anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna ziua. M-ar interesa sa stiu ce demersuri trebuie sa fac in legatura cu cununia. Stiu ca trebuie sa ne facem un set de analize (vreau sa stiu daca se pot face la particular undeva) iar dupa aceea pentru schimbarea buletinului ar trebui un contract pe casa actualei adrese in caz ca vrei s-o pastrezi (act pe care NU il detin si nici nu stiu cum sa fac rost de el) sau te poate lua sotul in spatiu. In cazul in care sotul ma ia pe adresa lui, ce trebuie sa facem? Persoana actuala care ma are la resedinta ei trebuie sa ma scoata din " spatiu" sau pur si simplu sotul ma ia pe adresa lui si nu e nimic atat de complicat? Multumesc

Răspuns Câştigător
| mi25 a răspuns:

Pentru analize mergi la medicul de familie. Pe langa ce scrie el, iti spune (iti da o fisa) ce mai trebuie.
Orice analiza medicala la o clinica particulara este buna. Zic de clinica (sau policlinica), deoarece concluzia o trage si pune parafa seful clinicii (policlinicii). Indiferent la ce clinica mergi, trebuie patite consultatiile, inclusiv medicu de familie.
Referitor la stabilirea domiciliului, depinde unde vrei sa-l ai. La sot, pe baza certificatului de casatorie si prezenta sotului cu documentul de proprietate a lui, poti sa-ti stabilesti domiciliul la el. Daca vrei sa-ti pastrezi adresa, trebuie sa discuti propietarul.
Daca esti proprietarul si nu ai nici un document (contract de cumparare, donatie etc., autorizatie de constructie sau orice document de proprietate) mrgi la primarie si scoti o adeverinta din care sa rezulte ca esti proprietarul.
Persoana unde ai resedinta o anunti ca pleci, daca ai ceva datorii le achiti si apoi pleci.

1 răspuns:
Bula
| Bula a răspuns:

Da.
Sotul te poate lua langa el in spatiu.
La analize va trimite medicul de familie (sau alt medic).
La Starea Civila va vor explica TOT ce aveti nevoie pentru cununie.