Tot ce poti face e sa vorbesti cu prietenul tau si sa il mai calmezi. Trebuie sa incerci sa il faci sa iti spuna ce si cum s-a intamplat. Trebuie sa stii mai multe detalii. Dar sa stii ca daca incerci sa faci asta s-ar putea sa prinda ura pe tine. Ai putea vorbi cu el dar s-ar putea sa nu rezolvi nimic si pe langa asta sa ii pierzi prietenia. In astfel de cazuri, barbatul nu mai gandeste si daca ii spui ca greseste spune ca ii iei apararea ei si incepe sa injure pe amandoi de obicei. E o situatie dificila. Tu il cunosti mai bine.
Se pare ca prietenul tau are un comportament imprevizibil si un comportament care lasa mult de dorit. Daca fata a incercat o modalitate sa termine aceasta relatie, inseamna ca in timp, cu siguranta se va sfarsi. Daca el nu a inteles nimic pana acum de la ea, nici de la tine nu va intelege, crede-ma. Este probabil orbit de o furie care provine doar din imaginatia lui si din convingerile lui bolnave. Aceasta stare isi gaseste cam greu leacul. Nu te amagi ca ii vei schimba tu mentalitatea. Mai mult, risti ca toata mania lui nejustificata sa se intoarca si impotriva ta. Te-as sfatui doar sa incerci sa-i explici ca nu este bine ce face. Ca prieten si atat. Chiar daca nu te va asculta, fapt de care sunt aproape convinsa, iti sugerez sa ai putina incredere si in prietena lui. Se pare ca este o fata inteligenta si intuitiva, deoarece atitudinea aleasa de ea este una dintre cele mai eficiente. Tacerea si indiferenta strivesc cel mai tare. Vei vedea ca in timp se va estompa totul, chiar si furia lui. Ea a ales o cale cu mult tact si o felicit pentru aceasta alegere. Cred eu ca ea stie bine ce face. Oricum, faptul ca vrei sa rezolvi o situatie atat de neplacuta printr-un ajutor sincer si absolut nepartinitor, dovedeste despre tine ca esti un prieten adevarat. Felicitari!
Poti sa il sfatuiesti pe prietenul tau ca un asemenea limbaj nu il va ajuta cu nimic in relatia lui cu prietena. Cat despre prima intrebare, nu, nu as accepta sa mi se vorbeasca urat. O viata avem si nu consider ca trebuie sa lasam pe cineva sa-si bata joc de ea.
In primul rand Eros, eu zic sa nu te bagi intre ei. Sa ii dai lui un sfat, referitor la vocabularul lui, e una, iar sa te bagi intre ei si sa ii consiliezi e deja prea mult.
Spune-i pur si simplu ca, nu e normala vulgaritatea lui. Ma intreb : "Asa vorbeste si cu tine? Daca zici ca asta e vocabularul lui in general..."
Referitor la prietena lui : E dependenta de el. E orbita! Nu mai vede altul!
Eu nu as accepta sa ma injure macar prietenul, ce sa mai zic de vocabular de ala de Ferentari si jigniri grupa mare!
Prima intrebare: m`as simti oribil, dar e clar ca nu as sta langa o asa persoana, m`as desparti numaidecat de ea.
a doua intrebare: nu stiu daca e ok sa te bagi intre ei, e delicata problema. Dar poti sa il sfatuiesti ca nu asa se procedeaza. Asta doar daca sunteti prieteni buni. Daca nu sunteti, nu te baga, poate interpreta in fel si chip interventia ta. Sau o poti sfatui pe fata sa se desparta de el, sincer nu vad de ce sta intr-o relatie in care a disparut respectul, cel putin din partea lui.
NU, NU, in niciun caz, poate te mai blagosloveste si pe tine cu cateva vorbe "dulci". Este absolut treaba lor de cum se desfasoara relatia! DOAR A LOR! Daca fata indura un tip d-asta, este strict problema ei si daca el nu stie sa respecte o femeie, este treaba lui! Ai putea sa-i sugerezi ca o conversatie mai amiabila cu prietena lui o va convinge mai usor decat amenintari.
Legat de prima intrebare: imposibil, pentru ca nu as avea un asemenea prieten. Si daca e prima data cand il aud vorbind asa, incerc sa-l inteleg gandindu-ma ca e ceva spus la nervi, dar il atentionez sa nu-mi mai vorbeasca astfel pentru ca e o chestie pe care n-o suport (nu stiu daca fata de care zici tu accepta sa i se vorbeasca asa). Si la a doua intrebare, avand in vedere ca ai zis ca din cauza ta se poate ajunge la mai rau, eu iti sugerez sa nu te bagi. Si daca ea vrea sa se desparta de el, chiar nu mai ai ce face. Eventual un sfat pentru prietenu tau... Sa-si revizuiasca vocabularul, altceva nu stiu sa-ti zic ca ai putea sa faci. Acum, ramane la alegerea ta.
Ca si Elena, nu as putea sta langa o persoana cu un astfel de vocabular, comportament. Dar ca sa iti zic asa, cred ca l'as parasi de urgenta, oricat l'as iubi.Nu merita.
Cand te certi, e ca`n orice relatie, cand se ajunge la jigniri, se mai trece cu vederea, se zice ca in orice relatie exista si chestii din astea... dar, cand se ajunge la asemenea injuraturi, mai lasa o persoana de la ea, cine lasa si scapa de orgoliu, va face ca relatia sa mearga bine good luck in continuare!
In primul rand nu as putea sta langa o asemenea persoana care ar trebui sa invete mai intai ce e aia educatie. Un barbat care se comporta in asemenea hal cu o fata pur si simplu e inconstient de starea lui de sanatate(mentala mai ales)Iar fata aia nu stiu cum il suporta...Eu nu as sta langa o asemenea"specie"de-ar fi ultimul barbat de pe Pamant, nu se merita, pe bune. Vorbeste tu cu ea(incearca macar) pana nu e prea tarziu, chiar are nevoie de cineva care sa-i deschida ochii cat mai repede...
L-ar lua mama mare! Ai auzit expresia "spune-mi cu cine vorbesti ca sa-ti spun cine esti"? Vezi sa nu fi si tu judecat prin prisma comportamentului lui.Parerea mea e sa nu te bagi intre ei si sa iti faci prieteni asemeni tie.Aceasta persoana nu iti face cinste si nu ai ce invata de la el.Fi asa cum esti tu!
Asa pai...sincer nu cred ca ar trebui s a te bagi intre ei ca s anul reactioneze intr-un anume fel.
Nu l-as mai accepta langa mine. nu merita sa te aiba alaturi o astfel de persoana.