| IooMar a întrebat:

vreau sa va zic ca numele meu de familie se poate porecli si cativa copii de la mine din clasa, 7-8, ma poreclesc.Nu imi place deloc. Daca le zic ca o chem pe mama la scoala sau sa ii spun dirigintei, nu are nici-un efect si oricum mi se pare imatur.Va rog sa ma intelegeti si sa imi spuneti cum sa ii fac sa nu ma mai porecleasca!

21 răspunsuri:
| XDarkAngel a răspuns:

Buna! eu zic ca cu amenintarile nu obtii nimic! chiar daca poate unii te vor numi paracioasa, eu zic sa faci ceea ce proupui! spune-i intai dirigintei, si daca nici dupa asta nu se potolesc, cheamo pe mama ta la scoala.
sper ca te-am ajutat, bafta happy.

| PinkPanther a răspuns:

Le arati ca nu iti pasa, cand or sa vada ca nu mai are efect inceteaza, isi pierd interesul.

| Bya132 a răspuns:

Toate-s trecătoare. Şi eu mă poreclam cu colegii, dar ne era drag.
Pur şi simplu: Spune-i dirigintei dacă nu încetează. dar totuşi este o joacă.
Pa, pa

| Minalore a răspuns:

Poreclestei si tuh pe ei si le spui si tuh mereu doar pe porecla

| alexuts28 a răspuns:

Ai doua solutii:
1. Ignora-i si fa-te ca nu iti pasa, se vor obosi sa rada de tine cand vor vedea ca nu le dai atentie.
2. Poti sa fii ca ei, si sa le arati cat de neplacut este. Orice nume de familie poate fi poreclit intr-un fel sau altul. big grin

| Wehrmacht a răspuns:

Dale 2 capace si se potolesc.

| Gεσяgιαηαα a răspuns:

Ce nume de fam ai?
Tu pur si simplu nu ii bagi in seama. Asa fac eu. Sa ghicesc sunt mai mult baietii.
Ei sunt mai rai si invidiosi. Dar pur si simplu nu le da importanta. Si nu o sa iti mai zica asa daca vede ca pe tine nu te deranjeaza. Stai in banca ta si nu ii mai baga in seama. Bafta!

| xAbb a răspuns:

Nu le da importanta, fa`te ca nu`ti pasa :-s. Daca vor sa te tachineze se vor opri daca vor vedea ca nu le dai importanta.
Bafta big hug

| iowy a răspuns:

Continua sa fi indiferenta sau arata-le ca sunt jalnici!
Lumea e plina de asa numitii " mistocari ", tu incearca sa nu le faci jocul si sa te certi cu ei!
Numai bine!

| miradoniz a răspuns:

winking asta e chiar dificil-cu cât mai mult cu cât eu nu am reușit încă niciodată sa conving pe alții sa facă ce vroiam eu sa facă(nici ei pe mine cu adevărat,dar asta e alta chestiehee hee!
Eu aș avea o idee,dar este extrem de greu,mai ales pentru o tânără.Îți spun oricum,poate ți-o fi de folos ceva mai târziuhee hee e vorba de un exercițiu al minții,care constă în a îți imagina cum ar fi dacă toată lumea te-ar ignora. Dacă îl faci sincer,ar trebui să ajungi să fii recunoscătoare pentru fiecare vorbă care îți este adresată,fie ea și o jignire,și, ca un plus, o să apreciezi la justa valoare prieteniahee hee dar riști sa devii puțin prea matură înainte de a îți veni timpul. Poate este mai simplu să continui supărându-te-probabil că există pe acolo și ceva prieteni care "țin" cu tine; profită de ei-și curaj!

| Cezar a răspuns:

Găseştei o proreclă urâtă care se leagă de el, de numele lui şi dacă îl strigi şi tu aşa şi nu îî place, nici el/ea nu o să te mai strige în astfel!

| Andreeeeee a răspuns:

Ari, fii mai indiferenta cu ei.nu-i baga in seama si ai sa vezi ca nu te vor mai porecli.

| camryn a răspuns:

Metoda 1:
Poti sa "ii intrebi": "De ce spui asta? Esti invidios ca nu esti ca mine" sau "ca nu esti mai bun(a) ca mine (la mate, sport, biologie, etc., sau poti sa te iei de o calitate fizica daca e vreo fata: ti-ai da viata sa ai ochii mei, sa ai stilul meu, sa te imbraci ca mine, etc.), si de asta te iei de numele meu de familie? pentru ca acum hai sa fim seriosi, asta e ca si cum mi-ai gasi un nod in papura pentru ca se vede de la o posta ca n-ai avea alt motiv de care sa te iei de mine decat "INVIDIA"!hee hee Te roade asa de tare, incat nu poti sa dormi, si de-aia te exteriorizezi asa la scoala? Mai bine ti-ai vedea de lungul nasului, nu vezi ca esti praf( si te iei de vreun defect de-al lui/ei sau ca a luat ieri un 4 la mate, etc.)." Plus ca daca ai un nume dintr-asta gen "Casu" sau "Rugina" poti sa le mai pui o "intrebare": "Tu macar stii cum se face branza? Nu, si-atunci, eu nu-nteleg de ce te trezesti sa vorbesti cand nu te-a intrebat nimeni nimic..." sau "Vezi sa nu-ti rugineasca mintea de-atata gandit. Scuze, am uitat... tu nu gandesti."
Metoda 2, aplicata singura sau impreuna cu metda 1:
Poti sa le "modifici" numele, adica oricat de serioase sunt, e aproape imposibil sa nu derive ceva din numele ala, macar din primele 3-4 litere ale numelui.
"Succesul" ca sa te lase in pace nu tine in a le spune asta numai o data, ci de fiecare data cand te poreclesc, ca sa li se intipareasca bine pe creier faza cu invidia si cu numele lor modificat (vor renunta pentru ca la un moment dat le va fi frica sa nu rada ceilalti de ei, in loc sa rada ei de tine).
Metoda 3: Poti sa fii indiferenta, dar asta daca poti sa induri (asta daca esti calma si indiferenta de felul tau). Pe unii lucrurile astea ii descurajeaza si renunta, iar pe altii ii indarjeste si fac si mai tare misto. Tu iti cunosti mai bine colegii, si stii de ce sunt in stare (adica de cand dureaza sarada asta cu poreclitul si cat ar mai putea dura), asa ca faci cum crezi tu ca e mai bine.
PS": pentru 1 si 2 fii foarte hotarata cand le spui asta, indiferenta si de ce nu, sarcastica chiar; dar fara injurii, ca sa nu se ajunga la bataie.
Mult succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

