Epilepsia este o tulburare neurologica comuna care se datoreaza unor factori care interfereaza cu impulsurile electrice la nivelul creierului. Sistemul nervos produce descarcari electrice bruste, excesive si dezorganizate, care duc la aparitia convulsiilor. Convulsiile interfera temporar cu controlul musculaturii, controlul defecatiei (eliminarea de fecale), vorbirea, vederea si constienta bolnavului. Aparitia convulsiilor este inspaimantatoare, in special daca sunt severe. Din fericire, tratamentul reduce impulsurile electrice anormale la nivelul creierului si controleaza crizele convulsive.
Epilepsia nu este o forma de retardare intelectuala sau boala psihica si nu este contagioasa.
Tratamentul poate reduce frecventa aparitiei convulsiilor sau le poate preveni in cele mai multe cazuri de bolnavi de epilepsie si determina disparitia crizelor acestor persoane pe toata durata vietii. Convulsiile necontrolate au un impact semnificativ asupra modului de viata - nu se pot obtine permise de conducere de automobile, anumite meserii sunt interzise precum si anumite activitati. Desi convulsiile prin ele insele nu afecteaza fizic bolnavii, ele au un risc de traumatisme fizice si chiar si moarte, depinzand de locatia in care se afla si momentul in care bolnavul face convulsii. Convulsiile apar pe neasteptate si pot determina caderea bolnavului, inecarea sau alte accidente. Asa numitul status epileptic (o criza convulsiva care dureaza mai mult decat de obicei, mai mult de 5 minute) duce la coma si moarte. Prin reducerea frecventei sau eliminarea convulsiilor, calitatea vietii bolnavilor se imbunatateste considerabil.
Un diagnostic corect este vital pentru administrarea tratamentului eficient. Deciziile de tratament se bazeaza in primul rand pe tipul epilepsiei si tipul convulsiilor - tratamentul care amelioreaza un tip de convulsii, le agraveaza pe altele. Varsta, starea de sanatate si stilul de viata sunt alti factori importanti in alegerea tratamentului.
Poate dura mai mult timp pana la gasirea celei mai bune combinatii de medicamente, prin ajustarea dozelor, prin incercarea mai multor medicamente. Scopul este de a preveni aparitia convulsiilor cu pretul unor efecte adverse cat mai reduse posibil. Odata ce a fost gasit cel mai eficient tratament, este foarte important ca bolnavul sa il urmeze intocmai recomandarilor medicului neurolog.
Cu ajutorul medicului, trebuie ca pacientul sa cantareasca beneficiile unui anumit tratament comparativ cu dezavantajele, care include efectele adverse, riscurile si costurile acestui tratament.
pentru orice problema apelati Asist. univ. dr. Mircea Besleaga
Spitalul clinic COLENTINA
Adresa: Str. Stefan cel Mare nr. 19, Sectorul 2
Telefon: 021 316. 54. 95, 021 316. 58. 95
sau
Dr. Ana Andreescu
Institutul National de Medicina Complementara si Alternativa Bucuresti
Adresa: Str. Panduri nr. 22, Sectorul 1
Telefon: 021. 4102419, 021. 212. 79. 06 (centrala), 021. 312. 96. 87, 021. 650. 42. 44, 021. 650. 65. 10,
Dr. Aurelian Anghelescu
Spitalul clinic de urgenta BAGDASAR-ARSENI (fostul Spital de Neurochirurgie)
Adresa: Sos. Berceni, nr12, Sectorul 4
Telefon: 021. 334. 30. 25, 021. 334. 30. 27
Nu prea stiu dar ai putea incerca undeva in strainatate sau nu stiu du-te la un medic specialist aici in tara si vezipoate stie el ce sa faca
na nu stiu... sper sati fi fost de ajutor
Buna scuza-ma si sora mea are epilepsie dar sunt 90 de feluri de apilepsie sora mea are altcumva apilepsia eu zic sa te duci la o doctorita din Severin se numeste doctorita Pau asa i se zice are cabinet in severin si eu zic ca poti sa o ajuti mama mea a fost cu sora mea prin Timisoara dar degeaba ce i`a zis doctorita Pau ca are i`a zis si doctorul de la Bucuresti assa zic sa te duci la Severin eu nu stiu de unde esti dar inkearca Bafta!
Trimite un mesaj userului Brigaela, este medic anatomopatolog, este pe primul loc in rank.
Intr-adevar, trebuie s-o consulti pe Brigaela. Daca e bine tratata, se poate vindeca pe la 17-18 ani, depinde insa si de gravitatea bolii.Cred ca cel mai bine sa te interesezi in strainatate, in Austria de pilda, unde rezultatele sunt foarte bune. Dar, se pune problema banilor.Mai apeleaza si la medicina naturista, si ai grija la factorii de risc care pot agrava boala. Cate accese are, cat de grave sunt? Trebuie sa stii sa raspunzi la asfel de intrebari,. sa-ti faci un fel de calendar. Imi pare nespus de rau ca nu stiu mai multe in acest sens.
Epiplepsia nu se prea vinedca. Copilul avand o forma secundara, este posibil sa se incerce o metoda chirurgicala: operatie pe creier cu scoaterea cicatricii. Dar asta depinde foart mult de localizarea cicatricii, dat fiind ca este mica. Daca este intr-o zona inaccesibila operatiei, nu poate fi scoasa si atunci nici vindecarea nu e posibila. Daca este accesibila operatiei, poate fi scoasa, copilul avand o sansa de vindecare (nu se va vindeca cu certitudine). Trebuie sa incercati intai la Bucuresti, la Spitalul de Psihiatrie Obregia, la sectia de neuropsihiatrie pediatrica. Acolo o vor evalua complet si va vor spune mai multe.
Si eu am un baietel cu aceeasi boala /am fost cu el la bucuresti...id-ul meu e. mona2009monica... vorbim pe mess iti dau mai multe detalii
Ai mai jos un site cu informatii despre Epilepsie.
http://www.topmedica.ro/blog/category/epilepsie/.
Poti pune intrebari chiar pe site iar medicul iti va raspunde in scurt timp. Succes :)
anonim_4396 întreabă: