anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna ziu! Numele meu este Loredana. De 3 ani locuiesc in Germania. Sunt insarcinata cu prietenul meu (cetatean neamtz) dar nu suntem casatoriti. Voi naste probabil la un spital de aici, iar prietenul meu isi va recunoaste copilul... intrebarea e urmatoarea: Ce cetatenie va primi copilul?

16 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Copilul va primi cetățenia statului unde se naște.
În cazul tău va primi cetățenia germană.
Nici prin cap să nu-ți treacă să naști în infectele de spitale și doctorii călăi din România.
Sănătate și o sarcină ușoară.
Pa, pa.

| madalina_8123 a răspuns:

Depinde de legile statului in care te afli. Este foarte posibil sa primeasca cetatenie germana prin simplul fapt ca s-a nascut in Germania si ca tatal lui este german. Copilul poate avea si cetatenie romana daca vei solicita asta autoritatilor romane.

| ExpertHost a răspuns:

Am citit raspunsul de mai devreme dar nu stiu daca o obtine in mod automat. Este foarte posibil sa nu fiu la zi dar "odata" putea primi dubla cetatenie la 14 ani. Important este sa il recunoasca.

| Roby67 a răspuns:

Am gasit in internet. Sunt sigur ca intelegi
Nicht-eheliche Kinder erhalten automatisch die deutsche Staatsangehörigkeit, wenn die Mutter deutsch ist.

Ist sie das nicht, muss der (deutsche) Vater die Vaterschaft offiziell anerkennen, damit das Kind einen deutschen Pass bekommt.

https://www.elternimnetz.de/cms/paracms.php?site_id=5&page_id=242#3

| smartalogu a răspuns:

Germana

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Daca nasti acolo, e recunoscut de tata si trecut pe numele lui va primi cetatenia statului unde se naste. Sanatate multa!

lolita
| lolita a răspuns:

Daca tatal il recunoaste va avea dubla cetatenie daca nu va avea cetatenie romana. cunosc o fata care a nascut in Sapania dar fara tata si are doar cetenie romana nu si spaniola.

| gigiro a răspuns:

Cred ca germana, cel putin asa e in Austria si cred ca nu trebuie sa-ti faci probleme, chiar daca tu nu esti cetatean german. In primul rand il nasti acolo si-n al doilea, tatal lui este german.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Va primi cetatenie germana, dar poti solicita si cetatenie romana.Sarcina usoara in continuare.

| nicol20 a răspuns:

100% cetatenie germana

| versavia a răspuns:

Germana. Stai cuminte sa nasti acolo, eu am nascut in spania intr-un spital de stat si m-au trartat ca pe o regina, in romania tratatia din spital lasa de dorit, se naste ca acum doua secole, a si fa-ti anestezia epidurala daca ti-au zis de ea. Sa-ti dea dumnezeu un bebe frumos si sanatos.Nastere usoara.

identitate
| identitate a răspuns:

Primeste germana daca il recunoaste tatal.Pentru cea romana trebuie sa mergi la consulalt "sa-l declari" si sa obtii certificatul de nastere si din partea statului roman. O sa fie mult mai usor pentru actele germane.Pentru cele romanesti te doare capul big grin. Cel putin in Italia asa e happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cred ca in mare e asa cum au scris si cei dinaintea mea, DAR foarte important este sa il recunosti si tu inainte de a il naste : e ceva la mijloc care in Romania nu se obisnuieste, dar in Occident DA, daca nu il recunosti si TU, cum zic inainte de a naste vei avea posibile probleme, cauta informatii la alte mamici in devenire printre vecine, prin cartierul tau sau la Primarie, etc.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Buna numele meu este to Loredana si as vrea tare mult sa vb...am vazut intrebarea ta, si stiu ca cetatenia lui va fi germana, deoarece tatal este neamt si nasti acolo...
Si eu vreau sa nasc acolo, deocamdata sunt in Romania, prietenul meu este german si m-ar ajuta niste informatii daca ma poti ajuta ...adreasa mea de mail e lorypiessa@yahoo.com
te rog din suflet sa imi scrii daca nu te deranjeaza.
Multumesc anticipat.