Asa e cand stai cu parintii viata e grea in Romania sa te independizezi cand gasesti o relatie. La munca cu voi si in datorii de 25 de ani la apartament daca vreti sa supravietuiti impreuna
Dragul meu/draga mea. Casa este a mea, nu platesc rate, chirie.Muncim amandoi
Nu am mai supravietuit. Luni a facut-o de oaie,, scumpa,, de ea. Eu eram la serviciu, prietenul se pregatea sa intre in dus si cand a iesit a dat peste ea in sufragerie el fiind doar in costumul lui Adam. A fost destul de,, desteapta,, sa isi faca o copie dupa cheia noastra.
Incredibil... Nu vreau să-mi imaginez cum era copilăria ta.
Atunci schimba iala cu tot broasca etc. Asa sigur nu mai intra
Poți merge la tribunal, să cereți ordin de interdicție. Iar, dacă nu îl respectă, chemați poliția și ajunge la închisoare.
Sau, vă mutați cu chirie în altă parte a orașului, fără să îi spuneți noua adresă.
Dar, cel mai bine e prin tribunal.
E părintele dumneavoastră, nu este bine, dar să vă gândiți la faptul că dacă acest băiat pleacă, veți rămâne singură până va deceda mama dumneavoastră.
Din ce ai scris mai sus rezultă că stai la bloc, deci ai un apartament. Părinţii stau în acelaşi bloc, într-un alt apartament. În apartamentul părinţilor stau mama, tata şi papiţoiul. Cam ciudată partea asta ultimă. Cum pot sta ei toţi trei într-un apartament? O singură bucătărie, probabil o singură baie etc. Nu se ceartă? nu se bat?
Nu sta și maimuțoiul ala în casa cu ei. Ala sta pe la Universitate /Romana ceva de genul
Este simplu, sunteti adulti, sunteti un cuplu si aveti nevoie de respect si intimitate.
ca atare, cereti-i cheile si rugati-o sa vina numai cand sunteti acasa.
Daca nu faci asta acum, in timp, barbatul cu care esti te va parasii, pentru ca se va satura sa fie verificat, controlat si manipulat de mama ta.
Intamplarea face sa fii trecut printr-o experinta asemenatoare si martor imi este bunul dumnezeu, ca a trebuit sa le impun alor mei sa ne respecte si sa nu incerce sa isi mai bage nasul in treburile si deciziile noatre, sau in casa noastra, mai ales ca noi eram deja casatoriti.
A fost un soc pentru ei, dar s-au retras cu bun simt si ne-au lasat in pace. Acelasi tratament l-am aplicat si socrilor si se pare ca nu am gresit, ca sunte inca fericiti si impreuna dupa 3 decenii.
In ce priveste amantul mamei tale, este doar problema ei propire si persoanla care NU ar trebui sa te priveasca pe tine. Cam aceeasi regula ar trebui sa ti-o aplici si tie, sa nu-ti bagi nasul in viata mamei tale, fiind decizia ei daca vrea sa sufere la un golan, sau vrea sa munceasca pentru el, doar pentru ca ii ofera sex, ca altceav se pare ca nu ar avea, odata ce nu munceste.
Ea sta 8 etaje mai sus de mine.
Păi dacă este casa ta, nu văd care este problema?
Înțeleg că este mama ta și că nu vrei să rupi relațiile cu ea, dar asta nu înseamnă că nu poți să inițiezi o discuție în care să-i explici clar punctul tău de vedere: "Sunt un adult, am o casă, am un partener, am un venit, am o viață. Ești mama mea și-mi doresc să continui să faci parte din viața mea, dar asta înseamnă să-mi respecți limitele și să nu intri cu bocancii în treburile mele. Rezolvă-ți problemele din viața ta și nu le amesteca în viața mea. Ceea ce faci acum este toxic, iar eu nu sunt de acord să întrețin o relație toxică."
Discuția asta nu va fi doar în beneficiul tău, ci pe termen lung și în beneficiul ei, pentru că o va forța să conștientizeze niște lucruri pe care acum poate nu le conștientizează.
De ce naiba ii dati cheia? Schimbat butucul de la usa si pastrati doar voi cheia. Simplu, scurt si la obiect
Mutați-vă sau schimbă Yala și nu ii mai da cheie să poată avea acces. Și nu ii mai permite mamei tale să se bage în viața ta.
Și asta e tipic ca la țară. Sincer, nu vreau să te jignesc. Dar în urmă cu vreo 15 ani mă mutasem într-un bloc plin cu moldoveni emigrați de pe ulițele de la țară și chiar blocul parcă era uliță. Bunica lui X stătea la etajul 2, mătușa altuia stătea la etajul 3 scara C, copii la etajul patru scara A, părinții la PARTER scara B, grade de rudenie de toate categoriile adunate în același bloc. Nu înțeleg... E România asta mare și voi stați îngrămădiți toți în același bloc să știe toate rudele ce faceți, ce mâncați și poate să asculte cu paharul și când vi-o trageți. Doamne Ferește! Asta o fi familia tradițională? Să stai la cheremul rudelor și să îți țină cont ce faci și ce mănânci ȘAMD?
De ce nu schimbi broasca sau cum se mai numește aia de la ușă, iar cheile să le ai DOAR tu cu prietenul?
Am făcut și asta și a ieșit mare scandal? Ca cine știe ce facem în casa de nu vrem sa aibă chei.
Si indiferent ce vrei sa faci in casa,, TA", nu e problema dansei, nu crezi?
La 26 de ani de ani, cu parintii si iubitul?
Chiar ai crezut ca o sa mearga? E cea mai mare greseala sa faci asta, chiar daca ar fi parinti intelegatori. Asa ca, luati si va mutati cu chirie, daca vreti sa mai ramaneti impreuna.
Daca este casa mamei tale, are tot dreptul sa umble. Strangeti bani si cautati un loc al vostru daca nu va convine, sau fiecare la casa lui.
Este casa mea . Si nu are dreptul sa imi umble si controleze viata ca eu nu ii umblu in lucruri cand ea nu este acasa.
Atunci nu-i dai voie sa mai intre confisca cheia
De când are dreptul să umble? Spațiul personal și intimitatea sunt inviolabile. Auzi mentalitate de român...
Proprietarul are tot dreptul asupra casei, poate sa te zboare pe tine si spatiul tau inviolabil afara.
Doar în românia este așa ceva. În alte țări este interzis să cotrobăi prin lucrurile altora
Ce zici tu acolo? Lol. In majoritatea țărilor proprietarul poate cere un ordin de evacuare, nu e ceva care se întâmplă doar in România
Nu. în alte țări se face contract de închiriere. Iar proprietarul nu are dreptul să umble prin lucrurile altora.
Nu ce? Nu exista ordin de evacuare in alte tari? Mai deschide-ti minte ca e cam inchisa. Eu vorbesc in contextul parinti si copiii lor care au devenit adulti (am presupus la prima vedere ca femeia aceasta statea in casa mamei ei). Tu aveai contract de inchiriere si plateai chirie in casa lu' tactu, crezi ca majoritatea care stau cu parintii au? Hai las-o.
Pai eu sunt propietar. Este pe numele meu casa )
Mutati-va in alta parte(taiati -direct- problemica -din radacina) -fara a mai inflori -altceva. Si -si- mai castigati -si ceva bani