Draga Mihaela, toti ne dorim lucruri la care nu ne putem permite, dar asta nu inseamna ca ne sacrificam viata, sau cersim ca sa obtinem cu tot pretul aceste lucruri ravnite din moft sau rasfat.
Asi fi inteles daca copilul tau avea nevoie de medicatie, de mancare, de hainute groase, sau cine stie ce carut ortopedic, dar sa ceri bani ca sa-ti rasfeti copilul, nu mi se pare normal.
Daca ti-ai invata copilul de la varsta fragede ce sa pretuiasca, sunt convinsa ca nu si-ar dori pasari exotice, ci sa daruiasca unui copil infrigurat niste manusi, ori o caciulita groasa, sau poate o hainuta mai veche de-a ei, sau ceva dulce... aveti cumva habar cati copii nu au ce manca zi de zi?
Oare de ce acesti copii nu vin sa ceara aici?
Pentru ca au atat de mult bun simt, incat se multumesc doar cu ce primesc din mila celor care au cu adevarat suflet.
Sincer, ar trebui sa-fi rusine sa apelezi la mila oamenilor cu donatii, ca sa-ti rasfatam copilul.
Daca-ti prisosesc cei 200 euro, cumpara daruri modeste, ia-ti copila de manuta si mergeti impreuna la o Casa de Copii sa daruiti acele cadouri, asa iti vei invata si copila ce merita cu adevarat in viata, ce inseamna dragostea si compasiunea pentru semeni, aceste suflete nevinovate care au venite pe lume nedorite si neiubite.
Nu ma intelege gresit, nu la rasfatul copilului ma refer ci la straigatul tau de ajutor, pentru a -ti da bani ca sa-ti rasfatam copilul!
Daca vrei sa-ti rasfeti copilul, este problema ta! dar te sfatuiesc sa o faci doar pe pielea ta, adica mergi frumos la banca si fa un imprumut bancar pentru asta!
Pentru ca eu am sa prefer intotdeauna sa donez celor cu adevarat sarmani, celor care nu au ce manca sau imbraca, sau nu au medicamente, dar niciodata pentru gusturi exotice sau extravagante ale unui copil.
Aici, nu copilul este vinovat, ci parintele, care nu stie sa-si educe propriul copil, nu stie sa-i explice ca nu sunt posibilitati si ca este bine sa se intinda cat ii este plapuma.
Sincer, mi s-ar fi parut mai onorabil daca te-ai fii oferit sa faci ceva munca pentru banii aia, sa-i castigi cinstit, in loc sa ceri oamenilor de pomana.
Foarte bun raspuns, Gretta! Bravo! Excelent! ti-as da un funda pentru cel mai bun raspuns! Nu trebuie sa rasfatam copii prea mult!
Respect
Stiu ca vrei sa faci totul pentru copilul tau. Dar de la asta pana la faptul de a cersi bani pe net e cale lunga. Mai ales ca este un moft si nu o necesitate. Am si eu copii si le explic pe indelete ca nu se poate orice pe lumea asta. Esti deja judecata de cineva de pe aici pentru acest lucru.
Iti inteleg dorinta ta de a-ti vedea fata zambind si imi inchipui, poate, ca de-a lungul timpului ai adunat acesti bani cu speranta ca vor fi de ajunsi pana la o data anume. Daca stii ca ea chiar isi doreste sa primeasca un papagal in viata ei, si ca nu il va igonra sau trata iresponsabil, singura solutie in regula este sa mai strangi bani si sa ii faci aceasta surpriza cu alta ocazie. Desigur, ai putea face cum au spus si altii in raspusurile de mai sus, sa vinzi cate ceva, insa doar daca esti sigura ca in final o sa reusesti sa aduni atat cat ai nevoie. In schimb, de aceasta data i-ai putea oferi un cadou ce are legatura cu pasarile, poate chiar una de jucarie, carti de colorat cu pasari (se gasesc in ultima vreme din astea la care ai de colorat) sau pur si simplu altceva ce crezi ca i-ar fi folositor, haine sau obiecte pentru scoala, obiecte care ar ajuta-o in procesele de invatare etc. Sper sa reusesti sa alegi o solutie care sa va avantajeze pe amandoua
-www.mirelaretegan.ro
-https://florinrosoga.ro/blog/100-lectii-parinte-copil
Cititi asta si o sa va ajute sa va controlezi copilul!
Eu cumpar ce cadou vreau, copilului meu. Nu imi spui tu mie, ca e inutil!
Iartă-ma. Dacă puteam nu o făceam, dar Eu sunt obligat să spun ce se cuvine pământenilor.
Asa si? Vrei sa facem acum donatii pentru o pasare sau un pretext idiot ca sa primesti tu niste bani moca? Cumpara un pui si vopseste-l, o sa fie un papagal african mirific. Fa imprumut la banca, vinde ce ai prin casa sau prin corp. Te descurci tu daca tot vrei sa arunci banii intr-o investitie de acest gen.
Ps : TPU nu vinde papagali
Ești un mic monstru.
