| SpongeBoB1999 a întrebat:

Bună ziua!
Am și eu o întrebare, am făcut nunta în 2022, fiind tineri nu prea am avut mulți oameni de invitat așa ca am invitat neamurile și prietenii din partea mea care au completat în jur de 5 mese și prietenii din partea soțului care au completat 2 mese iar restul de sa zicem 8-9 mese au fost din partea părinților soțului meu.Astfel s-a ajuns la ideea că fără oamenii lor nu am fi avut nunta aceea, deși totuși o făceam pentru tradițiile lor nu pentru ale noastre, țin să menționez că absolut toate cheltuielile au fost achitate de către noi. După ce s-a terminat nunta, părinții soțului au mai avut în acel an cam 4-5 nunti și știam ca nu stau bine cu banii asa ca le-am achitat noi nunțile din anul acela, fără să le cerem banii înapoi. Apoi anul viitor a mai avut o nunta și la fel am achitat-o tot noi, deși socrii mei au fost cei care au invitat persoana respectiva la nunta noastră ii spunea soțului ca el e verișor cu el și ca e de seama lui și ca într-un fel e datoria soțului să achite. Și de doi ani la rand când se aduce vorba de nunti tot insista ca într-un fel noi avem responsabilitatea sa achitam nunțile invitaților lor de la nunta noastră pentru ca noi ca miri am beneficiat de bani, citez :"Noi suntem beneficiarii!". Și mai joaca și la sentiment la modul :" Noi ne-am prostit sau voi!?"
Acum vine întrebarea : Este normal sa achitam noi ca miri darurile de la nunta a tuturor invitaților noștri, indiferent cine i-a invitat!? Mulțumesc frumos.

Răspuns Câştigător
| gabicoo a răspuns:

Cam nu. De regulă merg părinții pe banii lor. Darul de nuntă este al tinerilor căsătoriți.

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Conform traditiei, la nunta, cadourile le primesc tinerii casatoriti, care trebuie sa faca o lista de evidenta cu ce- si de la cine au primit (la fel si despre cei care participa la eventuala calaca, la constructia voluntara, in echipa, al casei pentru tineri).

Pe aceea lista trebuie marcate persoanele la care va trebui mers inapoi, fiindca nu a fost nimeni la nunta lor INAINTEA nuntii tinerilor!
La cei la care trebuie mers inapoi la nunta lor (datorie, morala) la nunta, tinerii vor suporta darurile!

Deci, in concluzie:
Darurile sunt un fel de imprumut, primit la nunta, care trebuie dat inapoi (daca nu s-a dat inaintea nuntii, cu alta ocazie).

| Violleta2022 a răspuns:

Corect este sa plateasca darul de nunta numai perechea care merge la nunta!
Nu are importanta cine a invitat pe cine, ci cine merge la nunta, ca acela mananca si bea si evidnet trebuie sa-si plateasca bautura si mancarea iar din bun simt sa lase ceva banuti si mirilor.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Logic ca nu.
Ideal ar fi fost nici sa nu acceptati la nunta persoane pe care nici nu le cunoasteti... dar cum nunta e de mult o afacere si nu mai are nicio legatura cu evenimentul in sine ai lui v-au prostit putin.

| Furnicuta000 a răspuns:

Scuza-ma ca imi vine sa rad, dar dupa ce ca natia noastra are atatea probleme, ne mai batem capul cu cine, cand, cum, cat a fost la nunta laughing
Si ca sa raspund la intrebare, nu e normal. Incercati sa va rupeti acum de tot ciclul asta cu nutile. Si pe viitor nu va mai creati alte obligatii. De ex daca faceti copil nu faceti petrecere ca la nunta cu plicuri ca iar incep discutiile, duceti copilul la biserica si apoi o masa in familie si gata ca nu iti scoate ochii peste 18 ani ca nu i-ai facut petrecere cu lautari si restaurant de lux

| Madaxo97 a răspuns:

Uite de asta nu fac nuntă, și nu voi face niciodată laughing intri în niște discuții și "probleme" de te doare capul

| adam7 a răspuns:

Tradiții de tot… mai bine ca afară, un cadou mic și gata, ce atâtea obligatii și cheltuieli
mereu?
Se plimba banii de la unul la altul.

| Annie92 a răspuns:

Nu, nu e normal așa ceva! Va șantajează emoțional așa se cheamă. Voi trebuie să investiți în relația voastră în viitorul ei nu în alte nunți. Dacă ei au venit la nuntă au venit pentru ca au vrut puteau sa nu vina.