"Fiecare pasare pe limba ei moare!" spune o vorba romaneasca care ti se potriveste si tie, preferand sa stai singuara si apoi te plangi ca esti singura, evitand sa socilizezi, fara sa faci nici un efort ca sa iesi din starea asta de apatie si depresie in care te adancesti.
Ma rog, cand vei intelege ca esti singura care iti faci rau cu mentalitatea asta a ta, nu a italienilor, poate vei dori sa te schimbi si daca nu o faci cat mai repede, nu ai cum sa reversezi depresia si nici sa interactionezi cu oamenii.
Degeaba afirmi ca tu-ti doresti sa comunici cu oamenii, cand in realitate nu ai chef de ei si preferi sa pleci acasa, deci faci taman pe dos de cum afirmi.
Fii realista si daca vrei intr-adevar sa te simti bine, fa compromisuri si iesi afara, intlaneste oameni, invata sa deschizi gura si sa propui un subiect de discutie care-ti place sau vrei sa afli despre el, daca cel propus de altii nu-ti convine.
Din pacate, situatia asta o poti schimba numai tu!
Nu ai o problema tu, contextele sunt de vina. Nu prea poți să te forțezi sa vorbești cu oameni cu care nu ai nicio conexiune. Bine, poți, dar cu ce folos? Am arătat asta unei prietene din Italia și a zis că italienii vorbesc mult și prost dar nu trebuie sa "ieși mereu cu alții", nu ii pasa nimănui, ieși cu cine te simți bine.
Nu mai incerca sa faci nimic. Nu e vina ta.
Pleaca de unde nu te simti apreciata. Acolo e mai mult decat crezi tu. Dar e bine ca ai observat. Pleaca nu mai sta acolo. Am trecut si eu exact prin aceleasi lucruri. Ma bucur ca inca esti bine.