anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna,vreau si eu un sfat sau o parerehappy
Sunt cu un baiat de 6 ani si chiar am avut o relatie frumoasa pana a plecat in strainatate.De atunci a devenit foarte gelos,desi nu i-am dat motive.a inceput sa imi controleze telefonul,sa imi ceara sa ii trimit poze ca sa se convinga ca sunt acolo unde sunt,sa lase apelurile si sa asculte sa vada cine e in jurul meu, mizerii de genul asta.Eu sunt in general o fata vesela,comunicativa,dar de la un timp,cand sunt cu el parca nu ma simt in largul meu.A inceput sa faca urat cand ii spuneam ca merg la magazin, daca ii spuneam ca ies la un suc cu fetele iesa ditamai scandalul.Acum 2 saptamani am mers la o fata sa o machiez pentru ca avea in ziua aceea botezul ficei sale si lui nu i-am spus ca merg la ea acasa, i-am spus ca vine ea la mine tocmai sa evit un nou scandal.recunosc ca am gresit ca l-am mintit.el a aflat ca am fost la ea si l-am mintit si ne-am certat foarte tare si mi-a dat si o palma.Am facut plangere la politie si eram hotarata sa ma despart de el.Din ziua aia mi-a tot dat mesaje sa il iert,zicea ca nu poate trai fara mine,ca imi promite ca se schimba si nu mai e gelos, chiar l-am crezut si in cele din urma ne-am impacat.Nu a trecut mult timp de atunci si am observat ca incepe iar sa ceara poze si sa asculte telefoanele si sa imi controleze telul, i-am spus ca nu e ok dar nu asculta.Simt ca nu mai tin cum tineam inainte la el si as vrea sa ma despart, dar nu cred ca voi putea.mereu cand sunt cu el ma convinge oarecum fortat sa imi schimb decizia.ma gandesc si ca nu i-as strica sarbatorile, pentru ca ar suferi daca m-as desparti de el acum.Problema este ca nu simt ca mai vreau sa fiu cu el,desi il iubesc, nu simt ca mai pot sta langa el.
Ce sa fac?

Răspuns Câştigător
| SkyPilot a răspuns:

Nu poti sa stai langa un astfel de om. Viata ta va fi, dupa cum ai observat deja, chin.
Nu este acceptabil sa te loveasca. Numai asta ar fi fost destul pentru o despartire.
Ideea ta este cea mai buna. Stai cu el de sarbatori, apoi ii spui clar ca nu mai merge asa pentru ca si-a reluat vechile obiceiuri.
Vei suferi la fel de mult dupa o despartire si acum si peste 1 sau 2 ani, dar tot acolo vei ajunge. Se spune ca "sfarsitul groaznic este preferabil groazei fara sfarsit". Mai bine rezolvi situatia asta in Ianuarie - dar dupa asta nu il mai vezi, nu mai vorbesti cu el nici direct nici pe net, nu te mai gandesti la el, faci sa dispara tot ce ai de la el.
Sincer, nu cred ca se va schimba daca nu a invatat nimic din episodul cu palma.

| Tinna666 a răspuns (pentru SkyPilot):

Multumesc din suflet pentru raspunskiss
Cred ca dupa sarbatori voi pleca o perioada la rude in alt oras pentru ca daca stau acasa o sa vina la mine acasa, o sa vina la facultate dupa mine, o sa ma urmareasca si o sa faca tam tamsad
Nici nu stiu cum sa ii spun ca vreau sa ne despartim...sad

| SkyPilot a răspuns (pentru Tinna666):

Este o idee buna sa "dispari".
Spune-i simplu, direct. Nu mai poti trai asa, si nu crezi ca se poate schimba. I-ai dat o sansa si nu a fost in stare sa o foloseasca.
Intre timp m-am uitat un pic pe istoria ta si mi-am facut o idee si cam ce palma ti-a dat. Eu nu am lovit niciodata o femeie, indiferent ce mi-a facut. Daca era un om normal, te-as fi sfatuit sa ii spui fata in fata dar dupa ce am vazut intrebarea cu radiografia nu mai sunt asa de sigur.

| Tinna666 a răspuns (pentru SkyPilot):

Da,radiografia era pentru palma asta, pentru ca am pacut plangere la politie si de la politie m-au trimis la urgenta.nu a fost o palma sa ma invinetrasca sau ceva, dar totusi a fost o palma de barbat, adica la cat sunt eu de firava s-a umflat putin zona respectiva.nu necesita neaparat radiografie, dar aatea sunt procedurile la spital.Multumesc inca o data pentru raspuns.

| SkyPilot a răspuns (pentru Tinna666):

Pentru putin.
Daca decizi sa te desparti de el, fa-o dupa sarbatori. Chiar daca este decizia ta si nu ai nici o indoiala, tot vei suferi. Nu iti va fi bine sa fii singura cand toti in jurul tau se simt bine si se distreaza.
Si de acum incolo nu mai accepta din partea nimanui sa fii controlata. Daca nu are incredere in tine, de ce ati fi impreuna? Increderea este unul din ingredientele esentiale intr-o relatie.