SI numele meu e foarte foarte chiar extrem ce ciudat [Titu State Iustina Elena] si ce daca?laughing Baietii imi spuneau State de Romania. Putin imi pasa.Doar e un personaj bun:devil)) Cat despre tine poti sa le spui "Si.va e ciuda ca voi nu gasiti nicio rima pentru numele vostru?!" sau sa ii ignori efectiv.:d Sper sa meargasmug Sper ca ti-am fost de ajutor.puppy dog eyes

| AndreyG a răspuns:

@Ariii iti propun sa fii mai indiferenta de felul tau.Nu mai pune la suflet tot ce zic cei din jurul tau.asta este,traim intr-o lume cruda, cu oameni ce abia asteapta sa-ti vada slabiciunile si sa ti le expuna. Daca au vazut ca esti mai sensibila la tachinari, vor continua.Crede-ma ca stiu ce zic.Maine trec in clasa a 9-a(in sfarsit la liceuhappy ) si stiu cum e.Sunt multi imaturi ce fac orice pentru a parea ei smecheri si fac glume de "tarani" pentru a se simti ei mai bine.Eu cred ca sunt cel mai indiferent baiat care a fost in clasa aceea.Cand imi spuneau ceva rautacios, reactionam calm fara sa-mi pese.de ce sa ma pun la mintea lor cand pot sa-mi vad de ale mele? In felul acesta ei se simt prost si nu eu pentru ca isi dau seama ca vorbele sunt doar vorbe si sa-ti spun ceva. puternic este cel ce indura, nu cel ce face! Deci inca odata iti spun sa ii lasi cu ale lor si sa-i ignori.Viata merge inainte, ajungi la liceu si e un nou inceput.Bafta
PS:Nu le mai zice ca o chemi pe mama ta sau pe diriginta.Toate astea inrautatesc situatia(am avut o colega care facea asa si toti au inceput sa o batjocoreasca).
Tine minte sfaturile unui baiat care a trecut si el prin ce treci tu de curand, vazand rautate la tot pasul.
PS 2: Apropo. Ureaza-mi si mie bafta la liceubig grin Maine deschiderea, poimaine deja ne punem pe fapte.

| śŇŇŇiKeŘś a răspuns:

Fii serioasa.Tu chiar ii bagi in seama? Daca le dai atentie te vor porecli in continuare.

| NyanCat a răspuns:

Nu trebuie sa-i bagi in seama, si mie mise intampla asa cu prenumele (numele meu e victorita rolling on the floor) ) si toti ma poreclesc lingurita,magarita,postasita, pizza, chelnerita x(si chiar zic "victorita pictorita chelnerita ne aduce o pizza" x((

| Senorita2000 a răspuns:

Dar nu-i baga in seama.Nu te cobori la nivelul lor.Sau daca vrei poti sa-i poreclesti si tu pe ei pana se calmeaza. Spunele ca daca nu te mai poreclesc ei nu o sa ii mai poreclesti nici tu.

| RoxyAngel a răspuns:

Da stiu si eu cum e doar ca la mine este primul prenume (din cauza asta nici nu-l folosesc), dar daca cineva face glume ii raspund cu acelasi tratament. Nu trebuie sa te lasi intimidata sau sa spui ceva de genul "te spun dirigai" pur si simplu acctioneaza tu singura.

| FauK3 a răspuns:

Gaseste-le si tu o porecla si mai urata sau mai naspa sau, spune-le sa se uite la ei cat de nesimtiti si prosti pot fi...cand pe mine ma porecleau incepeam sa le amintesc de cate si cate ori nu i-am ajutat si ei incep sa ma porecleasca...la mine functioneaza happy
Sper sa te ajute si pe tine si daca nu te ajuta, sper sa mai primesti raspunsuri deoarece mie nu imi mai vine nimic in mintewhistling
Succeswinking

| teo18 a răspuns:

Cred ca daca tu ai rade de numele lor, nu le-ar pica bine! Spune-le ca te simti jignita, si ca ii rogi sa nu-ti mai spuna asa, pentru ca le vei spune si tu porecle, stiu si eu cum e sa te simti ofensat din cauza numelui de familie! Pana la urma care este numele tau de familie?