Hai ca ma documentai si acum pot sa-ti dau un raspuns sigur.conform art.8 din decretul nr 31/1954 coroborat cu art.4 din codul familiei rezulta ca "barbatul se poate casatori doar daca a implinit varsta de 18 ani, iar femeia numai daca a implinit saisprezece ani". cu toate aceastea,"pentru motive temeinica, se poate incuviinta casatoria femeii care a implinit 15 ani.incuviintarea se poate da de primarul mun buc sau de presedintele consiliului judetean in raza caruia isi are domiciliul femeia si numai in temeiul unui aviz dat de un medic oficial", potrivit art 28 alin 2 din legea nr 119/1996.tot ce-am scris aici, e dintr-un curs acreditat de drept civil. acum fie vb intre noi, eu stiu ca pe tine nu te interesa, dar ti-era teama ca nu luam eu restanta.ciudate-s caile domnului.pentru dzeu, ma inclin in fata eruditiei tale (chiar te-as respecta daca n-ar fi doza de pedanta pe care o emani)si imi cer scuze. oricum nu te gratulai eu.
La 18 ani.Atunci este mai matura si poate lua singura decizii in cea ce ii priveste viata.Pana atunci nu poate pentru ca inca este minora.
Daca tu o iubesti si ea te iubeste, relatia voastra va rezista si fara casatorie. Am vazut ca parintii ei nu sunt de acors. Sfatul meu este sa vorbesti cu dansii si sa le explici situatia. Suntei minori?
Daca da, atunci e o problema. Din cate stiu eu, nu se poate marita inainte de 18 ani. nu STIU DACA E ADEVARATA CHESTIA CU 16. Dar de la 18 poate sigur. Intreab-o si pe ea ce parere are si discuta si cu parintii ei, cum ti-am mai spus.Roaga-i sa inteleaga ca in ziua de azi, nimeni nu se mai maritala 17 - 18 ani si ca o eventuala casatorie acum v-ar putea afecta planurile de viitor. Ei vor trebui sa inteleaga, nu-i asa? Daca o iubesti, nu renunta la ea din acest motiv. Te rog sa ma tii la curent daca poti printr-un mesaj la profilul meu. Tote povestile astea ma impresioneaza foarte mutl si ma bucur daca pot ajuta pe cineva. Succes!
Exista odata dispensa de varsta care ii dadea dreptul sa se marite de la 16 ani.
Nu stiu exact varsta, dar am o prietena care s-a maritat anul' asta si are doar 16 ani!
Indicat ar fi, sa "copilaresti" cat de mult posibil, pentru ca restul este: responsabilitate, greutati, zile frumoase dar si mai putin frumoase, copii, etc... si care dureaza cel putin de 2 ori mai mult decat copilaria+adolescenta...
Atunci cand te casatoresti, sa o faci numai in cazul in care ti-ai gasit jumatatea. Cauta pana cand o vei gasi.
Mai eu stiam ca 16 ani(evident cu acordul parintilor), moment in care dobandeste deplina capacitate de exercitiu, insa sa stii ca eu am restanta la civil, asa-ca nu stiu daca ar trebui sa te bazezi pe mine.insa sa stii ca in niciun caz nu e 15.
Legal de la 16 ani daca viiotrul sot este major sau daca si acesta este minor se poate doar cu acordul parintilor, iar in alt context de la 18 ani... daca totul e ok...si daca si ea consimte!
Nycole tocmai asta e ca nu pot sa stau cu ea fara sa ne casatorim pentru ca nu sunt parintii ei de acord (app sunt baiat)
De la 16 ani fata se poate marita, iar un tanar de la 18 ani.cica fata e mai matura decat el cu 2 ani.
Mai bine nu te grabi. Eu m-am maritat la 19 ani si la 21 am divortat. Mai astepta, ca poti sa stai cu persoana pe care o iubesti si fara sa te mariti.
neamtzu_2103 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
GabiGaby12 întreabă: