| nustiucesafaccuviatamea a întrebat:

Bună ziua! Am 15 ani și locuiesc cu mama mea și tatăl meu vitreg, din păcate relația mea cu ei este foarte toxică, soțul mamei mele nu mai vorbește cu mine de două luni din cauza unei neînțelegeri, iar sănătatea mea mintală nu este cea mai bună din cauza mamei. Acum mă aflu in Franța, sunt in vacanță la tatăl meu biologic, am vorbit cu el despre ce se întâmplă acasă în România și mi-a propus să mă mut aici cu el si cu familia lui. Chiar mi-ar plăcea să vin aici să locuiesc, am 3 surori mai mici adorabile pe care le iubesc cu tot sufletul și nu doar de asta, am nevoie de o schimbare și niște aer curat. În România am trecut prin foarte mult bullying si niciodată nu mi-a plăcut acolo, într-adevăr, este o țară foarte frumoasă dar nu mă găsesc bine, nu reușesc să mă adaptez. Problema este că nu știu cum să-i spun mamei, o iubesc foarte mult și nu vreau să o las acolo, dar sincer nu mai reușesc. Niște sfaturi sau păreri?

6 răspunsuri:
| Aasdfghj a răspuns:

Buna! Sa stii ca sanatatea mintala dar si fizica este mai importanta decat orice altceva. Daca simti ca mutatul cu tatal tau o sa te ajute sa iti revii, fa-o. Spune-i mamei tale direct. Daca se supara este strict problema ei, este reactia ei la dorinta ta. Se supara si o sa ii treaca. Daca crezi ca i-ar fi mai usor de digerat aceasta dorinta, ii poti spune ca iti doresti sa mergi in vacanta la tatal tau, peste vara. Vezi cum reactioneaza in acest caz, si usor usor ii spui ca iti doresti sa ramai acolo, ca te simti foarte bine dar ca vii sa o vizitezi in Romania.

| mi25 a răspuns (pentru Aasdfghj):

Nu ai citit toata postarea? Baiatul este deja la tatal sau in Franta.
Nu poate sa ramana la tatal sau daca mama lui nu vrea sa-l lase. Va fi adus cu Interpolul acasa in Romania si va avea de suferit si tatal lui.

| Violleta2022 a răspuns:

Ai stat vreodata macar 3 luni cu mama vitrega?
Sa vezi ca-ti doresti sa te intorci imediat la mama ta naturala, ca mama viterga te va pedepsii pentru orice nimic pe care surorile tale il fac, te va pune la munca, te va pune la invatat serios si nu cred ca va acceapta medii de 5 si 6 cum ai avut pana acum.

| nustiucesafaccuviatamea explică (pentru Violleta2022):

Mama mea vitregă este o persoană foarte înțelegătoare, de când sunt mică și-a dorit să locuiesc cu ei, nu-mi separe corect să spuneți așa ceva atunci când dvs. nici nu o cunoașteți.

| Violleta2022 a răspuns (pentru nustiucesafaccuviatamea):

Atunci fa mutarea!
Vorbeste cu parintii tai sa pleci dincolo.

| Freya1 a răspuns:

Trebuie sa te întorci și sa discuți cu mama ta deschis, sa ii spui ca ai vrea sa îți schimbi un pic viata și viitorul și sa te muti.
Ideea e ca, trebuie sa fi sigura pe decizia ta, sa te înțelegi cu mama ta vitrega și tatăl tău sa înțeleagă nevoile tale. Daca nu, vei cădea din lac în put.