anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna ziua ma numesc dana si am 30 de ani am luat timp de doi ani anticonceptive de doua luni le-am last pentru ca vreau sa ramin insarcinata tin sa mentionez ca mai am un copil de 13 ani bun sa revenim le-am lasat anticonceptionale acum trebuia sami vina ciclul a doua luna dar am intirziere 6 zile dar am dureri de ovare si sintome ca si cum miar veni dar numi vine numai ca mam gindit sami introduc un deget sa vad cum decurge treaba si am gasit ceva ca si o scurgere de culoare maro cafe de doua zile o am dar numai daca introduc degetul dar ciclul numi vine va rog mult sa-mi raspundeti sunt foarte nerabdatoare sa ramin insarcinata sa auzim de bine va multumesc la toti cei cemi raspundeti

7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Ce ai tu se numeste eliminare fractionata de endometru si se datoreaza unui dezechilibru hormonal. Nu e complet anormala in a doua luna dupa intreruperea contraceptivelor orale, dar cred ca o vizita la ginecolog se impune. Oricum, daca vrei sa ramai insarcinata trebuie sa faci niste analize, asa ca macar cu 3 luni inainte de a incerca este obligatorie vizita la ginecolog.

| Linda a răspuns:

Am citit ca media este de 6 luni pana cand raman femeile insarcinate. Eu dupa 7 luni dupa ce nu am mai folosit prezervative - dupa mine e cea mai ok metoda de protectie - am ramas insarcinata. Din cate stiu eu este recomandabil ca dupa 6 luni dupa oprirerea contracteptivelor orale sa ramana o femeie insarcinata. Sper sa gasesesti un ginecolog bun prin prejur, care sa se prieceapa si la contraceptie preventiva nu doar la avorturi...

| J7anine a răspuns:

Mergi la ginecolog. Mai bine ca el/ea nu-ti poate spune nimeni.

| madonica a răspuns:

Tot ce e posibil sa ramai gravida dar sa nu uitam de o vizita la ginecolog caci e posibil sa ai o afectiune vaginala. Eu ma recunosc in povestea ta si la mine s-a sfarsit cu un diagnostic mult asteptat-o sarcina.Multa sanatate si noroc

| smooth a răspuns:

Da tot ce poti sa faci e sa consulti un ginecolog, in general pilulele contraceptive contin o combinatie in diverse proportii si concentratii intre estrogeni si progesteron, iar dupa intreruperea acestora ar trebui sa faci o pauza iar dupaceea sa concepi un copil, eu stiu ca exista anumite riscuri de malformatii sau anumite defecte ale copilului daca nu faci o pauza mai lunga dupa incetarea contraceptiveleor, sper sa te ajute. happy

| cristina_6456 a răspuns:

Eu dupa ce am renuntat al anticoceptionale nu mi-a venit 5 luni menstruatia si tot am asteptat n-am mers la medic pentru ca am citit p net ca este ceva normal pana isi revine organismul la normal am f la medic si mi-a dat tratament si acu astept sa-mi vina si eu la fel tot aveam dureri la ovare dar numi venea menstruatia asa ca te sfatuiesc sa mg la ginecolog

| mya_4475 a răspuns:

Se poate sa fie o intarziere a menstruatiei din cauza ca ati renuntat la anticonceptionale.pana se obisnuieste corpul fara.am citit ca trebuie sa faci o pauza cam de 3luni inainte de a ramane insarcinata.cam vreo 2saptamani daca nu va vine menstruatia faceti un test.doar un medic ginecolog e in masura sa va zica sigur daca aveti ceva.numai bine