Shhh! Sunt inocenta
Eu investesc in ce vreau eu! Nu in ce imi spune UNA de pe TPU. Nu e treaba ta, ca vreau sa-mi fac copilul fericit. Raspunzi asa, poate pentru ca n-ai copii. Si nu stii ce inseamna
Stiu!
Unde a cerut bani?
Normal ca investesti in ce vrei si putin imi pasa ce faci tu cu banii din moment ce pe mine nu ma afecteaza cu nimic.
Nu trebuie sa am copil ca sa ma pun in situatia asta, daca as avea copil mai degraba l-as trimite intr-o tabara din banii aia daca tot nu imi permit sa-i iau zburatoarea respectiva.
Putea foarte bine sa specifice ca vrea sa cumpere din suma aia de la un crescator nu sa ceara " ajutor urgent " si sa lase un numar de telefon ca sa ce, sa-i completam noi restul de bani? E foarte interpretabila " intrebarea " ei.
Inaripata aia costa cel putin 3000 de lei, cine dracu' da aproape moca o pasare cand poate sa-si scoata profitul dublu? Nu stiu cui o sa i se inmoaie sufletelul si o sa sune la numarul ala de telefon ca sa dea aproape moca o pasare doar pentru ca vine Craciunul si o fetita isi doreste o pasare de cand era mica. Ce sa vezi, altii isi doresc sa poata merge de exemplu.
Puteai fi mai subtil.
Nu prea, sunt fata. ^^
Subtilă. Ma asteptam la un baiat sa comenteze in acest fel. Vei avea si tu copii la randul tau. Ai sa plangi cand isi vor dori ceva si nu vei putea sa le indeplinesti dorinta. Nu tin cu cea care a postat daca asta crezi.
Da-ti peste gura, ptu ptu ptu! Nu vreau sa am copii, pup si oase sfintite daca asta-mi asigura infertilitatea. Glumesc, dar doar la partea cu oasele.
Pana la urma tu iti educi copii si ii inveti ce valori sa aiba in viata, atata timp cat cresti un rasfatat e fix problema ta daca vine si iti cere o zburatoare de 3000 lei, te poti spala cu el pe cap, cu tot cu lacrimi, pentru ca e rodul muncii tale. Nu mi-as invata copilul asa, l-as invata sa se bucure de lucrurile mici si momentele frumoase. Pana la urma colectionam momente nu obiecte, alea ne aduc fericirea. Dar ce sa faci ca multi parinti isi rasfata copilul si-l invata sa ceara din ce in ce mai mult si dupa se mira de ce se da cu fundul de pamant cand nu primeste ce vrea.
Asa este. Eu nu mi-am invatat copiii asa.
Multa sanatate si fericire tie si familiei tale atunci ^^
Si tie la fel. Sarbatori Fericite!
Serios vorbind, si cu tot respectul.
Am avut ocazia sa tot intorc pe o parte si pe alta chestiunea cu fericirea copilului si cea a parintelui ca isi vede copilul fericit.
Se ascund cele mai bune intentii in dorinta sa-i dai copilului ceeace isi doreste. Cind esti parinte tinar resimti asta ce pe un stres si orice placere facuta copilului elibereaza dopamina in capul parintelui. Dar "fericirea" copilului e un lucru mai complicat de inteles. Si de obicei cand o intelegi cum e si prea tirziu. Nu e o tragedie, bineinteles. Dar copilul trebuie sa-si faca doza periodica de plictiesela si tinjeala ca sa poata fi fericit. Nu trebuie dramatizat. De exemplu o regula de baza este sa nu sari ca ars la prima scinceala a copilului.
S-au scris tomuri despre asta si lumea tot mai discuta.
Fiecare parinte e liber sa faca cum vrea.
Corect!
Cind aveam 5 ani tinjeam dupa un trenulet cu sine si gara din vitrina unui magazin. Tata mi-a spus ca nu mi-l poate lua pentru ca mincam o saptamana din banii aceia. Pina la urma cindva l-am primit si am avut marele noroc sa fie o jucarie care sa-mi si placa.
Acum la maturitate, cand umblu prin magazin ma trage inima la vreun obicet fitos de design, de exemplu un super pahar de baut bere in el. Cind tentatia e mai mare, ma gindesc "din banii pentru acest pahar beau 50 de beri. Inseamna ca trebuie sa ajung alcoolic ca sa-mi scot banii pe investitie. Asa ca vorba asta ma ajuta sa trec mai departe si sa devin mai bogat cu suma necheltuita :-)
Trenuletele au fost si cred ca vor fi preferatele baietilor atunci cand sunt copii. Si mie mi-au placut.
Eu am inteles ca cauta pe cineva care vinde un papagal de acea rasa, dar sa fie mai ieftin de 250 de euro...
I-am raspuns si Laurei pe tema asta. Sunt o persoana foarte rea, stiu stiu
Ai şi tu dreptate, am recitit şi e interpretabil, ce-i drept. Când găseşti reţeta pentru infertilitate să mi-o trimiţi şi mie.
Te-am trecut pe lista de asteptare, te caut eu cand o gasesc
Stancescu14 întreabă:
anonim_4396 întreabă: