S-a invatat cu gustul dulciurilor si de aceea nu mai mananca nimic altceva. Renunta usor la dulciuri si ofera o data pe zi si restul mancare sau fructe.
Nu o sa fie usor deoarece s-a invatat si va plange, poate chiar sa strige dar isi va reveni incet cand va vedea ca te tii pe pozitie.
Incearca sa diversifici mancarea si va fi ok.
Nu trebuia sa ii dai dulciuri procesate si atat de concentrate de la o varsta atat de mica... nu, nu pofteste, ca nu stie gustul e ca si cum exista ceva ff bun in lumea asta dar eu daca nu am incercat ever e clar ca nu voi crea o dependenta. Daca tot i-ai dat zahar la 2 anisori sau mai devreme acum fa-i cate un piure de banane si alte fructe dulci, fara ciocolata si produse ce contin cacao si zahar! Da, o sa planga, o sa ceara dar stai linistita cand i se face foame o sa pape mancare Stiu parinte care nu a dat copilului dulce in afara de fructe pana la 5 ani si are un copil super sanatos. Ciocolata si ce ii dai tu dulce NU are nimic nutritiv ce contribuie la cresterea si dezvoltarea unui copilas atat de mic. Fa jocuri gen uite papa supica si papusica, bebelusu ce jucarii ai tu, papa si tati si mami hai si tu, nu am copii dar joaca ajuta cand sunt mofturosi la maNcare
Odata ce i-ai dat dulciuri procesate ca oul kinder, i-ai creat dependenta in creier. Dependenta aia de dulce puternic si procesat e foarte mare. De asta nu vrea sa manance mancare si fructe. Fiindca niciuna nu contine doza aia de zahar pe care o au dulciurile procesate. Trebuie sa nu-i mai dai astfel de dulciuri pentru cateva luni. Sa nu-i mai cumperi, sa nu i le mai arati. Si incet-incet ii inlocuiesti nevoia de zahar cu zaharul din fructe. Da-i piersici, capsuni, banane, pepene, prune, mere. Da-i ceaiuri indulcite cu miere. Da-i compoturi sau sucuri naturale de fructe. Toate astea o sa-i restabileasca doza normala de zahar pentru varsta ei si-n plus, astea o sa-i creeze foame. Daca mananca oua kinder, ciocolata, dulciuri procesate, normal ca nu ii mai este foame. Dar ia da-i doua fructe inainte de mancare, sa vezi ce foame ii va fi dupa o jumatate de ora sau o ora. Si atunci iti va primi mancarea. Daca nu mananca mancare solida si buna dupa consumul de fructe, o sa aiba probleme cu stomacul. Asa ca dupa fructe, ii dai mancare. O sa-i fie mai usor astfel s-o primeasca.
Plus ca de un timp Nu mai mănâncă ciorba sau supa. Mănâncă mult castraveti si castraveti murati. Pâine goală piure sau omletă.
Plus ca nu mai mănâncă ciorba sau supa. Mănâncă pâine goală sau castraveti mutați sau verde. Omletă sau piure.