| Larisa_D_1999 a întrebat:

Buna ziua!
Eu am fugit de acasa acum 3 luni din cauza parintilor pentru ca se comportau foarte urat cu mine, ma loveau. Eu mai am o sora de aproape 8 ani si am aflat ca acum se comporta cu ea la fel ca si cu mine. Cum as putea sa o iau la mine? Mentionez ca amandoua suntem minore.
Dau funda

Răspuns Câştigător
| qwertpro a răspuns:

Pai daca parintii sunt lipsiti de depturile parintesti, atunci da e posibil sa fie adoptata, dar totul nu e atat de usor, sunt unele conditii pe care trebuie sa le indeplineasca prietena ta ca sa o poata adopta.

12 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Trimite jandarmeria la ei laughing

| Simpatic a răspuns:

Si unde ai fugit printeso? vezi sa nu cazi pe mana proxenetilor ca la noi in tara doar din asta traiesc tinerii, ca nimeni numai vrea sa munceasca!

| Larisa_D_1999 explică (pentru Simpatic):

Nu e treaba ta unde am fugit
eu am novoie de sfaturi cum sa o iau pe sora mea

| Simpatic a răspuns (pentru Larisa_D_1999):

Bafta in Mexic atunci!

| Fatamuntilor a răspuns:

Impreuna cu un adult, care it stie povestea, poti merge la Directia pentru Protectia Sociala si protectia Copilului din cadrul Primariei din localitatea ta.
Povestesti acolo ce se intampla, fara a exalgera si cu cea mai mare sinceritate.
Probabil un reprezentat va merge la voi acasa, va sta de vorba cu parintii, cu vecinii si daca se va dovedi ca e adevarat ve-ti fi date in plasament la familie sau Centrele speciale!

| Donsavas a răspuns:

Esti minora si ai fugit de acasa?

| Larisa_D_1999 explică (pentru Donsavas):

Da dar pe parintii mei nu ia interesat absolut de tot
Dar as vrea acum sa o scap si pe sora mea de comportamentul lor. Sora mea mi-a zis ca ar vrea sa se mute la mine sa scape de ei

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna!

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.

Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia

Asteptam sa te ajutam!

| Mircea08 a răspuns:

Sfatul meu este sa faci totul legal. In acest fel autoritatile vor avea grija ca demersul tau sa nu fie unul rau. Spun asta deoarece nu pot sa nu ma intreb cum isi castiga banii o minora, unde ar putea locui, etc.

| qwertpro a răspuns:

Salut,din pacate nu poti face nimic pentru sora ta acum atata timp cat esti minora.Cel mai bine ar fi sa contactezi politia sau asistenta sociala si sa le ceri ajutorul, sau poti vorbi cu cineva din rude ca sa vorbeasca cu parintii tai.Chiar de ai fi matur, nu ai avea nici-un drept de a lua copilul de la parinti atata timp cat este minor, si ai putea fi trasa la raspundere.Ai nevoie de ajutor in aceasta situatie, nu te poti descurca singura.Si chiar de ai putea cumva sa o iei pe sora ta, din ce veti trai si unde?

| Larisa_D_1999 explică (pentru qwertpro):

Nici prin adoptie? Sa o adopteze prietenul mea
Sau din cate am inteles de la o pers prin tribunal

| Larisa_D_1999 explică (pentru Larisa_D_1999):

Prietenul meu"

| qwertpro a răspuns (pentru Larisa_D_1999):

Pai daca parintii sunt lipsiti de depturile parintesti, atunci da e posibil sa fie adoptata, dar totul nu e atat de usor, sunt unele conditii pe care trebuie sa le indeplineasca prietena ta ca sa o poata adopta.