Instantele impun de obicei plata pensiei alimentare de la data inceperii actiunii in instanta, legea prevazand ca se datoreaza retroactiv doar in dituatia in care parintele a impiedicat inceperea actiunii. Chiar daca instanta ti-ar acorda acest drept retroactiv, nu ar putea depăși termenul legal de prescriptie pentru obligatii financiare, care este de 3 ani.
Tot ce mai poti face este sa soliciti acest drept pentru perioada ramasa, daca in acest timp iti continui studiile.
Fara probele aferente slabe sanse, trebuie un morman de dovezi. Se facea plangere de cand n-a platit in trecut
Crezi ca a pus banii deoparte?
Poti face ceva simplu: iarta-l si mergi mai departe.
Let it go... spune englezul. Nu tine in tine. Roata vietii se intoarce la un moment dat.
Cu alte cuvinte: viata e prea scurta sa te bagi in cacaturi din astea. Ai grija cu ce ti-o pierzi...
Da nu mai bine te apuci tu de munca la 22 de ani si nu mai incerci sa sugi bani de la alti oameni? La munca nu la intins mana.
Stai tu liniștit ca sunt angajat de la 17 ani și de la 13 ani îmi faceam bani singur, nu îmi place ca nici măcar nu a întrebat dacă mai trăiesc sau dacă am ce manca, dacă nu știi poveste și nu vrei sa ajuți nu mai comenta.
Pai de unde sa stiu povestea daca nu ai scris-o? Pot doar sa ofer raspunsuri bazate pe informatia pe care o am. Ok si ce rezolvi daca il dai in judecata? Crezi ca o sa te simti mai bine?
Doamne ferește!
Câte face omul pentru bani, și pe tatăl lui l-ar da în judecată!
Rele zile avem!
,, doamne ferește ce zile am ajuns,, când părinții își lasă copii și nu ii interesează de ei la asta nu va gândiți și nu știe nimeni prin ce au trecut persoanele astea...
"nu mi-a plătit timp de 18 ani pensie alimentară"
Inteleg ca nu mai urmezi nici o scoala. Nu cred ca mai poti cere ceva.
Buna cine este in masura sa iti raspunda la o asemenea intrebare este doar un avocat posibil sa se poata dar mama ta trebuie sa il dea in judecata exact din momentul cand nu ti a paltit pensia alimentara...
Lasa omul in pace! Poate nu isi permite sa plateasca pensia alimentara sau poate are si el necazurile lui. Eu cred ca este timpul sa parasesti pestera si sa gusti din viata. Parintii nu pot sa te intretina toata viata. Trebuie sa-ti cauti un loc de munca. Toate cele bune!
Am loc de munca stabil am o sotie
frumoasă am cam tot ce îmi trebuie, mai mult mii ciuda ca nu a vrut sa dea ochii cu mine.