Nu poti iesi legal din tara cu fetita fara declaratia notariala autentica a sotului.
Intenteaza actiune de divort si solicita stabilirea domiciliului minorei la tine. La conditii aproximativ egale instanta stabileste domiciliul minorului la mama sa, indiferent ca sotul se opune.
Nu exista un onorariu avocatial fix, il negociezi cu avocatul, in cazul tau ar putea fi incepand de pe la 500 lei, in functie de avocat.
De multe ori fata ramane la mama, divorteaza de el si incepe o noua viata, depinde de avocat dar nici ieftin nu-i, poti adauga si daca te bate, daca e violent etc
De fugit, poți fugi oriunde vrei tu în țară, nu și afară, fără o declarație notarială din partea lui că te lasă să ieși cu fata din țară. Pe care e clar că n-o să ți-o dea.
Poți să intentezi proces de divorț și în paralel să soliciți o hotărâre prezidențială de încredințare a minorei până la soluționarea divorțului și încredințarea ei definitivă.
Avocați sunt destui, fiecare cu tariful lui. Întreabă la mai mulți și alege după posibilități. Dacă nu faci și partaj, poți scăpa mai ieftin.
Problemele astea sunt create de voi, femeile care gresesc consecutiv in alegerea sotului.
Nimeni altcineva din exterior, nu poate face altceva, decat sa te incurajeze sa gasesti o solutie.
Momentul in care puteai gasi o solutie buna, era cu mult inainte de a ramane insarcinata cu acest 'domn', si mai ales, inainte de a te casatori cu el.
Daca dupa doua luni, deja nu mai rezisti, nu cred ca parea dragut acum 3 luni, cand te pregateai de nunta.
Sunt greselile tale, si cum spuneam, nu putem decat sa te incurajam, sa lupti pentru fetita ta.
Stiu ca sunt niste centre sociale pentru mamele ajunse in situatii grele, poti sa te interesezi, sa vezi ce anume ofera.
Daca fetita a fost nascuta inainte de a avea o casnicie, cred ca ai sanse destul de mari, sa ramana in custodia ta.
Nu stiu cat costa un avocat, ai nevoie de consiliere de specialitate, si cred ca locul cel mai potrivit pentru asta, este la primarie, la cei de la asistenta sociala (e gratuita consilierea acolo).
Nu conteaza ceea ce vrei tu, ci ceea ce decide tribunalul, astfel incat copilului sa-i fie mai bine.
Ești nebună, tare îmi e că ești ca aia nebună care a furat copilul fostului soț după ce a divorțat.
Ținând cont de faptul că ai zis că ai o fetiță, bănuiesc că ai avut o căsătorie/relație ratată. După asta, se presupune că ar trebui să deschizi bine ochii, dar tu te căsătorești și în 2 luni vrei să fugi "în lume " pentru ca "nu mai merge". Dar vezi tu, uneori nu poți fugi de probleme, ele vin după tine.
Eu zic să-i lași fata', fac pariu că își va face mai bine rolul de tată decât îl faci tu pe cel de mamă.
Nu am avut nici o casatorie, relatie ratata. fetita este facuta cu el, doar ca este nascuta inainte ca noi sa ne casatorim legal..nu ai de unde sti cine isi face mai bine rolul de parinte.nu ai trait cu noi ca sa vezi. daca nu stiti mai bine nu va bagati sa comentati aiurea.am cerut un sfat, nu o judecata.
De ce mama naibii te-ai casatorit daca nu mergea?
Mai am eu doi care s-au cununat asa...ca trebuia..si ulterior s-au despartit, logic.
Nu ai cum sa pleci cu fata fara ca el sa stie sau sa fie de acord. Adica tu poti sa faci asta dar te poate acuza de rapire si e nasol.
Intenteaza divort si cere custodia. Alta varianta nu ai.
Daca e violent, denunta-l la politie. Un dosar pentru violenta te va ajuta la divort.