. Fiecare avem certurile noastre cu parintii. Stii, e varsta aia specifica cand ti se pare ca de fapt ei sunt "dusmanii" dar de fapt iti vor doar binele. Probabil ca sunt si ei stresati cu extrem de multe probleme pe cap si din pacate rabufnesc pe tine. Nu toti parintii din lume stiu exact cum sa reactioneze, mai este nevoie si de un pic de talent. Totusi trebuie sa te gandesti ca au incercat cat de cat sa iti ofere conditii, ca mai calca stramb, asta e ceva ce nu ar trebui condamnat. Suntem oameni iar viata in Romania e grea. Stii cum e vorba, "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul." Ai putea incerca sa vorbesti cu ei calm si sa le spui ca tu nu vrei de fapt sa te certi cu ei, ca iti pare rau daca i-ai suparat cu ceva si ca ii intelegi ca sunt cu multe probleme pe cap dar ai vrea sa incerce sa nu se mai descarce neintentionat pe tine, pentru ca nu tu esti vinovata, ci simplul fapt ca traiesti in Romania e cauza problemelor.

Sper ca te-am putut ajuta Andreea. happy

Răspuns utilizator avertizat
| NebunieLaSecunda a răspuns:

Asculta la mine...am 19 ani si crede-ma ca is mult mai experimentat in viata.Prin lucruri din astea trece orice om, sfatul meu cel mai bun si singurul este sa fii nepasatoare.Pentru o persoana de 12 ani nu e usor sa auda asta, nici pentru o persoana mai in varsta dar incearca sa vorbesti cu ei. spune-le ca te doare ce auzi, ca esti mica.Incearca sa vorbesti cu altcineva, o matusa, un unchi ceva.Ai sa vezi ca totul o sa se rezolve.Nu pune totul la inima! viata e tracatoare... Iubeste ce vezi, iubeste ce crezi, iubeste si lupta ca viata e scurta! Nu are rost sa fii suparata, inainte sa faci ceva gandeste-te ca cineva acolo sus te iubeste.Ai grija de tine.

| box a răspuns:

Si eu am fost facut sa te ti'o ard pe matahappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Io am o gramada de dusmani. VREAU sa traiesc.sa le fac in ciuda.sa ma laud in fata lor. sa-i fac sa moara.cand leo fi mai greu eu sa le sar in ajutor, ei sa accepte de nevoie dar sa moara de obida.hahahahaha.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hy...Sa sti ca si eu ma cert foarte des cu mama dar sa sty ca tata imi tine parte.Si mamei ii trece foarte rapid.Doar ca pe mine ma enerveaza ca mama vrea sa fiu un copil exemplar si sa stii ca incearca sa comuniki cu amandoi.cnd esti singura cu mama ta sau cu tatal tau daca asa te intelegi bine cu ei e ok atunci vorbeste cu ei si incearca sa afli comportamentul lor.Sa sti in ciuda fatului ca va certati ei te iubesc. Dar nu stiu tatal tau e prea iesit din comun sa te injjure in halul asat.Pe mine niciodata nu ma injurta in halul asta. Si in plus cand e week-end-urile ni le petrem toti 3 si incerca sa iesiti la o mik plimbare si na...Si ai nevoie de niste prieteni adevarati.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Manca niste azotwinking

| Alexandra09637 a răspuns:

Daca doresti , ma poti contacta pe adresa de e-mail psiho.brancusi@yahoo.com, pentru a stabili detaliile unei eventuale discutii. Alexandra Patrascu , psiholog clinician, policlinica Brancusi

| MiculFumuletzZzBăă a răspuns:

Parerea mea este ca ori parinti se vad rar si acorda atentie mai multa unul celuilalt, ori... Poate parinti tai vor sa fie severi, ca sa ii iubesti mai mult...Eu nu stiu ce sa spun, pentru ca parinti mei se inteleg ff bine si si cu mine la fel happy sper sa sa rezolve. Te rog fundita.

| Alexutza_5599 a răspuns:

Nu stiu de la ce va certati voi...si poate nu ar trebui sapui tu toate astea la suflet. tu ai lumea ta. ei pe a lor...gandestete ca ei vor doar sa te protejeze si poate asa intelegi mai bine daca ridica totnul gandeste-te ca sunt parintii tai si ca ai tot ce vrei datorita lor inceraca sa fi sincera cu ei si ti-am mai zis cand sunt nervosi si spun cuvinte din astea nu punela suflet.happy bafta

| Mirelusha a răspuns:

Sti in familie exista multe certuri la vederea unui copil, si un parinte nu prea vede ca si copilu acela aude.
In famiili toti avem probleme nu exista copil sa fie fericit tot timpul.Viata e frumoasa indiferent de urmarii, tu totusi trebuie sa fii cat se poate de calma in privinta vorbelor si a jignirilor fata de tine, pentru ca cuvantu "Handicapata" e foarte des la un copil, asta e toata treaba.
Si e normal sa nu fii `Handicapata" Doamne Fereste. E bine ca ai tot ce`ti dorestii, si ca ai note bune.
Si faza cu moartea stai cu pe picioarele tale, nu te gandi la prostii de astea.
Am m`ai vazut multi copii asa ca tine, nu esti prima si nici ultima.
Deci fii fericita ca ai tot ce vrei, si prietenii sunt trecatorii nu-ti fa mari sperante ca te vor sprijini la greu.
Ai 12 anii, inca esti copila. Ca mine de exemplu!
Cand iti vine sa plangi s`au sa faci o prostie si pe care sa o regretii, descarcate pe ceva si`ti va fi m`ai bine.Si eu spun sa incepii cu lovitu in papusii.
Asa faceam eu cand eram suparata. Dar niciodata nu ma descarcam pe mine!
Pentru ca am toata viata inainte!
Ai grija de tine. Good Luck :*