17 răspunsuri:
| Fatamuntilor a răspuns:

Daca face acest lucru cand nu sunteti casatoriti, gandeste-te ce ar face daca v-ati casatori?
Doar prin simplu fapt ca gelos si posesiv ar trebui sa-ti dea gandit.Ca sa nu mai vorbim de faptul ca ti-a dat si acea palma!
Se pare ca nu a stiut sa profite de sansa pe care i-ai dat-o,te controleza in contiuare,nu este un lucru normal.
De la o palma se poate ajunge la bataie sau chiar mai rau!
E pacat sa-ti irosesti tineretea langa asemenea specimene, indeparteaza-te de el pana nu e prea tarziu si rezista la orice incercare de-a lui de a te impaca, pentru ca dovedit ca nu merita aceasta sansa!
Esti tanara, ai viata inainte, si cu siguranta vei gasi pe cineva care sa te iubeasca asa cum meriti!

| Doub a răspuns:

Dacă nu era palma aia de rahat prin peisaj, ţi-aş fi spus să nu dai cu piciorul la 6 ani de relaţie, dar aşa, ehh, nu pierzi nimic.

| Tinna666 a răspuns (pentru Doub):

Da,pai oarecum de asta am acceptat controalele, cu gandul ca totusi sunt 6 ani si poate se schimba, dar se pare ca e din ce in ce mai rausad
Multumesc pentru raspunshappy

| cristimihailov a răspuns:

Buna,

Nu esti datoare nimanui cu nimic. Pleaca. De sarbatori multi oameni sunt singuri. E ok.

Mai bine faci sarbatorile singura cu tine langa tine, decat impreuna dar singura.

Stii si tu, ca boala lunga, moarte sigura. Xam asa este si cu relatia voastra. Schimb-o cu ceva in care sa si traiesti.

| Tinna666 a răspuns (pentru cristimihailov):

Multumesc mult pentru raspuns, chiar ma ajuta multhappy

| R0R0 a răspuns:

Daca nu mai simti ceva foarte puternic fata de el, eu iti recomand sa te desparti de el. Cu timpul il vei uita.
Dupa parerea mea, nu trebuia sa ii acorzi o a doua sansa, mai ales ca te-a lovit. Deci, este si violent. Si gelos pe deasupra. Gelozia asta oricum v-a stricat toata relatie.
Totusi, zi-i dupa sarbatori. Si iti recomand sa fii atenta cum ii zici. Deoarece mai poate avea un acces de furie si te va lovi.(sugerez sa nu fiti singuri atunci).

| OoBunnyoO a răspuns:

Desparte-te de el. Daca spui ca iar a inceput sa fie asa, crede-ma ca nu se va linisti. Va ajunge din nou in punctul in care te va lovi, el va crede ca il vei ierta, te va convinge din nou, te va lovi din nou, iar va veti certa etc. Asa functioneaza relatiile abuzive este un cerc vicios din care este foarte greu sa scapi dupa ce intri, asa ca cel mai bine este sa il tai cat mai repede cu putinta. Cu cat te vei afunda si mai mult in el, cu atat iti va fi si mai greu sa iesi. Cam pe principiul asta functioneaza toate relatiile de genul asta.

Iar apoi, daca nu te simti bine, ce rost are? Spui ca daca te desparti de el o sa sufere. Tu nu suferi cand el creaza certuri constant si te face sa te simti prinsa intr-o relatie? Nu ai suferit cand te-a lovit si de fiecare data cand incepe scandalurile? Chiar nu ii datorezi nimic. De ce te intereseaza de bunastarea lui? Lui ii pasa de a ta? Daca i-ar pasa nu ti-ar provoca atatea scene, nu ti-ar face atata scandal pentru nimic si in niciun caz nu te-ar lovi. Asta nu este iubire. Cand iubesti pe cineva, iar celalalt iti spune ca ceea ce faci ii provoaca disconfort sau durere te opresti. El nu face asta. Fie nu te iubeste, fie nu se poate controla, fie ambele. In orice caz, nu este un om cu care sa poti sta. Caci cu oameni instabili emotional si psihic nu poti construi nimic.

Desparte-te de el acum si nu mai amana. Cu cat amani mai mult cu atat vei incepe sa gasesti motive, ba ca sunt sarbatorile, ba ca vine Valentine's, ba ca vine Dragobetele etc.

Toate cele bune si multa bafta iti doresc. happy

| Tinna666 a răspuns (pentru OoBunnyoO):

Multumesc mult pentru sfaturihappy

| AliGab a răspuns:

Sa te desparti... odata ce a dat in tine va continua...tu singura si vazut ca un om este greu sa se schimbe in ciuda faptului ca ti-a promis.
Reuseste sa te manipuleze, iar tot ce poti face tu este tocmai sa rezisti si sa nu te lasi manipulata.
Alegerea iti apartine, dar ca te desparti acum sau dupa sarbatori cred ca este acelasi lucru, numai ca vorba "boala lunga, moarte sigura" este cat se poate de adevarata.

| TheLoveDoctorr a răspuns:

Daca tu i-ai permis, el de ce sa nu o faca din nou? Da-i jet la "omul" tau.

| Tinna666 a răspuns (pentru TheLoveDoctorr):

Da,asta e adevarul, trebuia sa ma trezesc la realitate de prima data cand mi-a controlat telefonul.multumesc mult pentru raspuns

| MrLucas a răspuns:

Fa ce e mai bine pentru tine, ajunge cat te-ai gandit la binele lui.E aiurea sa stai langa o asemenea persoana, stiu ca a fost o perioada foarte indelungata, insa toate au atat un inceput cat si un sfarsit.Vina e oricum a lui pentru felul in care te trateaza.Asadar,nu te mai lasa calcata in picioare, nu are rost sa te zbati pentru cineva care nu te respecta, viata merge inainte. Sper ca ti-am fost de folos, toate cele bune si sper sa iei o decizie inteleapta!

| Tinna666 a răspuns (pentru MrLucas):

Chiar mi-ai fost de folos si desi eram constienta ca nu e ok cum decurg lucrurile, acum stiu exact ce am de facut si care e alegerea corecta.multumesc mult