Intai de toate, sotul tau ar trebui să fie de partea ta, indiferent de parinti. Acum familia lui sunteti tu si fetita. Ar trebui sa stabileasca niste lucruri cu parintii lui (gen, sa anunte cand vor sa vina si sa nu stea mereu pe capul vostru), dat fiind ca ai nascut, copilul te solicita foarte mult si ai nevoie de odihnă. El ar trebui să fie primul care sa tina la sanatatea si somnul tau. Apoi, nici pentru copil nu e ok sa fie vizitat zilnic. Mai ales cand e atat de mic.
Ar trebui sa porti o discutie serioasa cu sotul tau. Iar daca nu te intelege, apeleaza la parintii tai. Pana la urmă e casa lor si daca ginerica nu o face, pot sa puna ei la punct lucrurile cu vizitele cuscrilor. Incerc sa ma pun in locul tau, dar cel putin ai mei asa ar face. Cu tot respectul, dar o vizita de doua ori pe săptămână e suficient.
Daca tot sunt atat de dornici sa stea cu voi sa va vada, de ce nu va mutati si la ei, macar cu randul, o luna la ai tai una la ai lui, sa poata face comparatie al tau unde este mai bine
Daca vin o data, de doua ori pe saptamana(insemnand 1 -2 zile si stau 2-3 ore/zi) -(in special ca recent ai nascut si banuiesc ca vor si ei sa-si cunoasca nepoata) lasa-i sa vina, vorbeste politicos cu ei.
Aceste vizite insa trebuie sa se rareasca considerabil dupa 1-2 saptamani(adica dupa terminarea "momentului fericit" ).
Nu-i alunga atunci cand vor sa ia parte la unele evenimente colective ale familiei ( ca de ex.acesta,botezul...) dar in acelasi timp nu permite ca ei sa-ti strice linistea:interioara, intimitatea, linistea familiala, momentele de intimitate conjugala.
Ai și tu dreptatea ta dar cred că exagerezi când spui că ar trebui să fie rece cu mama lui doar pentru că e băiat. Mi se pare absurd. Fiecare are dreptul să se înțeleagă cu părinții indiferent de sexe, înțeleg că ei nu se comportă frumos cu el dar sunt părinții lui și dacă tu sau părinții tăi vă decideți că v-ați săturat de el, el cu părinții lui mai rămâne. Dar dacă îi alungă pe ei pentru că așa vrei tu și tu apoi te saturi de el, el nu mai are pe nimeni. Mi se pare că ești puțin egoistă deși cum ziceam, înțeleg că vin prea des la voi. Gândește-te că sunt părinții lui până la urmă.
Nu te muta cu socrii in niciun caz. explica-le ca bebe are un program si voi la fel! nu se poate sa va faceti program dupa altii.