| plasmaticus a întrebat:



N-am studiat legislatia care tine de casatorie (civila) si traditie (casatoria religioasa), de aceea va intreb urmatoarele:
1) Care ar fi obligatiile in cazul casatoriei, mai ales ca barbat?
2) In ce conditii poti divorta si care sunt procedurile, timpul de rezolvare a divortului in tribunale, daca partenera/ul nu vrea.
3) Poti afla daca cea cu care urmeaza sa te casatoresti (sau cel) are vreo boala psihica, a fost internat la spitalele de boli psihice? Din ce stiu eu, nu voi primi astfel de informatii care sunt confidentiale, mai ales daca inca nu sunt casatorit cu persoana.
Dupa ce te-ai casatorit e un pic cam tarziu asta.
Intreb asta, deoarece unele apucaturi ale partenerului uneori te pun pe ganduri.
4) Care este legislatia, numele legii, numarul care are legatura cu casatoria?
5) Care ar fi cele care tin de parteneriate civile, desi stiu ca astea nu sunt la noi in tara? Dar poate avem ceva asemanator.

Multumesc

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Gasesti raspuns, aproape integral la toate intrebarile, citind Codul civil, in special art.258-404.
La noi nu exista reglementat parteneriatul civil.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Da-l draq de inel, nu o lua de nevasta si cu asta basta. Cu restul te ajuta ioan sau cineva care chiar le stie cum trebuie. La 5 pot sa iti zic ca e parca concubinaj si e cumva legiferat.

| danay72 a răspuns:

Dacă te căsătorești din iubire adevarata si esti sigur ca si partenerul tau simte la fel, nu îți vei mai pune aceste intrebari.Pentru ca iubirea adevărată nu moare niciodată.

| pceli2007 a răspuns:

Http://www.stiintejuridice.ro/pdf/Coduri_juridice/codul_familiei.pdf in plus, nimeni nu te poate obliga sa ramai intr-o relatie care nu mai merge. Nu inteleg de ce, daca ai asa de multe indoieli despre partener vrei sa te casatoresti cu acea persoana? Despre bolile psihice, despre comportament, poti afla de le prietenii si fostii lui/ei colegii de scoala. Divortul se poate realiza foarte elegant si simplu daca partile sunt de acord chiar daca acestia au copii. Eu am divortat de 2 ori fara avocati si certuri inutile desi din a doua casatorie a rezultat si un copil. Daca unul din soti o ia razna si abuzeaza celalalt partener asta e deja chestie penala care se pedepseste netinand cont de statutul civil dintre 2 oameni. In Romania nu avem parteneriate civile. Succes

| plasmaticus explică (pentru pceli2007):

Buna, revin cu intrebarea, dupa ce am citit 80% din pdf-ul acela, e actuala lege? Mie mi se pare neadecvata epocii actuale. Nici nu stiam, ca desi necastorit, am atatea obligatii cel putin fata de familia de grad 1 si 2. Asta e o nebunie sa afli ca nu esti un om liber cu viata ta. Sunt niste articole bulversante.