anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună ziua! Cum să fac să nu mă mai supăr din orice? A devenit o problemă pentru mine pentru că îmi pun prietenii și familia în situații dificile. Dacă nu îmi convine ceva sau dacă mi se pare că cineva îmi răspunde într-un fel, ori că nu are chef de mine happy, mă supăr și ori mă retrag și nu mai vorbesc cu nimeni o perioadă de timp ori mă cert cu persoana respectivă. Dar oricum ar fi nu mă simt bine deloc pentru că după ce îmi limpezesc gândurile îmi dau seama că nu am reacționat deloc normal și am supărat/ dezamăgit/ stricat dispoziția unor persoane la care țin și care nu mi-au greșit cu nimic. Iar să îmi cer scuze nu este destul. Și după se instalează și o atmosferă ciudată. Vreau să fiu o persoană mai bună și înțelegătoare. Și ca să înțelegeți mai bine situația, aseară m-am supărat pe prietena mea pentru că nu a vrut să repete o poveste pe care nu am auzit-o foarte bine (discutam la telefon). M-am supărat și i-am spus că mai bine închid. Ea m-a salutat, a spus noapte bună etc., iar eu nu i-am răspuns și de aici am ajuns să ne certăm. Ea s-a supărat fiindcă nu am scos absolut niciun cuvânt când și-a luat la revedere. După ce am închis telefonul am stat și m-am gândit dacă a fost corect cum am procedat... După câteva minute am sunat-o să îi spun noapte bună, dar nu a mai răspuns deși am insistat. Ea chiar este o persoană minunată și nu a greșit cu nimic aici, știu sigur. Dar mă simt oribil pentru că acum abia vorbim (vorbim, dar este o atmosferă ciudată între noi) și mi-e dor de ea. Mi-am cerut scuze, dar faptul e consumat deja. Și cam tot timpul se confruntă cu toanele mele. Eu sunt perfect conștientă de toate aceste lucruri acum, în momentul în care scriu, dar când mă enervez chiar nu mai am nimic altceva în cap decât proasta dispoziție pe care reușesc să o împărtășesc și celorlalți și nervii. Regret foarte mult ce s-a întâmplat aseară. Cum ar trebui să trec peste niște supărări închipuite? Ce exerciții să fac, dacă există? Cum să mă calmez pentru că dacă voi continua așa cred că o să-mi pierd prietena și nu vreau să ajung în punctul în care ea să nu existe în viața mea.

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Asta poate fii ori imaturitate ori pur si simplu nesimtire.
Autocontrolul si bunul simt trebuie sa functioenze in acest caz, ca oamneii sa te accepte, fiindca nu este nromal sa ai un asemenea comportamnet, cu nimeni.
Vei vedea de altfel cand vei mai creste, ca poti fi dat afara de la munca, poti si dat afara din autobuz, din avion, d eoriunde, fiindca nu este nromal sa te compori ca un copil razgaiat, fara pic de rusuine sau bun simt.
Daca nu te poti controla, atunci cazul poate fi unul de natura mentala si un medic psihiatru te poate ajuta, cu medicatie.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Fa-ti niste analize, psihicul are nevoie de o baza biologica buna, ca sa gandeasca limpede.
Starile de nervozitate incontrolabila pot avea la baza o carenta sau o afectiune interna.
Pana si o afectiune la plamani, care scade saturatia de oxigen, te poate face recalcitrant. Se intampla la pacientii post covid.

| ioana748 a răspuns:

Este bine ca constientizezi. Daca ai discuta cu un psiholog ti ar fi de folos.
Oricum, nimeni nu este perfect, ar trebui sa fim ingaduitori intre noi.
Este frumos ca ti ceri scuze, inseamna totusi ceva.
Toanele, schimbarea de stare, pot fi si pe fondul unei demineralizari sau a unor probleme endocrinologice.
Fa o cura de vitamine si minerale, in special magneziu si B6, B12.
Exercițiile de respirație in patru timpi(gasesti pe net) sunt foarte bune.
Deasemenea cand vine toana nu reactiona pe moment chiar daca ai dreptate.
Gandeste macar 3 minute inainte de a acționa cumva.
Si daca ne consumam energia aruncand celuilalt stare nasoala nu este nici un castig.
Orice situație se poate rezolva si cu calm. Un om calm si echilibrat este un om puternic.
Dar ideal sa faci cateva sedinte de terapie.
Vei descoperi dedesubturile acestor toane si-ti va fi mai usor de gestionat aceasta problema emotionala.
Zi liniștită,

| 1onur a răspuns:

Consultă un psiholog că te contrazici în ce spui... și nervi tăi sănt a uni copil de maxim 8 ani. Te enervezi total inutil pe iubita ta...

| KovacsB a răspuns:

Cred ca o internare de cativa ani la un spital de psihiatrie te poate ajuta.
Ce ai tu nu se vindeca.