Ai scris - de când s-a mutat tata la țară eu m-am mutat in camera lui
Și ai scris - Acum presupun că ar trebui sa-i dau lui camera mea și să stau eu cu mama.
Exact asta ar trebui să faci și el devine ca și invizibil pentru tine în casă.
Adică nu mai are treabă cu tine deloc.
Vezi că pe la 16 ani o să se bată cu tine ca și cum se bate cu alții afară.
Nu merge altă soluție la el - psiholog sau prostii din astea.
El vrea camera lui unde să stea singur.
Buna.Trebuie sa aflati cauza pentru care se comporta asa.Are probleme la scoala? Este hartuit si batut de altii? Adolescenta vine cu o groaza de temeri si frustrari, nervi, nevoia de independenta concomitent cu nevoia de relatii si socializre, etc. iar el, in mod evident, nu este capabil sa le gestioneze pe toate in mod corect. Sustin si eu ce a zis Freya, daca lucrurile nu se imbunatatesc in viitorul apropiat, sa faca o excursie la tara, sa se bata acolo cu altii salbatici, cu aceeasi mentalitate.
Având în vedere ca mama ta e adultul și răspunde de el, ar trebui sa îl ia de o aripa și sa îl ducă la psihiatru.Sa vadă după câteva ședințe și propuneri de internare dacă mai e asa voinic.
Dacă nu poate fiindcă nu îl stapamaneste, sa ii pună lucrurile în bocceluta și sa îl ducă tatălui lui sa îl educe sau sa il tina în frâu ca, copilul nu sa făcut singur.
Dar presupun ca degeaba spun asta ca mama ta nu va face asa.De aceia sta și sa o bata și ii permite comportamentul respectiv pentru ca e prea moale și tine de puiu mami pana ii va da în cap și o va omora.
Da, cam așa stau lucrurile... In plus, ea nu s-a despărțit de tata pentru că e „păcat" și amândoi sunt oameni „credinciosi" și tata și fratele meu nu vor sa stea împreună oricum...
Pai normal ca fratele tău nu vrea sa stea la tata, ca tatăl tău nu ii permite atâtea câte ii permite mama ta.
Cred ca ar trebui sa ii spui mamei tale ca în curând vei pleca din casa lor decât sa stai în teroare.
Trebuie pus la muncă în familie dacă vrea mâncare.
Sunt o mulțime de oameni care dau naștere la copii și-i lasă pe aceștia să crească în voie ca buruienile, cu un caracter neîngrijit. Părinții trebuiesc pedepsiți împreună cu copii vinovați de comportamentul lor sălbatic.
Doar așa oamenii vor fi mai responsabili și se vor gândi de 10 ori înainte dacă să dea naștere la copii sau nu.
Pentru violența fratelui tău trebuie chemată poliția dacă părinții tăi sunt slabi. Deci chemi poliția și tânărul sălbatic va fi băgat la școala de corecție. Acolo se poate bate cu cine vrea el. Dar în casă trebuie să locuiască doar oamenii, nu și animalele.
El la 14 ani dacă spui că a dat și în mama ta și în tine numai asta e soluția
- să aibă camera lui unde stă singur și nu intră nimeni
- să mănânce separat de tine ca să nu vă certați la masă
- să fie lăsat mai liber cu ce face toată ziua acasă.
Nu merge altă soluție cu el și e bine ca de acum mama ta să facă ce am scris că el la 15 - 16 ani o să te bată și pe tine și pe mama ta.
Ok, dar mâncăm separat. Facem totul separat. Noi ne-am certat dintotdeauna, așa că de când s-a mutat tata la țară eu m-am mutat in camera lui și în ultimul timp noi nici nu mai vorbim. Este lasat liber, câteodată mama ii și aduce mâncare la pat. Acum presupun că ar trebui sa-i dau lui camera mea și să stau eu cu mama. Dar la vară, acum vreau sa stau singura ca sa învăț pentru bac...
Ai scris - de când s-a mutat tata la țară eu m-am mutat in camera lui
Și ai scris - Acum presupun că ar trebui sa-i dau lui camera mea și să stau eu cu mama.
Exact asta ar trebui să faci și el devine ca și invizibil pentru tine în casă.
Adică nu mai are treabă cu tine deloc.
Vezi că pe la 16 ani o să se bată cu tine ca și cum se bate cu alții afară.
Nu merge altă soluție la el - psiholog sau prostii din astea.
El vrea camera lui unde să stea singur.
Încearcă să vorbești cu el pe un ton calm și să discutați despre chestia asta. Încearcă să vezi ce probleme are, de ce comportă așa și încearcă să-l ajuți.
Parerea mea este ca fratele tau are anunite probleme. Poate disciplinare, poate are o anumita tulburare, nu stiu. Ar fi bine sa mergeti la un psihiatru cu el. Iar dupa la un psihoterapeut. Si cred ca psihoterapie cognitiv-temperamentala i s-ar potrivi cel mai bine. Aveti grija de el, totusi ramane un copil. Nu-l izolati, incercati sa fiti alaturi de el. Sigur nu e un copil fericit, daca se comporta astfel.
Probleme are sigur. Noi nu îl izolam, el o face. Nu vrea să aibă de-a face cu noi. Problema este că a fost mai mereu cocoloșit, iar acum se poarta de parca ii se cuvine totul. Acum nu cred că îl putem duce la psiholog, nu cred că o sa vrea...
Puteti sa-i explicati frumos. Poate sa-l faceti cumva sa o ia ca pe o joaca.
Dar parerea mea este ca ar trebui si o vizita ori la un psiholog clinician (cel care se ocupa de diagnostice) ori la un psihiatru.